avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghe1938

Activitate gheorghe1938

Va rog, am o situatie mai delicata.
Bunica mea a murit, si a avut 2 fete si un baiat.
Intre timp baiatul a murit si nu a fost casatorit, nu a avut copii.
Au ramas cele doua fete, iar acestea nu se inteleg cum sa imparta o suprafata de teren.
In calitate de nepot (mama mea este una din fetele de mai sus) as vrea sa intru in legalitate si sa devin proprietar pe acesta suprafata de teren.
Cum as putea rezolva acesta problema??
Ce model /forma de contract...precontract... as putea semna cu mama si sora ei inainte de dezbaterea succesiunii pt a avea garantia ca terenul va ajunge in proprietatea mea.
Mentionez ca nu s a dezbatut succesiunea, si teoretic sunt 3 succesori…practice au mai ramas doar 2.
Va multumesc





CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Dupa dezbaterea succesorala, cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata.



Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).


Odata ce nu este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, ea nu poate fi instrainata de ceilalti comostenitori,catre terte persoane.



Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .


Poate fi incheiat un antecontract de vanzare-cumparare.

Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare
(1) Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
(2) Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător în cazul promisiunii unilaterale de vânzare sau de cumpărare, după caz.
(4) În cazul promisiunii unilaterale de cumpărare a unui bun individual determinat, dacă, mai înainte ca promisiunea să fi fost executată, creditorul său înstrăinează bunul ori constituie un drept real asupra acestuia, obligaţia promitentului se consideră stinsă.



Buna ziua,
Nu ar fi tr sa se intample asa ceva, deoarece inainte sa se faca contractual de vanzare-cumparare tr sa mergeti sa obtineti numere rosii valabile 30 zile, acolo se verifica actele si autoturismul, ..nu a venit cu numere rosii?..daca sotul dvs. ar fi stiut procedura pas cu pas, si ar fi dat seama ca ceva nu este in regula...
Am platit mai multe treceri pod Fetesti, datorita pandemiei acestea nu s a putut folosi si au expirat conform CNAIR dupa 12 luni. Ce sanse am ca aceste taxe platite si “expirate” sa fie reactivate pentru a le putea utiliza, sau sa mi recuperez sumele?
corect, in instanta!!...
UN pensionar intreaba...
Contul bancar trebuie sa fie al titularului (platitorul de taxa) ???sau platitorul de taxe poate sa fie imputernicit pe un cont bancar ?....sau poate da un cont bancar al unei rude apropiate?...
Cine ne poate spune cu exactitate..MULTUMESC

Banii vor fi depuși în conturi bancare "Restituirea sumelor cuvenite contribuabililor se efectuează prin decontare bancară în contul bancar indicat prin cererea de restituire", scrie în ordinul comun amintit...altfel va putea fi respinsă cererea !!!!
Foarte bun raspunsul d-nei avocat, dar stie cineva unde se pot verifica procesele verbale intocmite pt lipsa rovinietei??...
Aceste abuzuri oare nu pot fi oprite??....
Va multumesc
Da, are dreptate trandafir2, nu v-ati aparat...dar mai aveti o sansa ..pregatiti apelul ..aveti 30 zile la dispozitie...bafta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepand din 2016 contractractele de VC auto nu mai sunt taxate fiscal..(nu se mai cere acel certificat fiscal),,,,,sunt gratis dar vanzatorul tr sa mearga la primarie si sa obtina stampila pe contract!!!..contractual se face in 5 exemplare....dupa acesta procedura....vanzatorul scapa de impozit..iar cumparatorul va intra in drepturi pt plata impozitului.....Cu actele originale ale masinii dar si contractual de VC.....aveti toate sansele sa intrati in legalitate....RAR..etc......simplu si fara costuri suplimentare!..
In concluzie, rugati vanzatorul sa colaboreze..faceti contractual de VC..si totul va fi OK..
Asteptam raspunsul dvs.....cum ati rezolvat in final..
o situatie asemanatoare a fost in blocul vecin, s-a facut sesizare la primarie dar si la subcontractorul/constructorul..Rezultatul a fost foarte simplu...Constructorul a fugit cu bani, a intrat in insolventa..iar primaria a specificat ca tr sa fie data in judecata pt prejudicial produs de firma de constructii.... ulterior sa se recupereze suma/prefudiciul creat....conditii contractuale intre primarie si subcontractor... asta este Romania!
Doamna cu BMW are cunostinte/relati in zona cu pricina...vedeti nr de la "un Mercedes parcat(ilegal)! "...poate sa fie cu domiciliul in zona sau a fost in vizita??...deci cineva a ajutat-o rapid...cineva din zona ar tr sa vada/auda cand au scos indicatorul rutier !!..tr sa va luati masuri suplimentare din momentul in care a precizat ca nu are asigurare...
sunt persoane care circula frecvent in zona..va pot confirma ca indicatorul a disparut subit!..chiar in seara respectiva..deci martori veti avea..destui!!