avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost implicat într-un accident de circulație, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost implicat într-un accident de circulație, vinovatul având mașina înmatriculată în UK. Asigurătorul a încercat de 16 ori să-l contacteze și nu a reușit, eu mi-am plătit reparația, cum îmi pot recupera banii?

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident de circulatie, vinovatul avand o masina inmatriculata in Anglia. Asigurare si carte verde valabile. In momentul accidentului s-a incercat contactarea polititiei, acestia nu s-au deplasat deoarece nu au fost victime.Am incheiat constatul amiabil, ulterior m-am dus si la politie. Am primit raspuns de la politie ca acel constat tine loc de Proces Verbal.

Am facut demersurile necesare pt a deschide un dosar de dauna, prin BAAR am gasit corespondentul in Romania si am deschis dosar. Am primit termen 6 saptamani pt un raspuns din partea lor cu privire la valabilitatea cartii verzi. De mai bine de 2 saptamani dupa expirarea termenului si multe insistente telefonice..inca nu am raspuns. Vinovatul nu s-a prezentat in Anglia la societatea lui de asigurari pt recunoasterea vinovatie. (Vinovatul este cetatean roman). Cel mai probabil nici nu se va prezenta.

Stiu acest lucru deoarece am deschis un dosar si la societatea lui de asigurari, acestia informandu-ma ca au incercat contactarea lui de mai mult de 16 ori. Pe mine m-a blocat, nu pot sa il contactez, lor nu le raspunde, raspuns nu primesc din nici o parte...eu ce pot sa fac acum?

Data accident 05.01.2019. Data prezenta 11.03.2019.
Termenul de 6 saptamani in care societatea romaneasca (corespondentul asiguratorului din Anglia) se obliga sa furnizeze un raspuns a expirat in 15.02.2019.

Singurele raspunsuri care le-am primit explica cum ca din cauza ca nu se poate confirma evenimentul cu vinovatul respectiv vinovatia acestuia, asiguratorul englez intarzie in formularea unui raspuns.

Raspunsul celor din Anglia este similar, se asteapta confirmarea incidentului, confirmare care trebuie facuta de catre vinovat.

Pana una alta eu mi-am reparat masina din banii mei conform devizului de reparatii facut in urma constatarii de dauna. Societatea corespondenta a trimis evaluator.

M-a costat 15000 Ron..ce pot eu sa fac pt a avea o sansa de a recupera acesti bani.

Mentionez ca am filmare de pe camera de bord, am poze precum si copii de pe polita de asigurare a vinovatului si poza cu documente de identificare (permis/pasaport/CI)

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 10:33, 16 Martie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prima faza sesizare/plangere la ASF ( [ link extern ] ).
Daca nu se rezolva, ramane calea instantei civile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vederea situatia factuala, consider ca solutia este de a promova o actiune civila impotriva asiguratorului si impotriva vinovatului de producerea accidentului rutier in calitate de intervenient fortat.
La ASF am sunat, m-au directionat catre BAAR. Cica ei nu se ocupa...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu telefonic se rezolva o asemenea situatie, ci prin sesizare/plangere scrisa, si raspunsul deasemenea sa-l primiti in scris!

AdrianOrosz87 a scris:

La ASF am sunat, m-au directionat catre BAAR. Cica ei nu se ocupa...

În situația ta am fost si eu cu o mașină înmatriculata în Franța,cu sofer roman dar fără asigurare.A durat cam 7 luni pana am rezolvat problema .BAAR a delegat o firma de asigurări (Omniasig).Insista la BAAR ca numai asa se poate rezolva.Spunei asiguratorului englez ca il chemi în judecată si ceri daune mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asigurari SilvanaMaria SilvanaMaria Buna ziua, in urma cu 3 luni mi-a fost avariata o masina in Austria. In accident au fost implicate 3 masini , vina fiind a unei masini inmatriculate in ... (vezi toată discuția)
Accident in perugia costicatanta costicatanta BUNA ZIUA! AM APELAT LA DV IN SPERANTA CA MA VETI AJUTA! ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE AM AVUT UN ACCIDENT CU MASINA IN ITALIA! MASINA MEA ARE ASIGURARE IN RO AM ... (vezi toată discuția)
Accident serbia Nicu-P Nicu-P Buna ziua, I-am imprumutat unui prieten masina sa merga in Serbia. Pe drumul de intoarcere a fost lovit de o masina din Italia(13.01.2012), iar el la randul ... (vezi toată discuția)