avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate gunic23

Activitate gunic23

Bună! Soția a lucrat în Austria, plătind-și lunar dările și asigurările sociale la stat. Ea a lucrat 1 an și 4 luni înainte de a naște. Țin sa menționez ca soția a primit banii pentru prenatal și postnatal ( 5 luni), după care nu a mai primit niciun cent. Astăzi a primit o scrisoare de la SVA, în care scrie ca nu se încadrează pentru a primii maternitate și ca ar trebui sa încerce soțul în România sa beneficieze de concediu de paternitate.
Bună ziua! Am 2 propriri pe salariu, drept urmare angajatorul îmi reține 1/2 din salar, iar banca îmi blochează orice încasare, inclusiv salariala, asta însemnând ca de fiecare data sa sun la banca să-mi deblocheze conturile. Astăzi am alimentat contul meu la un bancomat ATM cu suma de 500 de lei pentru a putea face doua tranzacții online. Banca mi-a reținut banii și mi-au spus ca nu pot fi deblocări, asta fiind legea. Întrebarea mea este urmatoarea: Voi putea beneficia de suma respectiva, o voi putea recupera cumva, din moment ce nu reprezinta nicio încasare de la nicio alta persoana fizica sau juridica, reprezinta pur și simplu o alimentare de cont!? Mulțumesc anticipat!
De mentionat ca proprietarul este stabilit in alta tara, iar noi suntem trecuti la cheltuielile scarii. Administratorului ii este frica, sau nu stiu ce ii este, in cazul in care ne-ar reclama cineva la politie, motivul nu l-as intelege niciodata, dar ma rog... in cazul acesta in care proprietarul nu este in tara, ce as putea face eu? Multumesc!

Adam Grecu a scris:

Daca mai discutati la asociatie, discutati cu presedintele. Administratorul habar nu are ce vorbeste. Sunt mii de oameni care locuiesc temporar in alta locatie.
Cum spunea si @ynocentta, proprietarul va trece in cartea de imobil si declara o persoana in plus la calculul costurilor pe persoana, pe perioada sederii in locuinta cunostintei dvs.
Succes!


Ce trebuie facut pentru a sta, in conditiile legii, intr-un apartament, proprietarul fiind o cunostinta si nu beneficiaza de chirie din partea mea? Administratorul blocului spune ca trebuie sa imi mut domiciliul... Oare asta e singura solutie? Multumesc
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ma intereseaza cum se calculeaza CCC-ul, tinand cont ca am lucrat in ultimele 12 luni premergatoare nasterii, indeplinesc conditiile, dar am o nelamurire: Se calculeaza procent din media salariilor brute a ultimelor 12 luni sau a salariilor nete? Pentru ca eu stiam ca se calculeaza 80% sau 85% din media veniturilor nete acumulate in ultimele 12 luni, iar pe tema asta m-am contrazis cu mai multe persoane. Va rog sa ma lamuriti. Multumesc! O zi buna! :)
Multumesc inca o data pentru informatii! Birocratia, o pacoste... :) O sa ma interesez imediat dupa eliberarea certificatului de nastere si o sa depun actele in cel mult 2 saptamani. Mare multumire inca o data! Toate cele bune!
Va multumesc pentru timpul dvs acordat in raspunsul pe care l-ati dat, mi-a fost de ajutor. O sa ma uit in CCM, sa analizez mai bine ce beneficii am din partea angajatorului. O intrebare as mai avea: Cand se poate solicita stimuilentul de insertie de 500 lei si ce acte am nevoie? Multumesc anticipat!
Buna ziua! M-ar interesa sa aflu mai multe detalii despre drepturile mele, ca viitor tata, angajat de peste 1 an, sotia nefiind angajata cu contract de munca. As dori sa aflu daca beneficiez de un ajutor la nastere si un ajutor timp de 2 ani, din cate stiu eu, in cazul in care nu imi iau concediu de paternitate, iar sotia, dupa cum am spus, nu beneficiaza de concediu de maternitate. De asemenea, daca am dreptul la zile libere in plus, in perioada in care naste sotia. (2-3 zile?) Multumesc anticipat!