avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate georgetteivonna

Activitate georgetteivonna

Anulare indemnizatie handicap

Buna ziua
Concubinul surorii mele a avut de anul trecut o indemnizatie de handicap vizual mediu permanent. Anul acesta a facut un dosar pentru afectiuni psihiatrice la care a atasat si certificatul pentru handicap vizual si i-au dat handicap mediu permanent pentru afectiuni psihiatrice dar i-au anulat certificatul si indemnizatia pentru handicapul vizual. In aceasta situatie ce se poate face? I s-a spus ca nu poate avea doua certificate de handicap dar va intreb pe acest nou certificat nu se putea specifica si handicapul vizual? Ce poate sa faca sora mea? Este legal ceea ce au facut cei de la DGASPC?
Buna ziua, azi il externeaza pe concubinul surorii mele, sora mea i-a gasit un azil, i-a spus ca va merge intr-un centru de recuperare, stie ca are dementa si alzheimer, in 5 minute a zis prima data ca e de acord ca merge oriunde numai sa nu il mai duca niciodata la spital la psihiatrie, apoi ca nu e de acord, sora mea a chemat o ambulanta privata, ce poate face daca el nu e de acord sa mearga la centru de recuperare si ea nu vrea sa il ia acasa? Doctorita psihiatra face presiuni asupra surorii mele sa il ia acasa.
gi-jane2 a scris:

Daca nu vrea sa îl ia acasă, e simplu sa nu îl ia. Nimeni nu o poate obliga sa ii permită accesul un casa. Poate obține și un ordin de protecție pt ea

Nu il ia acasa dar ce face refuza sa il ia din spital si el ce face daca il externeaza, ramane pe drumuri? ca nu are unde se duce? Pe baza mesajelor de la fiul lui ca nu il intereseaza problemele tatalui, sa nu il mai deranjeze ca blocheaza numarul, sora mea il poate duce la azil?

gi-jane2 a scris:

Daca nu vrea sa îl ia acasă, e simplu sa nu îl ia. Nimeni nu o poate obliga sa ii permită accesul un casa. Poate obține și un ordin de protecție pt ea

Buna ziua, concubinul este internat la psihiatrie dus de politie pentru amenintari. A stat o saptamana la supraveghere, acum e la liber, saptamana viitoare ii da drumul acasa, sora mea nu vrea sa il ia acasa, ar vrea sa il duca la un azil sau nu stie daca exista alta posibilitate de a-l interna unde sa primeasca ajutor de specialitate pentru numeroasele probleme de sanatate de care le are, inclusiv dementa si alzheimer. Ce poate face acum urgent pentru a nu-l lua acasa saptamana viitoare? Mentionez ca nu are unde se duce, nu are relatii cu familia, are mesaje de la ei ca nu ii intereseaza problemele lui, sa se descurce.
Ajutooor! Casa e a surorii mele, nu au facut impreuna nici o imbunatatire la casa, au discutii bineinteles ca legate de bani care nu se pot rezolva in cateva zile asa cum vrea el, el nu pleaca, ea nu poate sa il dea afara si el o ameninta si zice ca asteapta pana sambata si daca nu se rezolva problemele intre ei se poate intampla orice.

gi-jane2 a scris:

Ea o face benevol fără sa fie obligata de lege, deci ea nu are calitate procesuală pt a il da în judecata pe fiu.

Si ce poate sa faca, sa il dea afara, sa ii agraveze starea de sanatate si sa il aiba toata viata pe constiinta? Care parinte isi da copilul in judecata? Lui i-a fost si ii este bine fiindca are grija sora mea de el desi nu ar merita. Relatiile dintre el si fiu nu sunt bune deloc si de care ori a venit fiul, chemat de tata ca sa ii dea bani sau altceva, desi nu are nevoie de bani fiindca castiga foarte bine nu a venit cu o felie de paine macar.

gi-jane2 a scris:

Ea o face benevol fără sa fie obligata de lege, deci ea nu are calitate procesuală pt a il da în judecata pe fiu.

Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de concubinul ei grav bolnav il poate da in judecata pe fiul concubinului fiindca nu isi ajuta tatal?
O pastrez eu, vreau să fiu sigura ca nu ma poate da afara din casa

raluk0207 a scris:

Dacă vindeți doar 1/4, cota de 3/4 v-o păstrați dvs? Sau aparține altcuiva?
Referitor la suma, vedeți cam cu cât se vad apartamentele în zonă și împărțiți la 4.

Vanzare 1/4 apartament 3 camere cu uzufruct viager in sectorul 5, construit in 1981, daca se poate care este suma pe care ar trebui sa o primesc? daca cumparatorul vrea să vina sa stea cu mine in casa sau sa bage chiriasi poate sa o faca? si daca exista riscul de a fi data afara din casa. Cumparatorul poate sa isi vanda partea sau imi poate cere banìi inapoi? Multumesc
Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere pe 1/4 de apartament de 3 camera si care ar trebui sa fie suma corecta la care sa inchei acest contract? Cat costa 1/4 de apartament de 3 camere? Multumesc