avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate max36

Activitate max36

Am contestat in instanta o decizie de sanctionare pe care am castigat-o la fond dar avocatul angajatorului a facut apel. In hotarare scrie " Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale " Dar avocatul a depus apelul la CURTEA DE APEL BUCURESTI Sectia A VII A PENTRU CAUZE PRIVIND CONFLICTELE DE MUNCA SI ASIGURARI SOCIALE. Are avocatul angajatorului dreptul sa faca asa ceva
Pot fi comasate 2 dosare penale ?
Răspuns la discuția ore de noapte
Unde scrie in ce lege ca se plateste la nr de ore lucrate ?
Corect dar in acest mod salariatul primeste mai putini bani. C.M. spune 25 % din salariu de baza.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, practica uzitata este de a acorda spor la numarul de ore lucrate ....

Daca lucrez permanent de noapte sporul de noapte este de 25% din salariul de baza sau din numarul de ore lucrate de noapte? In Codul muncii scrie 25% la salariu de baza. Angajatorul da 25% la nr. de ore lucrate
Răspuns la discuția Dreptul Muncii
Problema este ca a facut referatul doar pe ceea ce i sa spus de o persoana nu a ascultat si persoana implicata
Discuție Dreptul Muncii
Buna ziua,as dori sa stiu daca o persoana care nu a fost de fata iti poate intocmi un referat de sesizare a conducerii cu privire la savarsirea unei abateri discip[linare ?
Am un dosar de executare silita pt niste facturi ne platite catre RCS RDS iar executorul imi scade din datorie intai penalizarile ,catre sunt de 0,2%/zi si abea dupa ce voi achita integral penalizarile imi v-a scadea si din valoarea facturilor. Este legal ceea ce face ?
Răspuns la discuția Modificarea salariului
Imi cer scuze,m-am grabit si cu citittul si cu raspunsul. Ulterior am vazut ceea ce mi-ati scris dvs si va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Modificarea salariului
Va multumesc pt raspuns dar asta am citit si eu in Codul Muncii. Nu am reusit sa aflu daca este legal sa-mi fie micsorat salariu in perioada detasarii.

Cornel Vasile a scris:

Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
......
e) salariul;
....

In conformitate cu dispoziţiile art.41 alin.1 din Codul Muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul parţilor. Prin excepţie, este posibila modificarea unilaterala numai în cazurile şi condiţiile expres prevazute de lege.

Asadar, decizia unilaterala a angajatorului de modificare a salariului este nelegala atata timp cat ea nu are acordul dvs sau ea nu denota dintr-un act normativ sau ccm aplicabil angajatorului.