avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia Petruc

Activitate Claudia Petruc

Răspuns la discuția COTE PARTI SUCCESIUNE
In cazul decesului Dvs, vor veni la mostenire fiica Dvs. impreuna cu sotul supravietuitor (acesta din urma avand o cota de 1/4), fiind si mostenitor rezervatar, nu puteti dona sau lasa testament numai in favoarea fiicei. O solutie ar fi sa faceti acte de proprietate fiicei Dvs.(vanzare-cumparare sau donatie) inainte sa va casatoriti.
Dezbaterea succesiunii (stabilirea mostenitorilor si cotele ce le revin) si partaj succesoral cu iesire din indiviziune, i se atribuie fiecaruia ceea ce veti stabilii de comun acord; se poate si sa iesiti din indiviziune numai cu fratele pe casa si terenul respectiv, urmand ca ceilalti frati impreuna cu mama sa ramana in continuare in indiviziune pe restul bunurilor.
Răspuns la discuția mostenire
Depinde ce fel de testament a facut matusa, cu privire doar la apartament (cu titlu particular) sau a mentionat ca ii revin toate bunurile sotului dupa decesul sau, in acest ultim caz nu aveti ce sa faceti.
Nu ati specificat, insa deduc faptul ca sotul matusii traieste...
Inteleg din descrierea Dvs. ca batrana nu are mostenitori rezervatari (nepotii dupa sora nu sunt mostenitori rezervatari), asadar nu ar avea calitatea sa ceara anularea testamentului pe aceasta cale, insa ar putea invoca faptul ca batrana nu ar avea discernamant la momentul incheierii actului (testamentului) avand in vedere varsta, pentru rezolvarea acestei situatii ar fi bine sa obtineti un Certificat medico-legal psihiatric de la INML cu care sa va prezentati la notar in vederea incheierii testamentului, deasemenea ar fi oportun ca mai intai batrana sa deschida succesiunea dupa sotul sau in baza testamentului existent si apoi sa va faca Dvs. alt testament.