avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate studenta1

Activitate studenta1

Bună ziua.
Dețin o afacere care constă într-o cafenea micuță tip TO-GO (4mp), fără scaune si/sau mese.
In urma vizitei politiei locale, m-am ales cu un proces verbal prin care am fost amendat cu 400 de lei și prin care s-a dispus SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII pe motiv că nu am autorizație de bar. In procesul verbal se menționează încălcarea prevederilor OG 99/2000 art 5 al 1.
Codurile mele Caen sunt 4725 - comerț cu amănuntul al băuturilor în magazinele specializate, 4799 - comerț cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioșcurilor și piețelor, 4724 - comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase în magazine specializate.
Întrebarea mea este, sunt sau nu bar? Care sunt condițiile care din punct de vedere al legii, alcătuiesc un bar? Mulțumesc.
Nu am depus nici un formular pe 2014 ,pt intreprinderea individuala pe care o detin si pt care am activitate. Risc sanctiuni si care ar fi acelea? Pe anul 2013 am avut doar declaratia 220 pt care am toate platile la zi.
Răspuns la discuția Acordare ajutor deces
Revin la subiectul abordat. Am fost la Casa de pensii si mi s-a spus ca nu-mi pot acorda ajutorul de inmormantare pt tatal meu , intrucat eu nu sunt asigurata nici ca studenta si nici in cadrul intreprinderii individuale pe care o detin , deoarece in anul 2013 nu am avut formularul 600. Mentionez ca in 2013 , cand am infiintat intreprinderea individuala , nu mi s-a spus decat de depunerea formularului 220, pt care am toate platile la zi. Intrebarea mea este , pana la urma, eu pot sa ridic acel ajutor de inmormantare sau nu? Sau macar bunicul meu, pensionar, tatal tatalui meu decedat , poate?
Răspuns la discuția Acordare ajutor deces
Multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Acordare ajutor deces
Multumesc pt raspuns. Sunt studenta, am 21 ani , dar la ID si am o intreprindere individuala. Indeplinesc conditiile?
Buna ziua.
Tatal meu a decedat acum o saptamana. Vroiam sa stiu daca se acorda ajutor de inmormantare in conditiile in care tatal meu nu era nici asigurat si nici pensionar, adica nu avea nici un fel de venituri. Ca rude de gradul I are un tata pensionar si o sora angajata la o firma privata. De inmormantare m-am ocupat eu si mama mea, dar care era divortata de tatal meu, contribuind cu bani si celelalte rude de gradul I. Certificatul de deces si toate actele justificative pt cheltuielile de inmormantare sunt la mine. Vreau sa aflu daca se acorda ajutorul de inmormantare , ce institutie il acorda , cine trebuie sa il ia si ce acte sunt necesare. Sora tatalui meu imi cere insistent certificatul de deces in original , dar nu imi spune pt ce .
multumesc!
Am o intreprindere individuala din martie 2013 si pe 11.03.2013 am depus un formular ,,Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit...''. Am platit impozitul aferent si vreau sa stiu pt anul acesta, ce trebuie sa mai depun si la ce termen.
Buna seara, indraznesc sa cer sfaturi pe acest site deosebit , intrucat sunt studenta in anul 2 la Universitatea Bucuresti - Drept , la distanta si , cu doua zile inainte de examenul la drept international public, realizez ca, desi cunosc materia manualului, nu reusesc sa rezolv spete. Voi da copy paste la o speta si daca aveti buna vointa de a ma indruma spre rezolvarea ei , sau daca imi puteti oferi sfaturi in aceasta privinta, v-as fi foarte recunoscatoare.

Sper ca am incadrat in forumul corect intrebarea mea.Multumesc!


În 1977, Ungaria şi Cehoslovacia au încheiat un tratat bilateral privind construirea unui complex hidroenergetic pe Dunăre, în zona în care acest fluviu constituia frontiera comună între cele două state (proiectul „Gabcikovo-Nagymaros”). Tratatul prevedea executarea proiectului în comun, denumindu-l „investiţie comună indivizibilă”. Totodată, tratatul prevedea angajamentul părţilor de a conserva mediul înconjurător.
În 1989, Ungaria a decis suspendarea lucrărilor, în condiţiile în care a considerat că executarea proiectului este de natură să aducă grave prejudicii mediului înconjurător. Au urmat negocieri, care însă nu s-au finalizat cu succes. Ulterior, în 1992, printr-o notă diplomatică, Ungaria a denunţat [renunta, nu e de acord] tratatul din 1977.
În aceste condiţii, Cehoslovacia a decis continuarea lucrărilor, în conformitate cu proiectul iniţial, în executarea tratatului.
La 1 ianuarie 1993, Slovacia a devenit independentă – complexul hidroenergetic aflându-se acum la graniţa acesteia cu Ungaria.
Urmare eşecului negocierilor ulterioare între Slovacia şi Ungaria, prima a decis continuarea unilaterală a lucrărilor, conform unui nou proiect, numit varianta „C”.

Cele două state au decis să supună diferendul C.I.J., solicitând Curţii să decidă asupra următoarelor chestiuni:

1) Avea Ungaria dreptul să denunţe Tratatul din 1977?
2) Avea Cehoslovacia/Slovacia dreptul să continue lucrările imediat după denunţarea tratatului de către Ungaria, conform variantei iniţiale?
3) Avea Slovacia dreptul să continue lucrările conform „variantei C”?

Slovacia a arătat că tratatul nu putea fi denunţat, deoarece nu prevedea expres această posibilitate. În condiţiile în care tratatul rămânea în vigoare, Slovacia avea dreptul să continue lucrările.

Ungaria a invocat următoarele argumente în sprijinul legalităţii denunţării tratatului:
a) Tratatul oricum ar fi încetat ca urmare a dispariţiei uneia dintre părţi (Cehoslovacia), în 1993;
b) Au intervenit următoarele situaţii:
- starea de necesitate;
- apariţia unei norme de jus cogens privind protecţia mediului înconjurător, care determina nulitatea tratatului;
- violarea substanţială a tratatului de către Cehoslovacia, în ceea ce priveşte conservarea mediului.

Ce a decis Curtea, în special în legătură cu argumentul de la litera a) invocat de Ungaria?