avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate Consultanta Juridica

Activitate Consultanta Juridica

Răspuns la discuția Despăgubiri accident fara RCA
Vă puteți adresa instanței civile; taxa de timbru este de 100 lei fiind în discuție daune morale.
Va judecați cu BAAR.
Ulterior Baar va formula o acțiune civila împotriva șoferului vinovat având în vedere lipsa poliței RCA prin care va cere ca acesta să achite ceea ce vă va acorda instanța dvs ca și despăgubiri civile.

În cadrul dosarului civil, la probe solicitați efectuarea unei expertize medico-legale ptr a fi stabilit nr de zile îngrijiri medicale.

Vinovăția poate fi stabilita foarte bine și la fel de ușor și de instanță civila; se va pune în discuție și dacă soția dvs purta centura de siguranță la momentul accidentului.

Baar se va apăra în special pe cuantumul daunelor morale.

Dacă aveți daune materiale le puteți dovedi cu bonuri prin care arătați ce cheltuieli ați făcut ptr recuperarea medicală a soției.

Tot la probatoriu solicitați și proba cu un martor prin care să arătați suferită prin care a trecut soția dvs în toată această perioadă . Este un plus pe lângă expertiza medico-legala.

Va recomand Tribunal București ptr introducere acțiunii civile (dacă suma solicitată va depăși 200.000 lei) având în vedere multitudinea de spete de acest fel ca au fost și sunt judecate de această instanță. Dosarul va fi soluționat, în mod definitiv, de către Curtea de Apel București.

Dacă se va formula și cale de atac, dosarul va dura (la instanța civilă) între 1 an și 1 an și jumătate.

Este o speță relativ simplă ptr un avocat cu experiență, foarte grea dacă alegeți să mergeți mai departe fără un reprezentant convențional.

Baftă!
Eu legea “îl” găsesc pe internet, dar răspunsul Dvs îmi pare neîntemeiat.

Euroins a atacat cu apel hotărârea pronunțată la data de 09.06.23 de către Tribunal Bucuresti.

Laszlo Bicsak a scris:

Stimate domn, legea îl găsiți pe internet, este publică.
"Potrivit legii, tot de la data publicării deciziei ASF în Monitorul Oficial al României, creditorii de asigurări ai Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. pot depune cereri de plată la FGA (Anexa nr 10) sau cereri de restituire primă (Anexa nr 9). Cererile de plată se pot depune până la maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Pentru creanţele de asigurări născute ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii de faliment, cererile de plată pot fi depuse în maximum 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă al creditorului de asigurări."

Consultanta Juridica a scris:

Ne indicați și o dispoziție legală care sa susțină afirmația Dvs?



Laszlo Bicsak a scris:

Ați avut avocat?
El trebuie să știe ce avea de făcut. Dacă nu sa făcut nimic, cum ați descris, cazul dumneavoastră este pierdut.
După intrarea în faliment, trebuia depus cererea și la FGA. Aveați termen până la data de 09. Septembrie.





Ne indicați și o dispoziție legală care sa susțină afirmația Dvs?



Laszlo Bicsak a scris:

Ați avut avocat?
El trebuie să știe ce avea de făcut. Dacă nu sa făcut nimic, cum ați descris, cazul dumneavoastră este pierdut.
După intrarea în faliment, trebuia depus cererea și la FGA. Aveați termen până la data de 09. Septembrie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmăriți dosarul 27011/3/2021 - Tribunal Bucuresti.

doinaianoselmoiseanu@gmail.com a scris:

Bună ziua,
Cu ce dată s- a declarat falimentul City Insurence?
Mai precis : în ce Monitor Oficial?
Mulțumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vederea situatia factuala, consider ca solutia este de a promova o actiune civila impotriva asiguratorului si impotriva vinovatului de producerea accidentului rutier in calitate de intervenient fortat.
Răspuns la discuția Soluționare dosar daună.
Gasiti toate informatiile de care aveti nevoie privind modul de instrumentare a dosarelor de dauna si termenele de plata in legea 132/2017 precum si in Norma 20/2017 emisa de ASF
soferul are calitatea de intervenient fortat; poate exista actiune de regres din partea asiguratorului doar daca soferul vinovat a produs accidentul aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau a produs accidentul cu intentie.
ce obiect are dosarul ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista, in apropierea statiei de autobuz, semne de circulatie cu privire la limita de viteza cu care trebuie sa se circule pe acel tronson de drum?
In privinta raspunderii familiei pentru avariile produse autovehiculului aceasta este o alta discutie care porneste de la ideea ca mostenitorii pot raspunde doar cu patrimoniul defunctului pentru prejudiciul cauzat autovehicului si doar daca se atrage raspunderea integrala a pietonului pentru producerea evenimentului rutier.
Reiterez faptul ca este foarte importanta reprezentarea juridica a familiei in cadrul dosarului penal.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa aveți in vedere ca in cazul in care va fi atrasa răspunderea șoferului autoturismului ptr producerea accidentului rutier și implicit va fi trimis in judecată ptr ucidere din culpa și ulterior i se va stabili o pedeapsa, societatea de asigurari, la care avea autoturismul asigurat prin polița RCA, va Răspunde și va achita despăgubiri civile către familia Dvs conform gradului de culpa stabilit in sarcina șoferului.