avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate croberta

Activitate croberta

Orele lucrate intr.o zi de week.end pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, sunt considerate ore suplimentare (programul, cf. fisei postului, este de luni pana vineri, de la 8.00 la 16.00)?
Se platesc cu 75 %, asa cum prevede OUG 168/2022, sau se recupereaza ? Salariatul a solicitat sa vina la serviciu cu aprobarea ordonatorului de credite (pt ca in timpul saptamanii au fost multe alte lucrari de facut si altele au ramas neexecutate)
Poate o firma care are un anumit cod CAEN sa închirieze spatii de locuit , perdoanelor fizice ? Contractul de închiriere se înregistrează undeva ?
Poate exista diferenta de data intre o factura emisa unei persoane fizice si bonul fiscal ?
Cf HG 355/20.04.2023, art 2 ,operatorii economici care utilizeaza case de marcat, au obligatia de a elibera facturi, (la solicitarea clientilor),cu aceeasi data ca a bonurilor fiscale.
Acest lucru se aplica siserviciilor turistice ?
Daca factura este eliberata la o anumita data si plata e facuta la cateva zile dupa, (cand se termina sejurul), se mai poate deconta ?
Un angajat primeste in luna martie, cv serviciilor turistice (pt concediul efectuat in ianuarie) si transportul pentru concediu (care a fost solicitat in luna februarie). Procentul de 33 % se aplica pt cele doua venituri, cumulat, la salariul lunii martie, sau 33% pt salariul fiecarei luni la care se refera cele doua venituri ?
Ce venituri nu se iau in calcul la stabilirea cuantumului pensiei alimentare ? Daca angajatul primeste lunar, 75% pt orele lucrate in wekeend (nr acestor ore difera de la o luna la alta), se iau in calcul si aceste venituri ?
Este o greseala daca un angajat prezinta un document la viza CFP, documentul e trecut in registru, dar persoana nu semneaza pt el, in acel registru ? Poate atrage nulitatea acelui document ?
Ce este un contract incheiat in forma autentica ? Un contract de chirie, neinregistrat la ANAF poate fi considerat astfel ?
Un contract de chirie (neinregistrat la ANAF si aflat in derulare) care nu este inregistrat nici pana la 31,03,23, asa cum prevede og 16/2022, isi pastreaza valabilitatea si dupa 01,04,23 ?
Pt un salariat am o executare silita, oprindu-i 1/3 din venituri. Intre timp a primit si o executare pt pensie alimentara si cheltuieli de judecata, aferente. Cum pensia restanta depaseste 1/2 din venituri, pot sa-i retin ,acum, doar pensia (1/2din salariu) si luna viitoare restul + celelalte executari silite ?