avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul ...

ITP Auto
Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul de inmatriculare pentru depasirea termenului de valabilitate ITP, inseamna ca aceasta masura (personal nu ii inteleg logica) se aplica atat fiului meu cat si masinii. Cu ce este de vina masina?
Daca eu, care am carnetul valabil ii fac ITPul, pot sa circul cu ea fara probleme. Dar nu ii pot face ITP ul pentru ca fiului meu i s-a retinut Certificatul de inmatriculare, pe langa carnet.
Daca depasesti valabilitatea ITPului, nu inseamna ca masina a devenit o bomba pe roti (ce gluma macabra cu acest ITP). De ce sunt impiedicat sa fac ITPul masinii fiului meu atata vreme cat masina poate fi condusa de orice sofer cu carnet valabil (evident, cel care are permisul retinut nu poate conduce). Este aici ceva care imi scapa?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:56, 16 Mai 2025
Nu va scapa nimic, asa e codul rutier .Programati-va oriunde in tara si mergeti la RAR, sa va faca inspectia.
Articolul 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul înregistrat nu are efectuată inspecția tehnică periodică valabilă ori aceasta este anulată;
................
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itp auto daca fiului meu i s-a retinut carnetul si certificatul ... amarianaro amarianaro ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul ... ITP Auto Daca fiului meu i s-a retinut carnetul si Certificatul de inmatriculare pentru ... (vezi toată discuția)
Expirarea itp-ului oana_dianaB oana_dianaB Buna ziua am si eu o intrebare! Sunt plecata cu masina in Spania iar cat d curand imi va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??:(:(:( (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)