avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian_Gabriel

Activitate Cristian_Gabriel

Buna ziua. Am o intrebare si in acelasi timp o nelamurire. Sunt tatal unei fetite de aproape 4 anisori, divortat si stabilit in alta tara. O perioada nu am avut de lucru si nu am mai putut plati pensia alimentara fetitei (100 euro). Mama fetei a facut plangere la tribunal nestiind ca eu nu pot trimite pensia datorita faptului ca nu am nici un venit. Am inteles de la mama mea ca politia ma cauta acasa. Nu inteleg asta, bineinteles ca mama fetei niciodata nu ma intrebat daca pot sau am sa trimit pensia copilului. In acest caz ce pot face eu. Va intreb pe voi. Ca sa nu mai zic ca, copilul traieste intr-un mediu foarte aiurea, intr-o garsoniera unde nu are spatiu de joaca, educatie si crestere buna, cu alte 4 persoane. Intrebarea mea este, ce pot face eu in cazul acesta....Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Spuneti-mi va rog ce lege/legi incalca mama copilului nostru (minor) in cazul in care noi suntetm doar despartiti, nedivortati, nelasandu-ma sa imi vad copilul, sa stau cu el, sa ma ocup de el, in nici un fel. Ia hotarari legate de copil fara sa ma intrebe pe mine sau sa se consulte cu mine. problema asta persista din ce in ce mai mult inca din iarna anului trecut.... Practic eu de aproape un an nu m-am mai bucurat de acest copil si nici nu am avut cum sa ma ocup de el pentru ca nu sunt lasat sa il vad.

INTREBAREA este, ca si cea de la inceputul acestui mesaj...acest copil este privat de dragostea paterna clar !!! cel lege sau legi incalca sotia in acest caz???

Cu stima.
Buna ziua. Acum aproape 7 luni eu cu sotia mea ne-am certat. A luat copilul si a plecat la mama ei. Precizez ca mama ei sta intr-o garsoniera impreuna cu sotul dansei si al copil minor, in total sunt 3 majori si 2 minori in acea garsoniera. De atunci sotia o tine una si buna ca vrea sa divortam dar nici in ziua de azi nu a bagat actele pt divort. Am lasat-o o perioada lunga fara sa o mai sun sau sa ma interesez de copil, pe motiv ca poate isi revine si va veni acasa. Degeaba. Dupa aceasta perioada intr-un final ne-am vazut, deci am vazut si copilul. Mi-a zis ca o pot lua pe fetita la mine, sa stea cu mine, sa iesim, dar cand am vrut sa merg dupa ea nu mi sa dat voie, pe motiv ca sa razgandit. Cum pot actiona in acest caz, la politie, protectia copilului, sau altce mijloace. M-am saturat sa fiu luat peste picior si sa nu imi pot vedea copilul. Dati-mi niste sfaturi, idei. Va multumesc.
Buna ziua, am sa fiu cat mai scurt si la obiect posibil. De curand eu si sotia mea ne-am certat, mai exact pe 23 decembrie (motiv intemeiat nu a fost, exclus infidelitatea, brutalitatea sau orice alt motiv care sa duca la "motivul" de plecare), iar pe 24 decembrie dimineata a luat copilul (1 an si 3 luni) si a plecat la parintii ei. Va dati seama ce inseamna avand in vedere ca era ajunul craciunului... De atunci nu mai stiu nimic de copilul meu, cine este parinte intelege, nu mi sa dat voie sa o vad pe cea mica din motive de prost gust. Tatal ei vitreg mi-a adus multe injurii si vorbe ne la locul lor mie personal si familiei. Repet nu este nici un motiv bine intemeiat (infidelitate, comportament neadegvat etc.) pt consecintele prezente. De atunci am mai vb cu sotia mea dar prea putin, nu am divortat. Problema este ca ea sta cu parintii ei intr-o garsoniera, deci sotia mea cu, copilul, parintii si inca un alt minor, deci 5 persoane intr-o garsoniera. A plecat din localitate cu, copilul fara sa stiu eu. Daca sunteti atenti la detalii, ce pot face in acest caz, avand in vedere ca ea nu vrea sa ne impacam si sa ajungem la un numitor comun, sa fie bine pt copil, pt viitorul ei si pt educatia ei. Va multumesc anticipat....