avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate geogeorge

Activitate geogeorge

Buna ziua!
Din anul 2006 am in concesiune un loc de veci in care este inhumata mama mea(are deja aprox. 10 ani de cand este inhumata).Locul de veci este pe numele meu. Problema este urmatoarea,am o bunica care este intr-o stare foarte proasta de sanatate si as dori sa o inhumez in acelasi loc.Problema este ca eu voi pleca din tara si daca necazul se va produce cat timp voi fi eu plecat,as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate legala sa imputernicesc un alt membru de familie sa o inhumeze in acel loc de veci,sa imi dau acordul scris in acest sens,dar fara sa renunt la dreptul de concesiune in favoarea acelei persoane. Am vorbit cu doi Notari care se uitau la mine de parca le ceream luna de pe cer si de aceea va rog pe Dvs.,daca ma puteti ajuta,sa imi lasati un raspuns. Multumesc!
Răspuns la discuția despre executare silita
Multumesc pt ajutor
Răspuns la discuția despre executare silita
Am intele.multumesc.din cate stiu eu ,singurul lucru pe care l-a obtinut furnizorul este acea somatie de plata..
Pana la urma e posibil sau nu ca penalitstile sa depaseasca debitul restant??chiar am auzit pareri opuse
Răspuns la discuția despre executare silita
Dc penalitatile pot depasi debitul...din cate stiu din codul civil nu este legal...parca asa am citit...pe ce temei se bazeaza?
Si inca o chestiune....daca ar fi existat vreun proces de executare nu ar fi trebuit sa ii puna poprire p salariu,avand carte de munca de atunci pana in prezent?...mai ales ca nu a avut niciun bun pe numele sau pana acum 3 sapt cand a mostenit acel imobil si l-a trecut p numele lui inburma dezbaterii succesorale?!?
Daca nu avea imobilul p numele sau ar fi putut creditorul sa inscrie vreo ipoteca pe imobil??mentionez ca nu a avut carte funciara pana acum 2 saptamani..intreb pt ca tin minte ca prin perioada aia cand faceai abonament parca te duceai cu buletinul si contractul de proprietate al imobilului..
Multumesc anticipat!
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune (cineva mi-a cerut lamuriri si vreau sa aflu o parere avizata,daca doriti sa ma ajutati):
pers. in cauza are o factura neplatita din 2006,de aprox.250-300 RON ,la o firma de telefonie la care avea un abonament .prin iunie 2007 a primit o somatie de plata,pe care a si ratacit-o ca nu o mai gaseste.
daca a primit somatie de plata asta inseamna ca creditorul a indeplinit pasii premergatori executarii silite??
ideea e ca de atunci,din iunie 2007 de la primirea somatiei,adica 7 ani si ceva,nu a mai primit nimic sau cel putin nu a gasit nimic prin posta sau prin usa de la intrare si nici nu a receptionat sau semnat nimic de la creditor sau un eventual birou de recuperari,si nici nu l-au contactat pe e-mail sau telefonic...
el este si angajat cu carte de munca de prin noiembrie 2007 si ma gandeam ca daca ar fi inceput un proces de executare silita i s-ar fi pus poprire pe salariu pt ca alte bunuri nu avea pe numele lui ,pana acum 3 saptamani cand a avut un deces in fam si a dezbatut o mostenire,devenind proprietarul unui imobil ca unic mostenitor.
este posibil ca o instanta sa incuviinteze o executare silita si un proces sa ajunga la final fara sa fie prezent la judecata sau sa afle de aceasta si sa trezeasca direct cu executare silita??
este vreo ordine de executare ,cel putin pentru sume asa de mici ,ca un creditor sa nu aiba voie sa execute silit bunurile atat timp cat debitorul restant e angajat cu carte de munca ca sa i se poata infiinta poprirea?ar putea instanta sa incuviinteze executarea bunurilor inaintea popririi??
oricum ,daca nu s-a facut nicio continuare a executarii silite ,aceasta s-a perimat si ulterior a intervenit si termenul de prescriptie...ca totusi sunt 7 ani de atunci...,nu?
in alta oridine de idei... se poate ca un proces de executare silita sa se finalizeze fara ca debitorul restant sa aiba cunostinta de cauza?fara nici macar vreo invizatie la mediere,conciliere,citatie?am incercat sa caut pe site-ul "portalul instantelor de judecata" dupa numele lui si nu am gasit nimic in afara de un nr de dosar din 2007 pt somatia de plata cu solutia "incuviintea somatia",dar nici macar nu are date personale ,ci numai numele lui,se poate sa fie o coincidenta de nume si nici macar sa nu fie el...
inca o chestiune,pentru cunostintele mele generale....conform legislatiei in vigoare am inteles ca penalitatile nu pot depasi valoarea creantei datorate...se poate sa fie altfel??
multumesc anticipat pt ajutor!Răspuns la discuția Intermediere
multumesc
Răspuns la discuția Intermediere

multumesc!!
puteti sa ma lamuriti si la subiectul d mai jos?
va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune:
daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca vede un anunt pe net si se duce sa vizioneze acel apartament cu reprezentantul agentiei,il vizioneaza,afla pretul pe care vanzatorul il doreste,si semneaza cu cei de la agentie un contract de intermediere,astfel:
"incheiat intre agentia ..... si ....(numele potentialului cumparator),in calitate de beneficiar al serviciilor imobiliare ,denumit client,se incheie urmatorul contract:
intrucat agentia se afla in legalitate sa exercite serviciul oferit clientului si clientul doreste sa beneficieze de serviciile agentiei,partile au convenit conditiile si termenii pt prezentul contract:
clientul beneficiaza de serviciile agentiei ce constau in PREZENTAREA spre cumparare si EVENTUALA cumparare a unui imobili din anexa 1 a prezentului contract,cu pretul stipulat in anexa 1 si acceptat de comun acord.
valoarea comisionului e de 1% din pretul de vanzare.
drepturile si obligatiile clientului:-sa fie informat despre fazele desfasurarii tranzactiei;
-sa ceara asistenta si consiliere;
-sa plateasca comisionul convenit la finalizarea contractului de vanzare-cumparare ;
-sa nu aiba intelegeri separate cu proprietarul imobilului prezentat
-clientul ofera exclusivitate agentiei spre intermediere de cumparare a imobilului prezentat in anexa 1,adica ofertele prezentate vor fi folosite numai de client pt realizarea tranzactiei prin intermediul agentiei,fara sa instraineze tertilor.
Va rog sa imi spuneti ,in cazul in care acest potential client isi cumpara un alt apartament printr-o alta agentie si pe care nu i l-au prezentat cei cu care a facut acest contract de intermediere imobiliara mentionat mai sus,conform dpreturilor si obligatiilor mai sus mentionate,acesta trebuie sa plateasca ceva agentiei cu care a facut acest contract de intermediere pt apartamentul pe care nici nu l-a cumparat??
Adica simplul fapt ca s-a dus cu agentia sa vada apartamentul si sa discute despre pret,in cazul in care nu s-a finalizat vreun contract de vanzare-cumparare ,il obliga la vreo plata catre aceasta agentie??
Practic,eu zic ca nu,deoarece mi se pare mai mult ca acest contract de intermediere este facut de agentie ca sa se asigure ca imobilul prezentat potentialului client se va vinde prin intermediul lor si nu personal intre client si proprietarul acelui apartament,ca sa fenteze plata vreunui comision..
Sper sa nu ma insel..de aceea va cer ajutorul..
multumesc!
Discuție Intermediere
poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp cat agentia nu a adus niciun client satisfacator pt vanzator??multumesc..
buna ziua,
pai daca vanzatorul care a incheiat un contract de intermediere cu o agentie a vandut imobilul printr-o alta agentie sau fara ajutorul/interventia/intermedierea agentiei cu care a semnat contractul de intermediere...poate fi tras la raspundere?pentru ca practic un vanzator doreste sa vanda cat mai bine si mai repede bunul respectiv ....si daca agentia nu a reusit sa-l "ajute " in acest sens...poate pretinde ceva?
dar daca,sa zicem,cumparatorul care a incheiat un contract de intermediere cu o agentie a cumparat alt imobil fara intermedierea acelei agentii?
eu nu inteleg de ce in contractul de intermediere se specifica ,de exemplu,durata 1 an??
Răspuns la discuția Contract de intermediere 2
clientul...de fapt e un prieten dar are nevoie de un raspuns cat mai repede.multumesc