avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Meea_M

Activitate Meea_M

Buna ziua,
Vazand raspunsul dvs., faptul ca sunteti consilier juridic si discutia referitoare la acest articol, am o intrebare pentru dvs.: concret, care este "diploma de absolvire invatamant superior de lunga durata" din perioada anterioara aplicarii celor trei cicluri tip Bologna?
Ma intereseaza concret acest aspect. Nu banuieli, nu comentarii inutile sau interpretari. Concret, ce este aceasta "diploma" de absolvent? Stim toti ce este "diploma de licenta". Oare descoperim misterul acestei diplome de absolvent sau este un mister si pentru profesionisti?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.153 alin.2 din Legea nr.1/2011 , diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

In speta, diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată trebuie sa fie obtinuta anterior anului universitar 2005-2006 pentru a fi echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate

Răspuns la discuția Salarii
Gaseste pana la urma.

1)Solicita scris o adeverinta in care sa se mentioneze:
-vechimea,
-salariul si ultima data de acordare a salariului in vederea cererii daune interese deoarece in conformitate cu dispozitiile art. 169 alin. (2) C. muncii, angajatorul nu poate efectua retineri din salariu decat daca datoria salariatului a fost constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila....
Fara mentionarea datei de primire a ultimului salariu, (mentionezi in cererea adeverintei) o vei considera neeliberata conform solicitarii si vei informa ITM-ul ca a refuzat sa-ti mentioneze.

2)Daca nu elibereaza angajatului (la solicitarea acestuia) un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, vechimea in meserie si in specialitate, vei putea fi sanctionat cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Ups!
3)Va trebui sa aleaga:
-recunoaste ca ti-a retinut salariul fara hotarare judecatoreasca
sau
-refuza sa iti elibereze actul.
-(iar daca fac fals in declaratii, e si mai grav pentru ei).

4)De aici incolo iei calea:
-in instanta pentru sesizare ce ti-a retinut salariul fara hotarare judecatoresaca sau sa constate ITM-ul intai, ca tu nu ai drept de control .... Ups! Iar vin cei de la ITM.
-la ITM ca sa constate ca nu ti-a eliberat adeverinta necesara ceruta si aplicarea amenzii.

Si uite asa, facem rost si de amenda ca de...
sau de act prin care sa pui in vedere, ca ti se retin banii fara hotarare judecatoreasca. Eu asta as rtimite catre ITM...ca sa ii sacaie cei de la ITM pana se plictisesc.
Nu e normal sa iti retina banii iar situatiile astea necesita sa iti cunosti drepturile....ca de obicei, in instanta se lungeste ani poate. Dar sa ii sacaie cei de la ITM, vor suporta 4 luni...
Pana la urma interesul tau este sa iti recuperezi salariile iar ei sa nu mai practice aceasta moda.
Adica ei fac ce vor si tu nu ai dreptul sa iti alegi calea cea mai grea pentru ei? Ei de ce iti fac existenta grea? HAi sa ne folosim de caile legislative si sa nu mai ne supunem catre o lungire la nesfarsit prin instanta, ca de, patronilor le convine ca pana se ajunge la recuperarea salariilor, omul se sperie inainte de a cere executare sau nu-si permit sa plateasca pana dupa cererea de executare...

M-am confruntat si eu cu asta, tot 6 luni de intarziere...si in 2 luni i-am convins ca e mai bine sa-mi dea banii si sa nu astepte sa ii actionez in judecata ca am multe de facut pana la judecata....
Cat timp va suporta angajatorul sa astepte lunar inspectorii de la ITM? Iar inspectorii, cate drumuri vor face? ....sunt intrebarile cheie...si angajatul nu trebuie sa cedeze, pentru ca e dreptul lui sa isi recupereze salariul si inainte de asta sa adune cat mai multe dovezi constatate si de ITM.

Amenda pentru ce sa primeasca ???

Răspuns la discuția Studii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca soliciti recunoastere studiilor efectuate in strainatate, si in functie de incadrarea lor vei primi un act ce certifica nivelul studiilor.
In functie de nivelul studiilor, alegi institutia la care sa te adresezi. E o depunere de dosar si cred ca este si o taxa pentru asta.
Daca recunoasterea studiilor se incadreaza in cerintele pentru ocuparea unui post de agent de politie rutiera, poti deveni agent de politie rutiera. Insa primul pas este acela de recunoastere a studiilor de catre institutia cer se ocupa....in functie de nivel: Clasele I-XII, preuniversitare, universitare...
Cauta informatia pe net, despre recunoasterea studiilor efectuate in strainatate si te vei lamuri unde sa te adresezi si ce sa contina dosarul!
Răspuns la discuția Adeverinta de munca pentru pensii
Trebuie sa vedeti unde sunt arhivele acelei cooperative! Adica, trebuie sa faceti pe detectivul dar trebuie sa stiti concret denumirea.
Sau puteti sa va adresati scris la Arhivele Municipiului Bucureşti (Direcţia Municipiului Bucureşti): Calea Văcăreşti, nr. 470, sector 4. ca sa primiti un raspuns concret! Dar tot trebuie sa cunoasteti denumirea cooperativei!
Răspuns la discuția Salarii
Buna ziua. Puteti incerca sa cereti ITM-ului acces la Procesul Verbal de constatare si amendare a neplatii salariului si vedeti ce se intampla. Ca si cetatean, aveti acest drept. Daca o sa-i convina patronului sa plateasca si amenda si salariu....in loc sa plateasca numai salariu, macar veti sti ca a platiti in plus pentru acest fapt.
Personal, asa i-am convins sa imi dea salariile restante. Ca sa nu spun ca salariul este propriatetea personala de care angajatorul n-are niciun drept sa dispuna!
Avem urmatoarea situatie:
Certificat absolvire din anul 2003 a 5 ani de studii universitare de lunga durata si specificatia "fara examen de licenta" deoarece nu s-a dorit specializarea de psiholog. Astfel, a rezultat specializarea, inscrisa in Cerificat de, Psihosociolog.
Cnf. Art. 153 (2) din L1/2011
Cnf. art 238 (1 . 3) din L 1/2011
Iar in sustinere....Art. 148 (5) din L1/2011
....Cum se incadreaza (post cu studii superioare sau medii) daca nu se cere specializare intr-un anumit domeniu ci doar absolvent de studii superioare?
Ar mai fi de luat in calcul si -Legea 288, Art. 18 (3) ...
Pana la urma sunt sau nu studii superioare tinand cont ca Cerificatul este de dinainte de sist. Bologna?
M-ar ajuta si pareri pro si contra, daca sunt sustinute concret. Parerile pe baza de vechi credinte, am sa le desconsider argumentat.
Chiar am nevoie de inspiratie!
Răspuns la discuția Amplasare pubela la bloc
Sesizare scrisa catre politie, care sa contina poze doveditoare a amplasarii tomberoanelor pe locul dvs, precum si copie dupa actele de plata ca sustinere a faptului ca dvs trebuie sa folositi locul ocupat de catre bunurile firmei de salubritate. In acelasi timp trimiteti si catre primarie sesizare ca se foloseste de un spatiu destinat parcarii pe post de spatiu pentru coletare deseruri si solicitati remedierea situatiei conform destinatiei si mentionati ca exista si o solicitare catre politie in acest sens. Scrisorile le trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Întâi și întâi ar trebui să fiți sigură că nu este vorba doar de un egoism personal să nu lăsați copilul și celuilalt părinte. În al doilea rând, dacă puteți proba faptul că e un pericol pentru copil, mergeți la poliție. Poliția va va trimite în tribunal...iar acolo depinde doar de avocat. Sau faceți reclamații la poliție până se sătura si cereți ordin de protecție dacă aveți dovadă a violenței lui. Dar, sunteți sigură că nu-l provocați? Nu am retinut niciun aspect concret care să prezinte cu adevărat o acțiune împotriva dvs. sau a copilului. Reanalizați situația și țineți cont de faptul că așa cum sunteți dvs părinte, așa este și el în fața legii. Cu cât încercați mai mult sa va puneți contra fără să existe un motiv concret de frică, va aduce prejudicii doar copilului pe termen lung. Excludeti dorința de răzbunare, dacă există și vedeți adevăratul comportament al lui faptic. Poate chiar îi pasă și nu e o tragedie mentinerea legăturii copilului cu celălat părinte. Noi femeile, tindem să facem asta din orgolii, din faptul că ne e greu si trebuie sa fie cineva vinovat. Dar...e mai usor daca e o persoană care poate face echipa pentru binele copilului și acceptați asta. Eu am primit acelasi sfat de la o avocată și am realizat ca nu aveam motive să cred că nu-i pasă dar îmi plăcea să mă pun contra lui...Dar de fapt era doar egoismul meu și dorința de a fi mereu o victimă și mamă eroină. Mi-a fost rusine de mine și de când fac echipă cu celălat părinte (el nu prea face dar am invatat sa gestioneze asta), am un copil fericit. Deci, aveți grijă să luați decizia înțelept, să vă bazați pe fapte și mai ales să vă gândiți la copil. Bărbații țin la copiii lor. Vedeți ca nu cumva sa fie si el iar dvs să pierdeți asta! Ar fi o pierdere mare pentru copil și nu veți reuși toată viața să înlocuiți așa ceva.
Răspuns la discuția Poprire cont bancar
Faceți adresa de care vă spuneam, către bancă/bănci. E primul pas. După, vedeți ce și cum. Cel mai probabil nu au suport legal pentru asta și trebue ei să o rezolve. Nu e normal să dispună banca de banii omului! Nicio lege nu prevede asta! V-am explicat că eu așa mi-am rezolvat problema.
Răspuns la discuția Poprire cont bancar
Spune că nu are executare silită. Ce contestație să facă, că nu o poate redacta omul. O poate obtine de la bancă daca exista, cand va primi raspunsul la cererea catre banca....... Pana atunci, cum dovedeste executarea? ar trebui să-i spuneți. Ca nici eu nu stiu cum sa dovedesc o executare sau sa o contest doar pe ceea ce vad eu pe cont. Întâi trebuiesc luate dovezi legale de la bancă, că poate e numai o "eroare de sistem".

Dapix a scris:

În executarea silita nu contează acordul debitorului, că de aste se numește executare silită, adică sunt reținuți împotriva voinței debitorului.

Puteți recupera banii reținuți în plus, prin contestație la executare depusă la judecătoria de domiciliu.

Trebuie să cereți în aceeași acțiune și un al 2-lea petit, numit ÎNTOARCEREA EXECUTĂRII.

Banii sunt acum virați la ANAF, și teoretic ar trebui să vi-i înapoieze amiabil ce este în plus.