avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Streasina, picatura apei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Streasina, picatura apei

Buna seara
Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind distanta care era la vechea casa. Din cauza unei erori de constructie (la asezarea tiglelor pe acoperis) pe o lungime de citiva m apa de la strasina cade citiva cm peste gardul cu vecinul.Vecinul mi-a atras atentia ca nu am respectat Legea.(sa-ti faci casa pe terenul tau nu al meu) Casa nu este terminata, in final se vor monta jgheaburi si apa nu va mai cadea pe terenul lui, dar ramine ca aceste jgheaburi sa depaseasca ( la inaltimea de 6m) cu citiva cm (cred ca mai putin de 10 cm) limita de proprietate.Are vecinul dreptate? Daca da este o solutie eleganta de a rezolva aceasta problema?. Solutia radicala de a da jos tiglele si a le pune din nou este costisitoare, poate se si sparg o parte din ele.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
hm... cam are dreptate!

picatura de la streasina nu are voie sa pice pe terenul vecin!


Codul civil spune asa:

Art. 611

Picătura streşinii

Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.



Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica eronata? VONPAUL006 VONPAUL006 Intr un proces de granituire s a dispus efectuarea unei expertize. Intre proprietataea mea si a unui vecin nu este gard, deoarece casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Vesnica streasina danydany danydany Buna ziua , Imi construiesc o casuta si langa casa vreau sa construiesc o anexa de 10-15 m lungime.(camera centralei , spatiu de depozitare lemne , un ... (vezi toată discuția)