avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Clueless

Activitate Clueless

Un feedback? Cum s-a rezolvat până la urmă?
Se aplică legea 87 și în cazul terenurilor primite în folosință gratuită pentru construcția locuințelor, prin legea 15/2003? Mulțumesc frumos!!
Răspuns la discuția Teren concesionat
Știți cumva dacă se aplică legea 87 și în cazul terenurilor primite în folosință gratuită pentru construcția locuințelor, prin legea 15/2003? Mulțumesc frumos!!
Va rog sa ma contactati in privat (nu stiu de ce, dar eu nu o pot face, nu va gasesc numele de utilizator cand incerc sa trimit mesaj privat).
Nu am mai cumparat pana la urma, dar intrebarea mea ramane deschisa (inca e posibil sa ajung in situatia descrisa), asa ca astept detalii de la tine dupa achizitie!
Parintii au platit individual, nu scoala, astfel incat nu e prins in nicio contabilitate, exista doar o lista cu parintii care au platit. Si bunavointa de a plati impozit.
In perioada octombrie-decembrie 2016 am predat un curs optional intr-o gradinita, la rugamintea parintilor, in vederea pregatirii unei serbari de Craciun.

Nu am semnat niciun acord, nu sunt angajata acolo, a fost o intelegere verbala. Am incasat pentru cursul acesta de la parintii copiilor 2000 de lei, pentru care as vrea sa platesc impozitele necesare.

Saptamana viitoare vreau sa merg la ANAF, dar as vrea sa va intreb la ce sa ma astept: ce procent din suma trebuie sa platesc, exista riscul sa primesc vreo amenda (nu detin PFA sau alta forma de inregistrare fiscala, iar singurul meu venit este bursa de studiu), ce anume ar mai trebui sa stiu cand fac pasul acesta?

Detin licenta in domeniul in care am predat (bursa de studiu mentionata mai sus este pentru master).
Ca să simplific puțin întrebarea (nu știu exact în care arie a forumului se potrivea cel mai bine), CUM SE STABILEȘTE VALOAREA DE INVENTAR ACTUALIZATĂ A UNUI IMOBIL?

Blocul are o vechime de 10 ani, cum afecteaza asta valoarea de inventar?
Vreau să cumpăr apartamentul ANL în care locuiesc. Blocul are o vechime de 10 ani, ceea ce contează la scăderea prețului prin amortizare (legea prevede amortizarea în 50 ani, deci 10 ani ar însemna o scădere cu o cincime a prețului). Calculele preliminare spun că, ținând cont de valoarea de înlocuire pe 2016/2017 fiind 1757 lei/mp, apartamentul meu ar costa 172008 lei. Ținând cont de amortizarea făcută în cei 10 ani, costul se reduce la 138008 lei. Toate bune până aici.

Problema e că prin HG 251/6 aprilie 2016 se spun urmatoarele: dacă această valoare este mai mică decât valoarea de inventar, atunci se ia în calcul valoarea de inventar (ACTUALIZATĂ conform legii, ce-o fi însemnând asta). În cazul meu, această valoare de inventar este mult mai mare decât 172008 lei, și anume vreo 220.000 lei. Din asta se scade chiria plătită în cei 6 ani de când locuiesc aici, dar tot MARE rămâne (în primii 5 ani, chiria a fost f. mică).

Ce înseamnă actualizarea valorii de inventar, conform legii?

Mulțumesc!
Revin cu detalii din contractul unui vecin care a incheiat contract de cumparare in rate catre primarie.

Fragmentul relevant este urmatorul (am schimbat putin pretul si am refacut calculele, cu oarecare aproximatie):

"Pretul stabilit de noi partile este de 20000 euro, la care se adauga 1% comision vanzare conform art.19 indice 2 alin. 8, rezultand valoarea de 20000 euro plus 200 euro, adica suma de 20200 euro. Pretul se va achita astfel:
3000 euro (avans 15%) care s-a achitat la data de 8.11.2015 in baza
chitantei nr. 344;
200 euro (comision 1%) care s-a achitat la data de 8.11.2015 in baza
chitantei nr. 345;
Diferenta de pret ramasa neachitata este de 17000 euro, la
care se adauga rata dobanzii de referinta a BNR plus 2 puncte procentuale
(art.10 alin. (2 indice 1) din Legea nr.152/1998), care se vor achita in 25
ani, rezultand rata lunara in valoare de 87,40 euro; numar total de rate 300
cu dobanda 3,75% pe an, suma totala de rambursat este in valoare de
26220.69 euro."

Contractul nu contine alte clauze privind posibilitatea platii in avans a sumei datorate.
Conform celor stipulate aici, mie nu mi-e clar daca as putea sa nu sa platesc suma ramasa fara sa mai platesc dobanda aferenta...