avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate laszloecaterina

Activitate laszloecaterina

un administrator solicita scrierea in contractul individual de munca sau fisa postului ca in timpul serviciului nu are voie sa-si pastreze telefonul mobil la el.Este legal? daca da unde se poate scrie ca nu are voie sa vorbeasca la telefonul mobil in timpul serviciului.
Multumesc.
cu ce data intra in vigoare legea privind scutirea de impozit pentru salariatii sezonieri angajati pe durata determinata,intr-o unitate cu caracter sezonier.
Multumesc
Discuție Revisal
daca un salariat semneaza contractul cu o zi inainte sau 2 de angajare si la data inceperii contractului nu se prezinta la munca, cum se poate inceta in Revisal?
Discuție pensii
Tatal meu este pensionat de invaliditate din anul 1994, avea o vechime in munca de 19 ani.Este nascut pe 08.05.1955, perioada de invaliditate de 22 de ani se considera vechime? are si 2.5 ani de grupa asta ar insemna sa se pensioneze la varsta la 62 ani si 5 luni.Se poate pensiona cu reducerea varstei cu aceasta vechime de 19 ani +22 invaliditate?
Multumesc.
Discuție codul muncii
avand in vedere ca s-a marit salariul minim la 1450 pentru norma intreaga, cum vom imparti la timp partial, 2 sau 4 ore/
Discuție preaviz
un salariat poate refusa preavizul?daca da cum i se poate inceta activitatea?
Discuție pensie
am implinit anul acesta 60 ani , am o vechime de 30 ani iar in gr. a2a 20, am lucrat ca zugrav la o societate de constructii. cand voi putea sa ies la pensie.Sunt barbat
Discuție pensie de urmas
Un salariat cu pensie de urmas poate sa realizeze venituri mai mai de 35% din salariul mediu brut pe economie.deci 2684 x 35%= 940 lei .Acest venit sa inteleg este brut sau net (adica din 940 se scad toate contributiile si ramane 730).
Este legal?
Răspuns la discuția Completare declaratie 112
nu au luat aviz de angajare,pina sa mearga la IGI au plecat.au fost primsi 5 zile in statul de plata.
AM ANGAJAT 4 CETATENI DIN REP.MOLDOVA ,IN REVISAL MI-A LUAT SERIA PASAPORT FARA SA-MI CEARA CNP-UL.ACUM IN DECL 112 AM NEVOIE DE CNP. CUM PROCEDEZ?
MULTUMESC