avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate DanCalin

Activitate DanCalin

Poti sa fii mai concis?
Buna ziua,

Ce se poate intampla daca se desfasoara activitate (prin contract) fara acel cod CAEN de activitate, dar este adaugat ulterior finalizarii contractului?

Daca se presteaza servicii care au ca scop realizarea graficii pentru o animatie 2D, iar societatea comerciala nu are inscris in Actul Constitutiv urmatorul cod: Cod CAEN 5912 pentru "Activitati de post productie cinematografica video si de programe de televiziune".

Grafica animatiei se poate incadra la 9003 - Activitati de creatie artistica sau 7311 - Activitati ale agentiilor de publicitate?

Care sunt solutiile? Care este rezultatul/efectul unei astfel de chestiuni?

Va multumesc
Va multumesc pentru timp si raspunsuri :)
Sunt administrator si asociat majoritat cu 60%, ceilalti doi asociati au cate 20%. Au propus dupa o perioada de inactivitate si neintelegeri, sa se retraga din societate prin contract cesiune parti sociale.

Cei doi au pretentia sa primeasca la "schimb" o parte din bunurile achizitionate de catre firma/PJ.

Este legal asa ceva?

Tin sa mentionez ca aceste bunuri au fost achizitionate dintr-o finantare castigata de catre mine ca PF (contractul cu finantatorul este intre mine si acesta), iar eu am imprumutat firma cu banii castigati.

Recunosc, asociatii s-au saturat de mine, de afaceri pentru care nu sunt pregatiti si desigur, este dreptul lor sa se retraga.

Ce parere aveti dragi experti in domeniu?
Va salut,

Firma are 3 asociati, dintre care unul majoritar si administrator. Ceilalti doi vor sa iasa. As dori sa stiu daca exista vreo diferenta intre RETRAGERE ASOCIATI (din SRL) si CESIUNE PARTI SOCIALE.

Multumesc!
Va multumesc mult pentru timpul acordat scrierii acestui mesaj. La multi ani!
Am cerut sfatul unui expert contabil si acesta a spus ca impartirea patrimoniului societatii se face doar in cazul lichidarii societatii.
Buna ziua, sunt asociat majoritar (60%) si administrator intr-o societate comerciala, care mai are inca 2 asociati cu cate 20% actiuni fiecare. Firma a investit in echipament (calculator, imprimanta si alte periferice), in materiale pentru dezvoltarea de produse care ulterior sa fie comercializate, etc.

Cei 2 doresc sa se retraga ca asociati din firma. Ba mai mult, au cerut impartirea bunurilor achizitionate pana acum pe firma. Bunuri care sunt prezente ca echipament si materiale prime pentru functionarea firmei.

Din cate stiu, la retragerea asociatilor, acestora le este oferita valoarea partilor sociale (capital social = 200 RON) de care dispun. Pe langa acest aspect, asociatii doresc impartirea bunurilor achizitionate de catre firma cu banii investiti sau castigati prin contracte.

O a doua problema este aceea ca firma a avut contracte la care cei 2 asociati nu au avut niciun aport, desi am investit acei bani castigati in dezvoltarea firmei. Si acesti bani din contractele facute fara implicarea asociatilor, ii vor impartiti.

Ce mai exact este impartit? Castiguri, pierderi, profit, datorii, bunuri?
Din cate cunosc momentan, asociatii isi asuma partea de actiuni atat ca pierdere, dar si ca castig.
Exista vreun cadru legal pentru calculare/inventariere a bunurilor firmei in cazul in care asociatii vor sa iasa din firma? Din cate am citit, impartirea bunurilor se face de comun acord, si nu ca bunuri ci ca valoare in bani a acestora. (sa inteleg ca fiecare asociat care se retrage primeste 20% din profit, sau cum?)

Daca asociatii se retrag si se impart bunurile, firma ramane cu mai putine bunuri si astfel dezvoltarea afacerii are de suferit - dupa ce ca pleaca oamenii, isi iau si lucrurile cu ei. Cum arata in contabilitate acest lucru?

Astfel de lucruri ies la iveala atunci cand oamenii nu se inteleg si prefera sa se care.

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat.

Un an bun va doresc!
Buna ziua,

De un an de zile am infiintat un SRL la care sunt asociat majoritar (mai sunt inca 2 asociati), dar si administrator. Nu am contract de munca (mandatar) pentru rolul de administrator pentru ca este mentionat in Actul Constitutiv.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Imi este permis sa fac CIM (contract individual de munca) intre firma si mine ca persoana fizica? Doresc sa-mi platesc taxele (sanatate, pensie, somaj) la stat prin acest contract si sa-mi pastrez/continui anii de vechime.

Este posibil asa ceva? Sa fiu actionar majoritar, administrator dar si angajat al aceleiasi firme? Si daca da, care este salariul minim pe care pot sa mi-l acord, in asa fel incat sa-mi acopar platile taxelor la stat ca angajat?

Va multumesc anticipat