avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate lore1507

Activitate lore1507

Buna ziua,
trebuie sa imi schimb CI pentru ca se aproprie de termenul expirarii. Locuinta in care locuiesc, respectiv adresa din CI, este a tatalui meu. Stiu ca trebuie sa ma insoteasca sa dea o declaratie ca ma primeste in spatiu (am mai trecut prin aceasta procedura, este a doua schimbare de CI). Din pacate, nu ma poate insoti (din cauza ca este bolnav). Si nu numai atat, nu poate semna (fizic nu poate, nu are simt in mana).
Cum nu ma poate insoti la Evidenta Populatiei, nu poate nici la un notar. Daca notarul se deplaseaza acasa, el nu poate semna.
Cum se poate rezolva aceasta situatie, cum trebuie sa procedez?
Va multumesc frumos
Da. Bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei, eu sunt unicul copil, respectiv mostenitor. Eu am grija si de tata si de imobile si as dori sa fac o data totul sa nu trec de 2 ori prin tot procedeul.
Multumesc frumos
Buna ziua,
in luna decembrie a decedat mama mea, am ramas doar eu si tata. Cat timp am la dispozitie pentru a face succesiunea fara plati in plus in afara de cele notariale, gen penalizari etc. Avand in vedere ca tata nu se descurca singur, eu am grija de el, doresc sa fac succesiunea pe numele meu. Ce varianta ar fi mai indicata, vanzare-cumparare intre mine si tata sau donatie, sau...?
Va multumesc frumos
Discuție somaj
In cate zile de la semnarea incetarii contracului de munca are obligatia o firma sa intocmeasca actele necesare dosarului de somaj?
Răspuns la discuția somaj
Multumesc frumos. Va doresc o zi buna.
Răspuns la discuția somaj
10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc
Discuție somaj
Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt calendaristice sau lucratoare? Ce se intampla daca nu-mi elibereaza firma in timp util actele cu vechimea si venitul pe ultimele 12 luni? Va multumesc.
Răspuns la discuția Somaj
Va multumesc frumos
Discuție Somaj
Am primit de la locul de munca un preaviz privind concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului (concediere individuala). Vreau sa stiu daca e ok sa-l semnez, in ideea ca doresc ajutor de somaj. Situatia care mi-a atras atentia: in acest preaviz este un art. 5 (1) in care se precizeaza ca firma nu are momentan un post vacant, compatibil cu pregatirea mea profesionala, dar imi mijloceste angajarea pe un post similar in aceleasi conditii la partenerul de afaceri. Sa ma ingrijoreze acest aspect, sau este ok, voi primi somaj.