ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul ...
ITP Auto
Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul de inmatriculare pentru depasirea termenului de valabilitate ITP, inseamna ca aceasta masura (personal nu ii inteleg logica) se aplica atat fiului meu cat si masinii. Cu ce este de vina masina?
Daca eu, care am carnetul valabil ii fac ITPul, pot sa circul cu ea fara probleme. Dar nu ii pot face ITP ul pentru ca fiului meu i s-a retinut Certificatul de inmatriculare, pe langa carnet.
Daca depasesti valabilitatea ITPului, nu inseamna ca masina a devenit o bomba pe roti (ce gluma macabra cu acest ITP). De ce sunt impiedicat sa fac ITPul masinii fiului meu atata vreme cat masina poate fi condusa de orice sofer cu carnet valabil (evident, cel care are permisul retinut nu poate conduce). Este aici ceva care imi scapa?
1 Raspuns
latkaUtilizator10:56, 16 Mai 2025
Nu va scapa nimic, asa e codul rutier .Programati-va oriunde in tara si mergeti la RAR, sa va faca inspectia.
Articolul 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul înregistrat nu are efectuată inspecția tehnică periodică valabilă ori aceasta este anulată;
Continuare
Da corect. Numai ca ITPul nu-l pot face pana nu mi se returneaza Certificatul de inmatriculare. Indiferent ca este statie ITP sau RAR. Asta inseamna ca minunata lege (probabil ca sunt de vina asa numitii boti sau troli, ca asa e la moda acum) pur si simplu blocheaza si soferul (corect, pentru ca a uitat sa prelungeasca ITPul) si masina (pentru ca alta persoana nu ii poate face ITPul si nu poate circula cu ea). Sigur ca daca ai depasit perioada de valabilitate a ITPului, masina nu a devenit o BOMBA. Este clar ca, in lipsa altor explicatii, aceste asa numite legi au un singur scop. Sa blocheze circulatia masinilor, indiferent sub ce forma.
Evident ca in mintea mea ma pot intreba cu ce drept acesti ,,legiuitori’’ blocheaza masina. Inteleg sa penalizezi soferul dar nu si proprietatea lui. Ce drept constitutional au acesti asa numiti ,,legiuitori'' sa blocheze un bun material al unei persoane?
ITP Auto
Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul de inmatriculare pentru depasirea termenului de valabilitate ITP, inseamna ca aceasta masura (personal nu ii inteleg logica) se aplica atat fiului meu cat si masinii. Cu ce este de vina masina?
Daca eu, care am carnetul valabil ii fac ITPul, pot sa circul cu ea fara probleme. Dar nu ii pot face ITP ul pentru ca fiului meu i s-a retinut Certificatul de inmatriculare, pe langa carnet.
Daca depasesti valabilitatea ITPului, nu inseamna ca masina a devenit o bomba pe roti (ce gluma macabra cu acest ITP). De ce sunt impiedicat sa fac ITPul masinii fiului meu atata vreme cat masina poate fi condusa de orice sofer cu carnet valabil (evident, cel care are permisul retinut nu poate conduce). Este aici ceva care imi scapa?
Buna ziua,
Se aude tot mai staruitor ca Legea noua de reducere a penalizarii la pensionarea anticipata (daca nu na insel 142/2016), ar avea termen de valabilitate pana in ianuarie 2017, dupa care se revine la vechea varianta cu penalizarile uriase.
Este adevarat ?
Multumiri anticipate
Multumesc,
Daca exista, care este legea ?
Multumesc pentru raspuns.
Da, am fost in audienta la Casa de pensii si raspunsul a fost ca se rezolva. Problema este ca nu pot fi sigur si nu stiu cand. De aceea ma interesa de unde ar apare aceasta obligare a unei persoane sa deschida proces in maxim 30 de zile dupa trecerea celor 45 in care ar fi trebuit sa primeasca raspuns. Adica ce se intampla daca as deschide proces dupa 60 de zile de exemplu. Personal nu imi dau seama de ce ar trebui sa fiu blocat daca depasesc 30 zile, dar poate exista ceva scris.Multe multumiri
Buna ziua,
Am facut contestatia la decizia de pensionare in termenul prevazut.
Acum ar trebui sa inaintez actiunea judecatoreasca.
Avocatii imi spun ca exista un termen de 30 de zile de la scurgerea celor 45 de zile in care Casa de pensii ar trebui sa dea raspunsul la Contestatie, in care daca nu inaintez actiunea judecatoreasca, aceasta nu se mai poate face.
De la Casa de pensii mi se spune ca pot sa dau in judecata oricand doresc eu, si dupa 1 an si ca importanta era depunerea Contestatiei la Casa de pensii in termen.
Care este adevarul ?
Multe multumiri anticipate
Buna ziua,
In momentul de fata, imi puteti spune daca medicii rezidenti care vor sa renunte la continuarea rezidentiatului sunt obligati sa returneze salariul pe care l-au primit ?
Evident, daca exista vreo lege sau prevedere legala in acest sens.
Multe multumiri
In cazul in care in Cartea de Munca este specificat in clar Gr ii de munca, 75% si perioada aferenta, mai este necesara si adeverinta ?
Daca da, care este logica ? (desi din cate stiu, dar nu sunt sigur, adeverinta se cere in cazul in care nu este specificat in Cartea de Munca).
Multe multumiri
Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare.
Intrebare:
Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la stat ?
1. In situatia in care ai 1 ha, se plateste la stat o valoare (productie + asig med) in functie de ceea ce ai cultivat, fie ca ai obtinut ceva fie ca nu. In principiu acestea ar trebui sa fie contributii la stat care ar trebui sa fie luate in calcul la pensie, deoarece eu am platit (atat impozit pe asa-zisul venit cat si medical)
2. In situatia in care mai platesc si sanatatea pentru terenul agricol, asa cum este acum, ma gandesc ca daca as fi persoana fara venit, si pamantul ar fi in principiu singura sursa de existenta (evident ca asta nu se poate decat la suprafete mari), ar rezulta ca aceasta impozitare pentru sanatate imi da si calitatea de asigurat, adica nu as mai fi obligat sa platesc din mana alti bani la asigurarile de sanatate. Si deoarece acest impozit se ia o data pe an, ar rezulta ca in anul respectiv ar trebui sa fiu asigurat medical. Evident, daca nu gresesc
Multumiri multe
Buna ziua,
Exista vreo posibilitate de a obtine de undeva lista veniturilor salariale obtinute in timp, eventual contra plata ?
Multumiri multe