avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate catalinm75

Activitate catalinm75

Plangere penala pentru inselaciune!

In urma cu exact un an de zile am prestat un serviciu pentru cineva. Asa traiesc eu, sunt prestatorul unui anumit tip de serviciu, care este necesar anumitor persoane.

Am solicitat un avans pentru serviciul respectiv de 1000 de lei, dintr-un total de 2000 de lei. Cand sa ma intalnesc cu persoana, pregatisem factura si chitanta pentru suma de 1000 de lei, potrivit indrumarii beneficiarului, factura si chitanta emise pe o societate pe care ea , persoana, beneficiarul, mi-o indicase.

Ulterior, am constatat ca vrea factura si chitanta pe persoana fizica si, mai mult, imi pregatise toata suma corespunzatoare serviciului respectiv. Adica, 2000 de lei.

Dar nu asta e problema principala. Ideea e ca, la cateva zile pe urma, eu am trimis un document pe adresa de mail a persoanei care ATESTA FAPTUL CA EU MI-AM INDEPLINIT SERVICIUL!

Persoana a fost foarte nemultumita de calitatea serviciului meu, m-a balacarit in toate felurile, m-a amenintat (dar nu am depus plangere, ca, na, pamantul e plin de nebuni, daca as face reclamatie pentru fiecare nebun care ma ameninta si ma insulta.....ar trebui ca noi, toti prestatorii de servicii, sa stam numai pe la politie).

Bun!

Acum, dupa un an de zile, persoana face plangere penala pentru ca.....as fi inselat-o! Probabil serviciul prestat nu e la inaltimea asteptarilor ei, dar eu mi-am indeplinit serviciul!

Intrebari:

1) Este normal ca, dupa 11 luni si ceva, sa depuna plangere penala? Repect, in conditiile in care a primit ce isi dorea, dar se pare nu e chiar pe placul ei.

Sa va spun, eu, pe firma mea, fac rapoarte de evaluare ANEVAR, am mai multi colaboratori care sunt membrii titulari ANEVAR. Raportul era facut de unul dintre acestia. , beneficiar era doamna care m-a reclamat. Dar nu ii convin valorile obtinute in raport. Si a facut galagie.....

2) Presupusa fapta cu caracter ilicit a avut loc pe la Snagov, Ilfov. Plangerea penala e depusa pe la o sectie din Bucuresti. Iarasi, e ceva nefiresc aici....

Astept indrumarile dvs!

Multumesc!
Răspuns la discuția Sotie visatoare
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa renunte, dar trebuie sa o duca la spital, la psihiatrie, sa se constate ca nu mai are discernamant. In acest fel ii poate bloca actiunile paguboase si cheltuitoare.....
Dreptul la mostenire este un drept natural, recunoscut in toata lumea, indiferent de codurile de legi care functioneaza in diferite regiuni din lume si indiferent de perioada istorica la care ne raportam.

Inteleg ca domnul acela nu recunoaste copilul, dar contribuie cu bani. Pai, cum vine asta? La ce ii mai da bani daca , sa zicem, relatia nu ii mai face placere, si nici nu este tatal copilului?

Aici e ceva necurat. E posibil sa refuze efectuarea testului ADN si a actiunii in instanta de tagaduire a paternitatii, intrucat el se stie cu musca pe caciula..... A alergat dupa doi iepuri si s-ar putea sa nu prinda niciunul......

Pe de alta parte.....doamna care a adresat intrebarea....aveti o furie nestavilita fata de un biet copil a carui singura culpa este ca s-a nascut...... Nu va inteleg. Cineva , strict legal, trebuie sa aiba grija de el.

Este nefiresc sa privim dreptul de mostenire al unui copil ca fiind o "paguba financiara"!
Buletin pentru un minor.

Buna ziua!

Fetita mea cea mare va implini in curand 14 ani. Trebuie sa ii facem carte de identitate.

1) Detin un teren, pe persoana fizica, dar care nu are nicio cladire pe el (am niste planuri, dar deocamdata nu am concretizat nimic).

2) Detin un apartament, dar care este proprietatea firmei mele. La D.I.T.L. am dus raport de evaluare in vederea impozitarii si acest apartament a fost declarat cu destinatie rezidentiala.

La care din punctele 1) sau 2) pot face buletin fetei?
Buna dimineata!

Am un SRL infiintat in 2022. Este inregistrat cu impozit pe profit, intrucat nu are inregistrat niciun contract de munca pe el.

Acum, insa, vreau sa imi inregistrez un contract de munca pe acest SRL si pentru ca firma incepe sa aiba niste realizari dar si pentru ca doresc sa trec pe impozit ”la incasari” incepand cu anul 2024.

Este , deci, posibil sa trec pe impozit la incasari din 2024?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ganditi-va si la altceva......ce vor crede ceilalti succesori in momentul in care vor afla ca ati inchiriat respectivul imobil? "Uite-o, face bani pe seama noastra!". Si o sa aveti ceva mai multe probleme decat aveti acum.....
Cel mai corect, uman, moral....cum vreti....este sa dezbateti succesiunea cat mai urgent!
Doi ani de la momentul pronuntarii hotararii definitive. Pe parcursul procesului erati doar invinuit, nu aveati calitatea de condamnat. Mai aveti un pic de asteptat....
Am urmatoarea problema: sunt prestator de servicii, sunt evaluator ANEVAR si am un SRL. Am o divergenta cu unul dintre clientii mei, in sensul ca:

1) A avut un pic de smekerie in el si nu a semnat contractul de prestari servicii, ca acolo scrie clar ca nu poate influenta evaluatorul iin sensul nerespectarii standardelor de evaluare , sau sa impuna ce valoare doreste in raportul de evaluare. Asta e motivul pentru care, cred eu, nu a vrut sa semneze.....

2) Cu toate astea, a platit cat i-am cerut. Ideea e ca, la urma, cand i s-a prezsentat raportul de evaluare pentru imobilul pentru care a cerut evaluarea, i s-a parut ca valoarea din raport nu reflecta propriile asteptari cu privire la asta. Si a iesit scandal.

3) Ma ameninta cu plangerea pentru inselaciune, desi eu am dovada pe mail ca i-am trimis si contract si am si factura respectiva.

Vrea stornarea facturii. Sunt de acord cu asta, pentru ca, cu asa un nebun nu mai vreau sa am de-a face......

Intrebare:

- cum ies din povestea asta?
- care e termenul legal de stornare a facturii? Trebuie sa o stornez asa, sau trebuie sa astept sa imi faca vreo cerere in acest sens?

Multumesc!
Pai, am scris mai sus ca am facut acest lucru. Nu ati citit.....
Buna ziua!

Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea rugaminte, in care cred ca este nevoie de experienta unui avocat.

Nu, nu s-a intamplat nimic rau, nu trebuie sa dam in judecata pe nimeni, nu exista niciun prejudiciu de niciun fel. Doresc sa va rog frumos sa ma ajutati in restabilirea unei ordini morale.

Iata, prin activitatea mea de la un moment dat, am fost foarte apropriat de aviatia militara romaneasca. In una din bazele romanesti de aviatie (nu spun care, voi detalia doar in privat, pentru aceia dintre dvs care vor aprecia ca ne pot ajuta) si-a desfasurat activitatea un artist plastic foarte cunoscut.

In domeniul militar, operele lui sunt arhicunoscute.

Acest om a decedat in ziua de 1 septembrie 1999 si a fost inhumat la data de 3 septembrie 1999, la un cimitir din Bucuresti. Am gasit locul de veci, am identificat mormantul in teren. Toate bune si frumoase pana aici.

Mai stim , de la administratia cimitirului respectiv, ca taxa anuala de concesiune asupra mormantului este achitata la zi. Dar mormantul si monumentul funerar se afla intr-o stare avansata de degradare.

Sunt in fruntea unui grup de initiativa care doreste sa ia legatura cu concesionarul locului de veci si sa ii propuna refacerea monumentului funarar si, sa zicem, o reabilitare alocului de veci, pe cheltuiala noastra.

Singuri, nu ne putem apuca sa facem acest lucru. Fara acordul concesionarului, este si ilegal, dar si imoral.

Este vorba de pictorul Ion taralunga. Puteti cauta informatii despre el si pe internet.

Nu a avut descendenti directi, nu a avut copii. Despre rude colaterale nu stim nimic. Mormantul se degradeaza vizibil de la un anotimp la altul si, sincer, stam pasivi si nu stim ce sa facem.

Ascunzandu-se dupa legea GDPR-ului, administratia cimitirului respectiv nu ne-a spus decat faptul ca taxa de concesiune a mormantului e platita la zi, neputand (zic ei...) sa ne dea numarul de telefon al concesionarului, sa putem lua legatura cu el.......

Avem nevoie , deci, de un specialist care sa descurce aceasta problema sub aspect legal. Nu ne dorim decat sa luam legatura cu concesionarul si sa venim cu aceasta propunere.

Orice ajutor, orice sprijin legal este binevenit. Cu siguranta, o sa platim onorariul ce ne este solicitat!

Va multumesc!