avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate micromet

Activitate micromet

Este obligatorie pastrarea in contabilitate a fluturasului de salariu ?
Daca vinera mare este data ca si sarbatoare legala, cum sunt platiti salariatii care vin la lucru ? Ca zi libera , da , vor lua recuperare in alta zi ( in termen de 30 de zile), dar ca bani ?
un act aditional la contractul colectiv de munca , se poate incheia pe 24 luni ?
In conditiile in care se hotaraste reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile , cum se opereaza in Revisal?
In conditiile in care se intentioneaza uniformizarea concediului de odiha, aceasta modificare este suficienta a fi prevazuta in contractul colectiv de munca fara a se mai intocmi act aditional pentru fiecare cim?
Discuție desfacere cim?
un salariat isi face o cerere de desfacere cim cu data de 01.02.2019 dar cu o zi inainte de desfacere ( 31.01.2019) aduce un certificat medical. Cum se procedeaza ? I se desface cim cu data din cerere sau se amana desfacerea pana la expirarea concediului medical?
Răspuns la discuția abuz sau legal ?
Bun. Asta cu sactiunile cf. Codului Muncii o stiu. Ce nu stiu este cum il trec in pontaj? 5 minute le trec ca si absente?( 7 ore si 55 minute prezent?) Patronul vrea sa-i taie 1 ora.
Un salariat are nevoie sa plece de la servici cu 5 minute inainte de terminarea programului. Patronul vrea ca pentru acele 5 minute salariatul sa stea 1 ora peste program in alta zi fara a fi platit in plus. mentionez ca plecarea salariatului cu 5 minute mai devreme nu afectarea in nici un fel activitatea societatii.
Este legala dorinta patronului
daca o persoana nascuta in data de 20.04.1957 doreste sa cumpere vechime pentru pensie pentru a face cei 35 de ani stagiul complet de cotizare , (el neavand decat 31 de ani de vechine), poate sa iasa la pensie anticipat ?
Situatie concreta:
Salariata ( mama) a fost pana la data de 01.04.2018 in ccc. De la aceasta data a revenit la serviciu ( copilul find nascut la data de 29.07.2016).
Deci a incetat suspendarea contractului individual de munca. Sotul acesteia ( tatal) doreste sa-si ia in continuare ccc.
Intrebarea este : ce perioada trebuie sa-si ia tatal pentru ca in continuare mama sa beneficieze de stimulentul de insertie?