avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters328245

Activitate ContSters328245

Buna ziua
Am cateva intrebari legate de ceea ce presupune constituirea de parte civila intr-un proces. Este o speta mai complicata, astfel ca poate unele lucruri nu vor fi extrem de clare:

1. daca mi se da dreptate prin sentinta, iar eu am de recuperat bani dela o firma aflata in insolventa, cand ma pot inscrie in masa credala? In momentul in care mi se accepta constituirea de parte civila in proces, sau doar dupa verdict?

2. persoanele care au inaintat plangerea penala pe baza caruia exista acum un proces, au chemat mai multe parti responsabile civilmente pentru a fi trase la raspundere. Cu toate acestea, eu nu consider ca aceste parti responsabile civilmente ar trebui sa ma despagubeasca pe mine si nici nu solicit acest lucru. In conditiile in care prin verdict judecatorii apreciaza ca aceste persoane nu ar trebui sa raspunda in solidar, eu pot fi obligat sa le platesc lor cheltuieli de judecata? ( in conditiile in care, specific din nou, eu NU solicit ca partile respective sa raspunda in solidar?)

3. Imi puteti da o formula juridica standardizata pentru a solicita ca cheltuielile de judecata sa fie suportate de inculpati in cazul castigarii procesului?

Multumesc
Buna Doresc sa cunosc cateva elemente referitoare la ce presupune constituirea ca parte civila intr-un dosar penal:
1. Odata constituit ca parte civila, mai exista posibilitatea sa renunt la aceasta calitate?

2. Ca parte civila (deci nu ca parte vatamata) pot fi obligat la plata unor chetuieli de judecata in masura in care nu solicit niciun fel de expertize?

3. In dosarul in care doresc sa devin parte civila exista si multe parti chemate de catre persoana care a facut plangerea penala ca "parti responsabile civilmente". In conditiile in care solicit ca despagubirile solicitate de mine sa fie platite de catre inculpati in solidar cu partile resp civil., iar apoi se dovedeste ca acestea nu trebuiau sa aiba aceasta calitate, aceste parti pot solicita chetuieli de judecata?
Răspuns la discuția Cum pot contacta TMB?
ynocentta a scris:

Pentru raspuns la obiect era necesar sa precizati macar natura spetei civil sau penal,avand in vedere ca sunt servicii distincte


E vorba despre sectia penala. De fapt, cea ce doresc sa stiu este daca se pot trimite prin fax/ email cereri de constituire parte civila intr-un dosar penal.

Avand in vedere ca la telefoane nu raspunde nimeni, ma indoiesc sa e cineva acolo in aceasta perioada, desi conform site-ului TMB, ar trebui sa fie cineva la biroul de Informatii
Buna ziua
Cum pot contacta Tribunalul Bucuresti in aceasta perioada? Am incercat cele doua numere de telefon indicate la rubrica "contact" dar nu raspunde nimeni.

Ce as dori sa stiu de la cei de la TMB este urmatorul lucru: care sunt numarul de fax sau adresa de email la care pot trimite un document pentru un dosar aflat in judecata la TMB?
CristinaPaisa a scris:

In principiu va fi inchis intre 24 dec-04 ian.
Constituirea de parte civila poate fi facuta pana la primul termen al dosarului penal.
Puteti sa trimiteti si prin posta.
Nu trebuie sa fiti la fiecare termen.


Problema este ca termenul in procesul meu e pe 6 Ian. In aceste conditii, cum pot face sa ma asigur ca va ajunge la timp cererea? Exista cineva la Tribunal care sa preia cererea in intervalul 24.12 - 04.01 ?
1. Intre ce date sunt inchise instantele in perioada sarbatorilor? Ma intereseaza in special Tribunalul Bucuresti.

2 Cu cate zile inainte de termen trebuie trimisa o constituire de parte civila intr-un proces pentru a ma asigura ca ajunge la dosar la timp?

3. Daca imi este admisa constituirea ca parte civila, stiu ca voi fi citat la fiecare termen. Trebuie insa sa si fiu prezent eu sau avocatul? Mentionez ca in dosarul la care ma refer exista alte aprox 20 de parti civile implicate.
O firma al carei client sunt, are poprire pe conturile bancare din partea DIICOT datorita suspiciunilor de spalare de bani. In aceste conditii, exista posibilitatea de a afla sodul contului bancar al firmei?
Mentionez ca exista un rechizitoriu intocmit de DIICOT. Pot avea cces la el? Ce alte cai exista?
Multumesc
Răspuns la discuția Culpa procesuala?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In procesul penal daca pierzi procesul suporti cheltuielile avansate de stat si de partea vatamata daca esti inculpat.

Daca inculpatul este achitat fiind nevinovat nu este obligat la nimic.

Culpa isi are izvorul obligatiei in fapta comisa.


Ok, dar dati-mi un exemplu de fapta care atrage culpa procesuala. Spre exemplu, marturia mincinoasa se incadreaza la aceasta categorie?
Răspuns la discuția Culpa procesuala?
Cel care pierde procesul e vinovat ca l-a pierdut.


Si cum poate interveni aceasta vina?
ce inseamna "culpa procesuala". In ce fel de fapte poate ea consta?