avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate smari

Activitate smari

Bună ziua!

Pe scurt: fiul major al unei familii care deține locuință proprietate, poate beneficia de repartiție locuință din fondul Locativ de stat? Din prevederile legale, înțeleg ca expresia,, nu pot benefia de locuințe de la fondul Locativ de stat: persoanele sau familiile care dețin o locuință proprietate,,.

Mulțumesc!
Pensie urmas

Bună ziua! Speță.. Un domn a decedat subit, fiind angajat, și implicit asigurat. Doamna dumnealui, cu care a convietuit aproape 30 ani, cu 3 copii rezultați din aceasta relație, nu poate beneficia de pensie de urmaș,din cauza faptului ca nu au fost căsătoriți legal.
Întrebare.. Ce soluție ar exista, astfel încât doamna văduvă sa poată beneficia de o pensie cât de mica, având în vedere ca nici nu a lucrat vreodată.

Va mulțumesc!
Bună ziua!
Locuiesc într-o vila cu etaj, proprietate mixta, la parter, având calitatea de proprietar. Vila este constituita din 4 apartamente, din care celelalte 3 sunt proprietate RAEDPP. Problema este ca în fapt, chiriașii au un comportament penal, ajungând sa fim amenințați, sa chemam politia, etc. In acest timp, RAEDPP nu ia nici o măsură, deși conform contractului de închiriere, ar putea sa ii evacueze. Cred ca trebuie sa menționez și faptul ca deși au obligația sa întrețină spațiul, sa participe la cheltuieli comune, etc, chiriașii ne creează doar probleme.
Va rog din suflet sa ma ajutați, ce pot face? Am solicitat inclusiv sa închiriez spațiul de deasupra pentru a repara acoperișul, fațada clădirii, etc, pentru a nu mai avea probleme,insa RAEDPP refuza pe motiv ca suntem proprietari. Nici la derulare de lucrări nu par interesați.
Va rog, daca exista o prevedere legala prin care noi ca proprietari putem sa ne dam acordul sau nu, cu privire la închirierea spatiilor din clădire. Va mulțumesc!
Mulțumesc! Precizez, revizuirea a fost împotriva unei hotărâri judecătorești.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, este necesar sa va adresati unui avocat caruia sa ii prezentati documentele pentru analiza intrucat relatarea dvs. este confuza: nu exista revizuire la solutia de clasare, nu exista stramutare daca exista solutie definitiva, etc. Doar dupa studierea actelor un avocat va poate spune in concret ce s-a intamplat si daca si ce remedii juridice mai exista.

Bună ziua!
Am formulat cerere de revizuire la un parchet, și am ajuns în instanta. Am solicitat instantei ajutor public judiciar, în privința asistentei juridice, însă instanta nu s - a pronunțat cu privire la acest fapt, a conexat dosarul initial cu cererea de ajutor public judiciar, resping cererea de revizuire direct. Am înțeles ca procuror pe instanta, este chiar domnul procuror care a clasat plângerile penale în prima faza, ascunzând chiar dovezi. Aș solicita strămutarea,însă... Un sfat, va rog! Mulțumesc!
Am contract de închiriere pe o suprafață mai mare decât cea ocupata de mașină și rulota.

latka a scris:

Daca nu aveti contract de inchiriere decit pentru locul de parcare a masinii, este evident ca nu puteti parca si rulota.

Bună ziua!
Pot parca rulota proprietate in curte comuna, unde dețin contract de închiriere?
Subliniez, e parcata, nu folosita, lângă mașina, ca în cazul în care plecam, sa o agat de mașină.
Locuiesc în Constanța și a venit Politia locala ca trebuie sa o mut în 24 ore.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

Ana Av. Ranete a scris:

Buna ziua,

Ca optiune, va puteti adresa serviciului de asistenta judiciara de pe langa Baroul de Avocati din localitatea unde va aflati. Ei pot analiza cererea dvs. de asistenta judiciara si va pot da anumite sfaturi.

Asta înseamnă că o declarație pe proprie răspundere e de ajuns, fără a cere anchete, adeverințe. Eu asa înțeleg, cu atât mai mult cu cât procesul se tot amână. Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu are program, dar se poate interesa pentru venituri la ANAF/ITM ...

Bună ziua!
Pentru o cerere de ajutor public judiciar, în speță fiind vorba de contestație la executare și întoarcere executare silita, instanta a dispus ancheta psihosociala.
În opinia personala, este un abuz, având în vedere dreptul de a solicita ajutor public judiciar, inclusiv asistenta avocat,conform Ordonanței în speță. În plus, instanta are la dispoziție un program, în care poate verifica venituri, proprietăți, etc.
Rog, părerile dvs în aceasta speță.

Mulțumesc!