avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate gloriajilava

Activitate gloriajilava

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Intrebarea mea era daca OCPI Buzau poate face aceasta radiere a ipotecii pe baza declaratiei notariale a unui frate 9care inca este in viata) si a confirmarii de primire a sultei a celuilalt frate (decedat intre timp, la fel ca si socrul meu). Ca fapt divers aceste sulte sunt, una de 142 lei si alta de 1235 lei !!!!
Pe undeva, am si eu cam aceeasi problema. In urma unei hotarari judecatoresti din 2012 pentru o succesiune, socrul meu a avut de platit sulta la doi frati. Cadastrul efectuat pentru terenurile cuvenite sunt ipotecate pana la plata acestor sulte. Socrul meu a platit aceste sulte prin mandat postal cu confirmare de primire dar OCPI Buzau cere ca cei doi frati sa faca si o declaratie notariala prin care sa confirme aceste primiri a sultelor. Intre timp unul din frati a decedat, al doilea are si aceasta declaratie notariala iar in ultima luna a decedat si socrul meu. Va intreb, in acest caz, cum sa procedam deoarece scoaterea de sub ipoteca ne este necesara la efectuarea succesiunii dupa socrul meu. Exista vreo sansa ca aceasta sulta sa fie prescrisa? Multumesc anticipat.


in urma unei hotarari judecatoresti din 2012 pentru o succesiune, socrul meu a avut de platit sulta la doi frati. Cadastrul efectuat pentru terenurile cuvenite sunt ipotecate pana la plata acestor sulte. Socrul meu a platit aceste sulte prin mandat postal cu confirmare de primire dar OCPI Buzau cere ca cei doi frati sa faca si o declaratie notariala prin care sa confirme aceste primiri a sultelor. Intre timp unul din frati a decedat, al doilea are si aceasta declaratie notariala iar in ultima luna a decedat si socrul meu. Va intreb, in acest caz, cum sa procedam deoarece scoaterea de sub ipoteca ne este necesara la efectuarea succesiunii dupa socrul meu. Multumesc anticipat.
Incearca sa vii dumneata cu amanta acasain apartament si sotia, daca vrea, va afla acest lucru doar de la camerele de supraveghere ,,vii". Privitul pe vizor este interzis?
Si daca va foto cineva de la scara vecina cand treceti pe trotuar prin fata blocului cum este? Sau daca pe stalpul din fata scarii aveti o camera de luat vederi montata de municipalitate si va foto si pe dvs, cum este? Asa de curiozitate intreb si eu
Pentru ca acest subiect a devenit de actualitate incerc sa continui aceasta discutie. Noi suntem o Asociatie mica (36 apartamente) si am respectat legea deschizand un cont la o banca (ii spun si numele - CEC Bank), in care se depune contributia la fondul de reparatii. Conform legii, nu avem voie sa avem decat un cont bancar si acela sa fie afisat odata cu lista de intretinere (ceea ce am facut si noi). Problema este a acestor comisioane, de incasare, de retragere si de administrare, si cum se repartizeaza ele. Pana acum vreo 2 ani, dobanda primita la aceste depozite era suficienta ca din aceasta sa fie platite si aceste comisioane. Acum cand dobanda este mica, sau aproape inexistenta pentru persoane juridice, suma acestor comisioane devine semnificativa. Nu avem decat o persoana care depune c/v intretinerii prin transfer, incadrandu-se la cei ,,comozi" deoarece locuieste la 10 m de sediul casieriei !!!!). De aceea eu cred ca ar fi corect ca acest comision sa fie suportat de platitor si nu din cauza sumei ci din cauza ambitiilor personale. Sa fim bine intelesi, nu ma opun folosirii acestor mijloace electronice deoarece sunt unul dintre utilizatorii aproape la maximum a acestor servicii !!!! Dar nu este corect ca eu sa contribui la alimentarea fondului de reparatii si tot eu sa platesc si comisioanele altora - mofturosi. Punea cineva problema ca si alti beneficiari nu imi percep comisioane la alte transferuri. Problema nu e chiar asa deoarece foarte multi (firme, prestatori de servicii, etc) isi deduc aceste sume din darile catre stat sau prin preturi. Asociatia deduce aceste cheltuieli numai de la proprietari si atat. Asociatia nu are nici un fel de venituri din alte surse decat din contributiile proprietarilor.
Nu exista niciun articol de lege care sa prevada asa ceva deoarece legiutorii au avut in vedere numai afacerilor si castigurile lor fara a lua in considerare problemele pe care le creeaza celor care locuiesc in blocurile care au teava de gaze ,,din bucatarie in bucatarie". Sa imi spuna mie cineva daca prin montarea acestei electrovalve (insasi denumirea de electrovalva - foloseste energie electrica pentru anclansarea ei) nu creste pericolul si mai mare de explozie in cazul scaparilor de gaze. Explozia gazelor se face cand de apasa pe un comutato pentru aprinderea luminii, care, prin declansarea lui, produce si o scanteie, care in aceste cazuri este fatala. Oare aceasta electrovalva nu functioneaza la fel? Nu mai vorbesc de amplasarea ei (langa robinetul de gaz care se afla in imediata apropiere a aragazului (aproape toate au aprinzatoare electrice bazate pe scanteie).Inca o data aceasta lege este data NUMAI pentru samsarii care deja isi freaca maiinile de castigurile care le vor veni. Cat despre utilitatea lor, montate in astfel de conditii, este apropae NULA.
Treaba cu reducerea cheltuielilor cu chitantierul e de tot rasul!!!! Sa compari comisionul de retragere (cel putin 3-5 lei) cu costul unei file de chitanta si munca casierului ? Hai sa fim seriosi! Tot cei care platesc prin IB cer ca sa fie informati electronic de toate deciziile din Asociatie si, evetual, de toate problemele ivite. Nu se pot interesa de aceste lucruri cand se duc sa-si plateasca cotele de intretinere?
Si daca gasesti unul care este mai ,,capos" (scuze ca nu gasesc alt cuvant), cum se procedeaza? Ptr. ca acesta nu vrea sa plateasca nici in veci comisionul de retragere pe motiv ca el plateste un comsion de transfer si nu mai doreste sa plateasca alt comision.
Eu revin la propunerea mea care mi se pare cea mai fezabila si corecta din punct de vedere tehnic. Compania de distributie a gazelor naturale sa puna pe banii ei (la RADET s-au putut pune contoarele si aparatele de masurare a caldurii pentru fiecare abonat in parte) coloana principala pe spatiul comun al scarii si de la fiecare etaj sa se duca la fiecare apartament de pe palierul respectiv. Atunci se poate pune electrovalva in apara apartamentului si senzorul in apartament. Pentru ei costurile nu ar fi asa de mari mai ales ca se pot accesa si fonduri europene si la nivelul lor problema este mult mai facila decat luate individual pe fiecare asociatie si care nu va raspunde deloc scopului pentru care ar fi montate (daca se face pe structura actuala).