avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Antik

Activitate Antik

bună ziua

Am publicat in mod independent (cu ISBN) lucrari de specialitate si am informatia ca mai multi absolventi de scoala au preluat lucrarile mele folosindu-le ca proiecte de diploma .
Care sunt pasii necesari pentru a sesiza o asemenea fapta ?
Care ar fi sanctiunile împotriva absolventilor?
Care ar fi sanctiunile împotriva scolii ?

VA MULTUMESC
.Garsoniera a fost cumparata de unchi inainte cu 1 an de a se casatori si in actul garsonierei apare doar unchiul ca cumparator, dar este mentionat ca era casatorit cu defuncta . Am gasit o copie a certificatului de casatorie si am cerut extras de uz de la primarie și asa este defunctii s-au casatorit la un an dupa . Chiar e o ciudatenie cum apare defuncta in act daca nu erau casatoriti legal . Cum sa rezolv aceasta ciudatenie ?
Intrebare succesiune

Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 .
Unchiul meu era vaduv sotia decedata in anul 2000 fara ca unchiul sa deschida succesiunea
Unchiul nu are copii si nici parinti,
Sotia unchiului are copii dinafara casatoriei cu unchiul meu .
Bunurile succesorale cunoscute in prezent (o garsoniera)

-copii sotiei unchiului au drept la acesta garsoniera ? in procente as dori sa stiu informativ va rog

Multumesc
Multumesc .asta e clar ca asa scrie in clauză . Deci daca sunt in anul 2 si mi-am achitat anul 2 scolar am si situatia incheiata apoi eu vreau sa ma transfer la alta scoala ...de ce sa mai platesc si anul 3 ? ca asta rezultă te pune sa semnezi aditionalul pentru anul 3 ca sa fie acoperiti sa ceara banii . Nu vi se pare abuziva ? intreb si eu .
Buna ziua , va rog să mă faceti să înțeleg aceasta clauză dintr-un contract de școlarizare de la o scoala sanitară privată .

In cazul transferului
,,Pentru cursanții anului 2 si 3 este necesară semnarea actului aditional pentru anul școlar în curs .''
Iar ca sancțiune
Nesemnarea actului adițional nu dă dreptul cursantului de transfer la o alta școală și nici continuarea studiilor în anul următor . Aceste deziderate se realizează cu achitarea integrală a locului ocupat.

Eu înțeleg o viclenie în aceasta clauză care mă conditionează de semnarea unui adițional la contract ,pai atunci dacă semnez aditionalul înseamnă că nu mai mă transfer ,de ce să mai semnez o prelungire a contractului din moment ce veau sa mă transfer ?

Mulțumesc

Ce sancțiuni primesc școlile private ca de exemplu postlicealele sanitare unde elevii deși nu frecventează orele de curs nu sunt notate absente în catalog ?

Multumesc
de aici si numele de bucatarie de vara ,o constructie ,, pișpirie'' pe care o poti chiar demonta iarna
atunci fac doar bucatarie de vara ,. intre timp am gasit modificarea legii si e clar se poate fara autorizare , eu intrebam daca cunoaste cineva procedura ,,punerea in aplicare ''
[ link extern ]

Mai astept putin