Este obligatorie emiterea de factura clasica/electronica de catre o fundatie care sponsorizeaza o cresa ? In prezent aceasta emite doar chitanta. Poate angajatul sa solicite decontarea tichetelor de cresa, doar in baza chitantei ?
O fundatie (cresa) nu are obligatia emiterii unei facturi ? Chitanta e suficienta pt a solicita decontarea tichetelor de cresa intr.o institutie publica ?
Am radiat masina primita mostenire, in 2022, si cu toate ca am dus dovada la ANAF, sunt taxata cu impozit pe masina. Ce e de facut ? Pot recupera taxa ?
Institutie publica plateste taxa de racordare la conducta de gaze. Se inregistreaza in contabilitate ordinul plata. Factura electronica nu este pusa in SPV, nici acum. Cum se inregistreaza taxa ? Ca prestare de serviciu ?
Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi cere sa i preiau atributiile, invocand studiile pe care am. Poate, prin ordin intern, sa faca asta ?
Un contract incheiat intre o institutie publica si un agent economic e valabil doar cu semnatura ordonatorului (fara viza CFP si neavizat juridic) ? Daca acesta e semnat de ordonator in 07.24 si viza CFP si a juristului se da in luna 12.24, de cand e valabil contractul ? Serviciul n.a fost finalizat, deci firma trebuie sa dea banii, cf OMFP 1792. /2002. Nu face asta , afirmand ca el se supune regulilor ANRE, nu OMFP 1792. Ce e de facut ?