ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul ...
ITP Auto
Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul de inmatriculare pentru depasirea termenului de valabilitate ITP, inseamna ca aceasta masura (personal nu ii inteleg logica) se aplica atat fiului meu cat si masinii. Cu ce este de vina masina?
Daca eu, care am carnetul valabil ii fac ITPul, pot sa circul cu ea fara probleme. Dar nu ii pot face ITP ul pentru ca fiului meu i s-a retinut Certificatul de inmatriculare, pe langa carnet.
Daca depasesti valabilitatea ITPului, nu inseamna ca masina a devenit o bomba pe roti (ce gluma macabra cu acest ITP). De ce sunt impiedicat sa fac ITPul masinii fiului meu atata vreme cat masina poate fi condusa de orice sofer cu carnet valabil (evident, cel care are permisul retinut nu poate conduce). Este aici ceva care imi scapa?
1 Raspuns
latkaUtilizator10:56, 16 Mai 2025
Nu va scapa nimic, asa e codul rutier .Programati-va oriunde in tara si mergeti la RAR, sa va faca inspectia.
Articolul 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul înregistrat nu are efectuată inspecția tehnică periodică valabilă ori aceasta este anulată;
Continuare
Da corect. Numai ca ITPul nu-l pot face pana nu mi se returneaza Certificatul de inmatriculare. Indiferent ca este statie ITP sau RAR. Asta inseamna ca minunata lege (probabil ca sunt de vina asa numitii boti sau troli, ca asa e la moda acum) pur si simplu blocheaza si soferul (corect, pentru ca a uitat sa prelungeasca ITPul) si masina (pentru ca alta persoana nu ii poate face ITPul si nu poate circula cu ea). Sigur ca daca ai depasit perioada de valabilitate a ITPului, masina nu a devenit o BOMBA. Este clar ca, in lipsa altor explicatii, aceste asa numite legi au un singur scop. Sa blocheze circulatia masinilor, indiferent sub ce forma.
Evident ca in mintea mea ma pot intreba cu ce drept acesti ,,legiuitori’’ blocheaza masina. Inteleg sa penalizezi soferul dar nu si proprietatea lui. Ce drept constitutional au acesti asa numiti ,,legiuitori'' sa blocheze un bun material al unei persoane?
Nu pe platforma, în astfel de situații se eliberează, conform legii, dovada cu drept de circulație. Probabil, de când se cearta degeaba, pe aici, o fi expirat.