avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate archibaldo

Activitate archibaldo

Există oare un TERMEN legal in care inspectorii ANI au obligația de a finaliza evaluarea unui funcționar public începută in urma unei sesizări privind încălcarea regimului incompatibilităților/conflictelor din interese.
In Septembrie 2020 am sesizat ANI cu privire la conflictul de interese al unui funcționar public. Am fost informat in 30 de zile ca in urma sesizării mele a început evaluarea funcționarului public si ca voi fi informat la finalizarea evaluării. Văzând ca nu mai primesc nici un răspuns m-am adresat ANI după 12 luni si mi s-a comunicat faptul ca evaluarea nu s-a finalizat.
Acum au trecut mai mult de 1 an si 6 luni din termenul de 3 ani al prescripției (calculat de la data săvârșirii faptei si pana la data finalizării raportului de evaluare) si tot nu am primit răspuns, Daca mâine aș primi răspunsul, lipsa de celeritate a ANI va reduce răspunderea legală la 1 an și 4 luni .... in loc de 3 ani.
Va rog sa-mi spuneți daca exista un termen legal si acesta a fost incalcat sau ce pot face pentru a grabi finalizarea evaluarii.
Care este terminal legal de depunere a memoriului cu motivarea aferentă unei declarații de recurs /cereri de recurs ?
Terminologie formulare cerere de recurs in contencios administrativ - diferența intre "casarea in parte a sentinței" si "modificarea sentinței" instantei de fond
In contencios sentința instantei de fond îmi este parțial favorabila (fiind admise cele mai importante capete de cerere si respinse alte capete de cerere.)
Doresc sa fac recurs principal împotriva sentinței pentru ca instanta de recurs să-mi admită recursul și sa modifice sentința instantei de fond prin admiterea celorlalte capete de cerere respinse de către instanta de fond.
In mediul online am întâlnit ambele expresii privind cererea de recurs fie de a fi "casata in parte" sentința fie de a fi "modificată" prin admiterea capetelor de cerere respinse de către instanta de fond.
Care ar fi terminologia corectă?
Care formulare vi se pare mai OK
1. " solicităm admiterea recursului şi modificarea în parte a sentinței recurate, în sensul admiterii tuturor capetelor de cerere respinse de către instanța de fond, pentru următoarele .... MOTIVE ...? "
2 ".solicităm să admiteți recursul, să casați în parte hotărârea instanței de fond prin admiterea tuturor capetelor de cerere respinse de către instanța de fond, pentru următoarele .... MOTIVE ...? "
Va rog sa ma ajutați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU! Conflict de interese este doar in situația in care părintele ar PARTICIPA LA ORICE DECIZIE cu privire încheierea acestor polițe de asigurare. Spre exemplu dacă semnează contractarea polițelor SAU daca încearcă sa-si convingă subalternii/colegii/superiorii decidenți să încheie aceste polițe. Daca părintele nu are nici o implicare directa/indirectă atunci nu încalcă obligația legala de a se ABȚINE si a evita participarea la circuitul decizional privind aceste polițe
Am denunțat in instanta de contencios ca act fals o fisa de post întocmită , printată si semnata de către subsemnatul pentru un subaltern. Toți ceilalți semnatari ( ocupantul postului, secretar si primar ) au semnat o alta fisa de post cu același număr care are in fals semnătura subsemnatului, alt text si alte cerințe de studii si a fost depusa de către primar ca probă la instanta (crezând ca nu-mi dau seama).
Am arătat Judecătorului in ce consta falsul fără a indica autorul sau complicele, instanta a solicitat prezentarea actului in original la primul termen pentru a începe procedura falsului.
La primul termen Judecătorul a întrebat Primarul daca insistă a folosi aceasta probă iar Primarul a renunțat la aceasta proba,
In concret doresc sa știu daca se va dovedi la parchet ca acesta fișa de post este falsa - acest act stand la baza dispoziției de numire a subalternului (care m-a înlocuit pe durata cercetării disciplinare), nu atrage si nulitatea dispoziției in baza căreia a exercitat o funcție publica fără drept ( fără a îndeplini condițiile de studii din lege si fișa postului)
regret ca am răspuns unei persoane care apreciază inadecvata si irelevanta hotărârea unei Curti de Apel
Contencios adminstrativ. Dacă fișa postului unui funcționar public este dovedita ca act fals , dispozițiile de primar emise in baza acesteia privind numirea și exercitarea atribuțiilor aferente funcției publice nu sunt nule de drept?
faptul ca dvs nu precizați lipsa preavizului este relevant pentru mine
1. la privat nu se aplica codul administrativ, iar la stat se aplica codul muncii doar in completare.
2 daca cele doua concedii se suprapun in data de 14.oct 2023 > CM întrerupe CO astfel ca in drept erați in CM
3. art. 60 alin. 1 lit. a Codul muncii, nu vizează expres că momentul emiterii deciziei de concediere nu trebuie plasat pe durata incapacităţii temporare de muncă. Este vorba de aplicarea art. 60 alin. 1 lit. a din Codul muncii, în conformitate cu prevederile art. 77 Codul muncii, care menţionează că decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei.
Concediat de la privat sau de la stat ? A fost emis un preaviz ? Doriți anularea deciziei de concediere sau despăgubirea pentru zilele de concediu neefectuate ?