avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate simoichim

Activitate simoichim

Discuție Paratrasnet
Ce cod de clasificare au paratrasnetele?
Discuție Mijloace fixe
Pentru o cabina modulara se plateste impozit la primarie?
care sunt notele contabile aferente unui certificat medical accident de munca atunci cand este platit din FAAMBP? Care sunt contributiile angajatorului si cele ale salariatului? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire
Imi cer scuze ca revin pe aceesi tema. Incerc sa redau problema mai detaliat. Sot, sotie, doi minori. Sotul este mostenitor, cu fratele, dupa decesul tatalui. Sotul cedeaza partea lui de mostenire fratelui, la notar. Are sotul dreptul sa cedeze partea lui de mostenire (avand doi minori) fara acordul tutorelui copiilor (care in acest caz este sotia, prin casatorie)?
Discuție Mostenire
Un parinte, care are doi minori, poate ceda mostenirea lui, in favoarea fratelui, fara acordul tutorelui minorilor (celalat parinte)?
Daca un salariat are concediu medical (accident de munca) aproape toata luna, are dreptul la avans?
Buna ziua,
1) Daca un salariat are concediu medical in perioada cand se acorda avansul acesta are dreptul sa primeasca avans? (presupun ca are si zile lucrate inaintea concediului medical). Daca are dreptul avansul se acorda numai pentru zilelel lucrate?
2) Daca in luna aprilie un salariat are concediu medical (care cuprinde si perioada sarbatorilor de Paste) acesta are dreptul la prima de Paste si tichete cadou acordate cu acest prilej? Dar daca concediul medical este in aprilie dar nu cuprinde zilele de Paste?
Multumesc anticipat.
Discuție Sindicat
pentru salariile compensatorii, pentru pensionare limita de varsta, se retine cotizatie pentru sindicat?
In cazul in care o societate este scutita de la plata impozitului pe teren cum se contabilizeaza?
Daca un salariat a lucrat doi ani cate patru ore pe zi la calculul vechimii in munca se considera doi ani sau unul?