avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate alinaiancu

Activitate alinaiancu

Vecinul de deasupra nu doreste sa repare sifonul de pardoseala si imi curge apa pe tavan. Detin asigurare de locuinta extinsa, ma despagubeste dar nu poate/vrea sa il oblige sa isi repare defectiunea. La asociatia de locatari am apelat dar dau din umari, am proces de constatare de la ei, dar nu au cum sa il oblige sa faca reparatiile. Nu vreau despagubiri, ca ma despagubeste asigurarea vreau doar sa repare.
Cum as putea sa imi platesc o contributie mai mare la pensie? Precizez ca am un salariu minim pe economie pentru studii superioare si detin o suma de bani pe care as dorii sa o platesc casei de pensii pentru a-mi mari valoarea contributiei la pensie. Scopul meu ar fi de a avea un punctaj mai mare la pensie si care ar fi pasii, locuiesc in judetul Dolj Craiova Va multumesc!
Bună seara,
Am o caroserie de mașină nr mașinii precum și actele mașinii. As dorii sa radiez mașina și să nu mai plătesc impozit pentru ea. Am fost la diverse rematuri din Craiova și nu doresc sa o primească dacă nu am mașina întreaga. As dorii sa știu ce pași trebuie sa urmez? Va mulțumesc!
Stimate domn/ doamna,

Consider ca pentru nivelul meu de cunoastere a legiilor, mi se pare normal sa pun niste intrebari care imi vor afecta bugetul familiei mele. Cum nici unuia dintre noi nu ii convine sa fie luat de prost ca atunci cand te duci la un magazin si platesti pentru o paine in plus, nici eu nu imi doresc sa fiu luat de prost.

Eu imi doresc sa imi cunosc drepturile si obligatiile, deaceea am pus aceste intrebari. Cred ca orice om normal le-ar pune.

Sa inteleg ca cele mentionate de dumneavoastra mai sus ar fi urmatoarele:

Daca administratorul vrea sa platim 1000 de lei /per ap. ca sunt stipulati in contract, atat o sa platesc

Trebuie sa platesc cheia sa intru in bloc.

Posibil sa platesc si taxa de service.

Daca cele mentionate mai sus sunt adevarate, cum as gasi o posiblitate legala sa nu platesc toate astea si sa intru in bloc ?
Buna ziua,

Vad ca la mine pe scara se va instala un interfon, eu am semnat ca NU sunt deacord cu instalarea acestuia. As dorii sa aflu urmatoarele lucruri:

1. La ce costuri ar trebuii sa ma astept?
2. Mi se va da cheie de access in bloc sau cartela, daca da cate?
3. Lunar eu o sa platesc taxe de repartie,taxa de intretinere si curentul interfonului ?


P.S. Nu imi doresc sa imi pun interfon intr-un bloc in care nimeni nu schimba un bec pe scara si deabia isi platesc intretinerea. (in caz ca unii se vor simti deranjati de faptul ca nu imi doresc interfon)
Buna ziua,

1. As dorii sa stiu exact ce program de lucru poate avea presedintele de asociatie, daca el trebuie sa fie in biroul asociatiei de locatari?Modul de comunicare daca exista o problema in bloc.


Răspuns la discuția TVA pentru Elvetia
Buna ziua,

Va multumesc pentru rapuns, va mai dau cateva detalii, pentru a nu crea confuzie.
Societatea mea dezvolta aplicatii web si software. Pana acum nu eram platitor de TVA, dar de curand am trecut la platitor de TVA.
Imi puteti spune unde pot citi despre valoarea TVA-ului pentru bunurile expediate sau transportate în afara Comunităţii?
Mai sunt necesare documente din partea companiei din Elvetia?

Va multumesc!
Buna ziua,

Detin o firma cu impozit pe venit de 3% si platitoare de TVA.
Ce valoare are TVA-ul pentru o factura catre Elvetia (NU apartine de UE) pentru dezvoltare software?
Răspuns la discuția Subsolul unui bloc
Eu stau la et 4, la etajul 4 peste tot e aceasi situatie. Am facut aerisirea caloriferelor dupa incident si apa nu are presiune, am sunat la centrala de caldura si au zis ca au presiune maxima. Caloriferul meu pana cand acel vecin sa faca o reparatie la un alt vecin imi mergeau toate elementele si se incalezeau toate. Administratorul de bloc nu a vrut sa intre in subsol sa verifice daca robinetele sunt inchise sau deschise total. In special in dormitor e cel mai putin incalzit calorifer.
Locuiesc intr-un bloc, subsolul blocului este inchis cu cheie de un vecin asa zis priceput. El a intrat in subsol acum cateva zile si nu mai am caldura consider ca a inchis pe acolo o vana. Daca toti se incred in spusele vecinului ca vanele sunt deschise, eu daca aduc un mester cine plateste factura mesterului pentru a deschide conducta si im trebuie martori ca dupaia sa nu dea vina ca am stricat eu ceva?