avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii intretinere

Buna ziua ,

Acum ceva timp am castigat un imobil la licitatie publica , acum asociatia de proprietari ma someaza sa achit cotele restante de la intretinere datorate de vechiul proprietar ce a locuit in perioada adjudecari imobilului cat si pana la intrare mea in posesie prin proces verbal (evacuare ) de catre bej X.


Pot sa ma indrept cumva in instanta impotriva asociatiilor de proprietari deoarece ei cunosteau de acest prejudiciu si tocmai acum 1 sap au deschis proces pe rol impotriva fostului proprietar , si nu si-au notat cat nici privilegiu inainte executarii imobilui in cartea funciara.

Avand in vedere ca au deschis proces pe rol pt cheltuieli cote intretinere impotriva fostului proprietar datorate de catre el pana la intocmirea actului meu de adjudecare , nu as putea sa ma duc cat si eu la acel proces mizand in instanta pe proces verbal (evacuare) , emis de catre bej , fiindca este clar ca nu m-am folosit de apa, caldurea,etc ,deci nu datorez eu cotele restante la intretinere ,decat dupa intocmirea respectivului proces verbal


-> Iar cei de la asociatie NU doresc sa imi incaseze banii pentru ce datorez cote intretinere dupa proces verbal evacuare.

Multumesc

Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
laurentiu123456, utilizator
Dv va revine obligatia achitarii cotelor de intretinere de la momentul PV evacuare
Restul sumelor cu titlu de restanta,pentru care asociatia de proprietari nu a respectat si nu a aplicat disp L nr 230/2007 art 50 si 51 intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Sumele acumulate pana la evacuarea locatarului din apartamentul adjudecat de dv ,pot fi recuperate fie direct de la locatar,fie de la reprezentantii asociatiei de proprietari responsabili pentru nedesfasurarea actelor si actiunilor legal prevazute pentru recuperare sume cu titlu de restanta
Deci pot sa ma duc sa ma inscriu ca parte la procesul deschis de catre asociatie, iar somatia lor nu o voi lua in calcul ,avand in vedere ca au decis sa obtina o hotarare judecatoreasca pt vechiu proprietar de a putea recupera creanta datorata, ce rost ar avea sa achit eu si sa deschid alt proces pt a imi recupera banii , ( daca se mai poate recupera )

Diferenta cota intretinere de la momentul dobandiri imobilului pana la intrarea mea in posesie sa o suporte integral vechiu proprietar sau acele persoane ce au creat prejudiciu imobiliar , dupa caz asociatia de proprietari.

Pot cere cat si sanctiuni cotraventionale impotriva presedintelui , membrii comitetului executiv?
Deoarece indiferenta doresc sa o plateasca. mi-au creat un prejudiciu iar divergenta se pare doar pe cale judecatoreasca se poate rezolva.

Fiindca ei o tin pe a lor , nu doresc sa imi ofere nici macar indexul la apa / luna facut de vechiul proprietar ,doar mi-au trimis o somatie luniile x + penz aferent 0,2 % in cazul in care nu voi achita ,ma instiinteaza ca ma actioneaza in instanta

Daca eu ca proprietar nu pot sa primesc aceste informatii care imi sunt refuzate , de unde cunosc ca cele spuse de ei in somatie sunt corecte ? ,se poate lua ca si proba notificarea ?

rezulta clar un abuz in serviciu , poate chiar si fals in declaratii ( ma gandesc - avand invedere ca nu imi spun exact de unde provin sumele pentru luniile din somatie) si de asemenea nu au respectat deloc L 230/2007 , vechiul proprietar era restant de 6 luni , plus 3 luni ce a mai fost cu mn de la intocmire act adjudecare + evacuare . total = 9 luni indiferenti dupa care s-au gandit sa deschida proces recent

Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
laurentiu123456, utilizator
Dvs. ati devenit proprietar la data adjudecarii imobilului si erati obligat la plata cotelor de contributie de la acea data. Asociatia de proprietari este indreptatita sa se indrepte impotriva dvs. pt partea de restante acumulate de la data adjudecarii imobilului.

Pt recuperarea sumelor, dvs va puteti indrepta impotriva fostului proprietar care a locuit efectiv pana la evacuare, dar si in acest caz, trebuie sa faceti dovada achitarii lor.

Daca nu aveti cai de comunicare verbala cu cei din conducerea asociatiei, transmiteti in scris prin recomandata postala indecsii repartitoarelor de costuri (apa, caldura, ...), copie act adjudecare, declaratia numarului de persoane care vor locui in imobil, fisa de adeziune la asociatia de proprietari (pt a obtine calitatea de membru si a putea vota si a fi ales), cerere de luare in evidenta in cartea de imobil.

De asemenea, faceti notificare scrisa sa va detalieze sumele cu titlu de restanta precum si calculul penalizarilor (nr. proces verbal de adoptare a sistemului propriu de penalizari, procentul adoptat, modul de calcul care sa cuprinda nr. de zile de penalizare, termenul scadent de plata al listelor de intretinere).
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
andrei_k, utilizator
andrei_k a scris:


Daca nu aveti cai de comunicare verbala cu cei din conducerea asociatiei, transmiteti in scris prin recomandata postala indecsii repartitoarelor de costuri (apa, caldura, ...), copie act adjudecare, declaratia numarului de persoane care vor locui in imobil, fisa de adeziune la asociatia de proprietari (pt a obtine calitatea de membru si a putea vota si a fi ales), cerere de luare in evidenta in cartea de imobil.



Deocamdata aceasta este solutia la care trebuie sa apeleze @laurentiu. Atat, dupa care stati in asteptare.
Daca as. prop. vrea sa va actioneze in instanta - sa o faca, nu va speriati, instanta le va respinge actiunea.
Desi as. prop. s-a trezit mai tarziu si l-a actionat pe fostul proprietar in instanta pentru recuperarea debitelor, a facut o miscare buna, insa dvs. nu trebuie sa va amestecati in aceasta poveste de nicio culoare - nu este treaba dvs.

Singura dvs. problema este sa va achitati debitele asa cum figureaza ele pe lista de plata, incepand cu data de la care ati preluat locuinta - deci faceti ce v-a sfatuit @andrei_k;
Baietii de la asociatie, probabil ca nu au mai trecut prin aceste faze, dar or sa-si de-a seama ca dvs. nu aveti nicio treaba cu povestea vechiului proprietar - asa cum credeam si eu mai demult...
Deci, totul scris, inregistrat, pana la clarificarea situatiei. Aveti grija la consumul de apa, sa nu va treaca in pausal pentru ca s-ar putea ca costurile sa fie mai mari, in rest - sanatate!
am fost luat in evidenta la intretinere , nu vor sa imi ia intretinerea de la data intrarii in posesie (proces verbal -evacuare) , imi spun sa achit toata datoria fostului proprietar si pe urma pot sa vin cu pretentia de a achita cat si cotele curente, indecsii repartitoare la apa i-am trecut scris de mana in cutia administratiei
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
laurentiu123456, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Apartament adjudecat cu datorii ADYssa ADYssa Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa imi spuneti o parere despre urmatorul caz: am cumparat un apartament scos la licitatie (in publicatia de vanzare ... (vezi toată discuția)