avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate georgetteivonna

Activitate georgetteivonna

Cred ca este vorba si de o asigurare pe viata despre care prietena mea zice ca ar fi trecuta ca mostenitoare.

Dapix a scris:

Dacă nu are bani de repatriere, nu avem ce alte sfaturi să-i dam.
Singurul sfat este să o lase acolo în Canada dacă tot o incinerează autoritățile canadiene.

Din România este greu de procedat, nu știu cum ar putea fi ajutată, dacă sora nu mai are pe nimeni în Canada.

Pe prietena dumneavoastră n-ar trebui s-o intereseze de conturile si taxele neplătite ale surorii ei moartă în Canada. Conturile se vor închide în timp pentru inactivitate, dar nu e treaba surorii ei.

Nu poate rămâne datoare pentru sora ei, că n-are nici un fel de obligații materiale.

Sora decedata in Canada

Ce trebuie sa faca prietena mea care sta in Romania si i-a decedat sora in Canada? Cat o costa incinerarea, repatrierea cenusii, ce face cu cenusa odata ajunsa in tara? Trebuie sa inchida contul, sa achite taxele, sa incaseze asigurarea, cine o ajuta, cat o costa ca nu are bani si nu-si permite sa ramana datoare ca nu are de unde plati. Ce trebuia sa mai faca si ce o sfatuiti sa faca?
Inlocuire coloane verticale caldura bloc

Buna ziua, pentru ca sunt cateva apartamente in bloc care nu au caldura in unul dintre dormitoare comitetul a decis inlocuirea tuturor coloanelor verticale de incalzire din bloc. Pentru ca membrii asociatiei de proprietari nu au participat la adunarile generale, administratora a facut un tabel in care atunci cand plateai intretinerea, trebuia sa semnezi daca vrei sa se faca instalatia pe cupru sau pe ppr si majoritatea au ales ppr. S-au strans niste bani si de o saptamana au inceput lucrarile. Presedinta a gasit o firma, a dat un avans si asta este tot ce stim. Daca vorbesti cu fiecare dintre membrii comitetului separat iti spun ca ei nu stiu nimic, nu au semnat nimic, daca discutia are loc in prezenta presedintei sunt de acord cu ea desi spun ca nu vor semna nimic. Problema este urmatoarea: in afara faptului ca trebuie sa dam bani si sa le permitem accesul in casa, noi nu stim ce firma face lucrarea, ce fel de ppr foloseste, nu ni se spune nimic. Daca am intrebat de contract si de deviz, ni s-a spus ca ni se vor prezenta la sfarsitul lucrarii pentru ca acum nu le are. Intrebarea mea este: cum e posibil asa ceva, ce trebuie sau ce putem face si daca pot refuza accesul in casa pana cand nu stim toate detaliile contractului (materiale folosite, manopera, garantie, certificate de calitate)?
Mostenire sotul bunicii decedate

Buna ziua, dupa moartea bunicului, bunica s-a recasatorit. Bunica a decedat, a decedat si sotul bunicii, intrebarea este noi participam impreuna cu succesorii sotului bunicii la mostenirea ramasa de pe urma lui?
Vreau sa dau concubinul afara din casa dar mi-e frica de reactia lui si ma tem pentru viata mea. Ce sa fac?
Multumesc!
Multumesc!
Raspunsuri diferite, toate utile dar care iti dau mai mult de gandit si nu prea stii ce hotarare sa iei. Mai am o dilema. In cazul unei casatorii, in cazul decesului meu el mosteneste 1/4 din apartament dar ce se intampla cu 1/2 din casa mostenita de la parinti, intra si aceasta in succesiune, are dreptul si la aceasta?
Multumesc.
Suntem impreuna de mai bine de 20 de ani