avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiu123456

Activitate laurentiu123456

Răspuns la discuția Act Adjudecare
Dupa multe drumuri catre ocpi am ajuns din usa in usa si la registratorul care mi, a solutionat-o.Mi se da.un avb de la fan curier scrie livrat la casuta postala acum 1 luna de zile (termenul de 15 zile sa contest sa prescris ) iau legatura cu fan curier spune ca au intelegere prin ctrct sa livreze la persoane fara sa se semneze pt destinatar.In fine am fost la ocpi am cerut copie de la arhiva pt cerere reexamin cu nr inregistrare si data. Sper acu sa nu mi,o respinga instanta.
Răspuns la discuția Act Adjudecare
Nu imi iau obligatia de a platii datoriile nimanui ,tocmai de aceea intreb de ce.nici pana in momentul de fata nu am primit cererea de reexaminare ce.a fost solutionata.
Răspuns la discuția Act Adjudecare
are cineva un raspuns la intrebarea de mai sus , multumesc
Răspuns la discuția Datorii intretinere
andrei_k a scris:


As vrea sa va intreb ceva off topic: in cazul dvs., cine a platit impozitul pe venitul din transferul imobilului?


Nu am platit impozit pe venit transfer proprietate , ma adresez instantei judecatoresti , nu este obligatia mea de a o achita.

Răspuns la discuția Act Adjudecare
Am facut cerere de intabulare , mi s-a respins pe motivul ca nu am facut dovada achitarii transfer drept de proprietate ,dupa care ulterior am facut cerere de reexaminare care a fost inregistrata in data de 14.04 si solutionata de catre ei in data de 07.05.

Nici pana in momentul de fata nu am primit prin posta cererea de reexaminare. Cat timp poate dura expedierea ei ,este un termen anume ?

M-am dus cat si personal la ancpi , mi-au spus ca reexaminarea se trimite doar prin posta si ca nu au ce sa imi inmaneze personal la sediul lor.
Răspuns la discuția Datorii intretinere
am fost luat in evidenta la intretinere , nu vor sa imi ia intretinerea de la data intrarii in posesie (proces verbal -evacuare) , imi spun sa achit toata datoria fostului proprietar si pe urma pot sa vin cu pretentia de a achita cat si cotele curente, indecsii repartitoare la apa i-am trecut scris de mana in cutia administratiei
Răspuns la discuția Datorii intretinere
Deci pot sa ma duc sa ma inscriu ca parte la procesul deschis de catre asociatie, iar somatia lor nu o voi lua in calcul ,avand in vedere ca au decis sa obtina o hotarare judecatoreasca pt vechiu proprietar de a putea recupera creanta datorata, ce rost ar avea sa achit eu si sa deschid alt proces pt a imi recupera banii , ( daca se mai poate recupera )

Diferenta cota intretinere de la momentul dobandiri imobilului pana la intrarea mea in posesie sa o suporte integral vechiu proprietar sau acele persoane ce au creat prejudiciu imobiliar , dupa caz asociatia de proprietari.

Pot cere cat si sanctiuni cotraventionale impotriva presedintelui , membrii comitetului executiv?
Deoarece indiferenta doresc sa o plateasca. mi-au creat un prejudiciu iar divergenta se pare doar pe cale judecatoreasca se poate rezolva.

Fiindca ei o tin pe a lor , nu doresc sa imi ofere nici macar indexul la apa / luna facut de vechiul proprietar ,doar mi-au trimis o somatie luniile x + penz aferent 0,2 % in cazul in care nu voi achita ,ma instiinteaza ca ma actioneaza in instanta

Daca eu ca proprietar nu pot sa primesc aceste informatii care imi sunt refuzate , de unde cunosc ca cele spuse de ei in somatie sunt corecte ? ,se poate lua ca si proba notificarea ?

rezulta clar un abuz in serviciu , poate chiar si fals in declaratii ( ma gandesc - avand invedere ca nu imi spun exact de unde provin sumele pentru luniile din somatie) si de asemenea nu au respectat deloc L 230/2007 , vechiul proprietar era restant de 6 luni , plus 3 luni ce a mai fost cu mn de la intocmire act adjudecare + evacuare . total = 9 luni indiferenti dupa care s-au gandit sa deschida proces recent

Buna ziua ,

Acum ceva timp am castigat un imobil la licitatie publica , acum asociatia de proprietari ma someaza sa achit cotele restante de la intretinere datorate de vechiul proprietar ce a locuit in perioada adjudecari imobilului cat si pana la intrare mea in posesie prin proces verbal (evacuare ) de catre bej X.


Pot sa ma indrept cumva in instanta impotriva asociatiilor de proprietari deoarece ei cunosteau de acest prejudiciu si tocmai acum 1 sap au deschis proces pe rol impotriva fostului proprietar , si nu si-au notat cat nici privilegiu inainte executarii imobilui in cartea funciara.

Avand in vedere ca au deschis proces pe rol pt cheltuieli cote intretinere impotriva fostului proprietar datorate de catre el pana la intocmirea actului meu de adjudecare , nu as putea sa ma duc cat si eu la acel proces mizand in instanta pe proces verbal (evacuare) , emis de catre bej , fiindca este clar ca nu m-am folosit de apa, caldurea,etc ,deci nu datorez eu cotele restante la intretinere ,decat dupa intocmirea respectivului proces verbal


-> Iar cei de la asociatie NU doresc sa imi incaseze banii pentru ce datorez cote intretinere dupa proces verbal evacuare.

Multumesc

Răspuns la discuția Act Adjudecare
laurentiu123456 a scris:

-In temeiul art 852 lit h si i din C.P.C prezentul act de adjudecare constituie pentru adjudecatar :

* titlu de proprietate si poate fi inscris in cartea funciara
*titlu executoriu impotriva debitorilor , tertului dobanditor , cat si impotriva oricarei persoane care poseda ori detine imobilul adjudecat , fara a putea invoca un drept opozabil in conditiile legii.

Adjudecatarul declara faptul ca a luat la cunostinta de faptul ca in vanzarea silita nu se datoreaza garantie contra viciilor ascunse, conform art 1707 alin 5 din C.C si art 857 C.P.C , si se obliga sa efectueze toate demersurile legale ce se impun in cazul transferului dreptului de proprietate .



Ma afecteaza cumva ca in act nu este scris art 518 alin 3 C.P.C cat si art 518 alin 4 , imobilul ramand liber de orice ipoteca sau alte sarcini

Răspuns la discuția Act Adjudecare
Asociatia de proprietari nu si-au notat in Cf privilegiu imobiliar inainte de executarea imobilului , doar acum au deschis proces pe rol cu fostul proprietar dupa ce sa procedat cat si evacuarea lui,Daca am intabulare provizorie in Cf poate sa inscrie acest privilegiu avand in vedere ca la ocpi figurez atat eu cat si fostul proprietar ?

In sarcina mea imi revin cheltuielile la utilitati cat si intretinere de la data emiterii actului de adjudecare , in cazul in care administratorul cat si presedintele refuza sa imi ia banii pot sa le deschid dosar penal pentru abuz in serviciu ?

In cazul in care imi vor lua banii pe langa aceea chitanta emisa de ei, ar trebui sa cer cat si un proces verbal cu datoria de la data emiteri actului de adjudecare cat si suma ce o voi achita sa fie mentionata?


SECŢIUNEA a V-a
Efectele adjudecării
Art. 518

(1)Prin actul de adjudecare proprietatea imobilului sau, după caz, un alt drept real care a făcut obiectul urmăririi silite se transmite de la debitor la adjudecatar. De la această dată, adjudecatarul are dreptul la fructe şi venituri, datorează dobânzile până la plata integrală a preţului şi suportă toate sarcinile imobilului.

(2)Prin intabulare, adjudecatarul dobândeşte dreptul de a dispune de imobilul cumpărat, potrivit regulilor de carte funciară.

(3)De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanţă, creditorii putându-şi realiza aceste drepturi numai din preţul obţinut.