avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , va rog să mă faceti să înțeleg ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , va rog să mă faceti să înțeleg aceasta clauză ...

Buna ziua , va rog să mă faceti să înțeleg aceasta clauză dintr-un contract de școlarizare de la o scoala sanitară privată .

In cazul transferului
,,Pentru cursanții anului 2 si 3 este necesară semnarea actului aditional pentru anul școlar în curs .''
Iar ca sancțiune
Nesemnarea actului adițional nu dă dreptul cursantului de transfer la o alta școală și nici continuarea studiilor în anul următor . Aceste deziderate se realizează cu achitarea integrală a locului ocupat.

Eu înțeleg o viclenie în aceasta clauză care mă conditionează de semnarea unui adițional la contract ,pai atunci dacă semnez aditionalul înseamnă că nu mai mă transfer ,de ce să mai semnez o prelungire a contractului din moment ce veau sa mă transfer ?

Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 23 Aprilie 2023
Dacă nu semnați, nu va puteti transfera pana nu achitati taxa integrală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc .asta e clar ca asa scrie in clauză . Deci daca sunt in anul 2 si mi-am achitat anul 2 scolar am si situatia incheiata apoi eu vreau sa ma transfer la alta scoala ...de ce sa mai platesc si anul 3 ? ca asta rezultă te pune sa semnezi aditionalul pentru anul 3 ca sa fie acoperiti sa ceara banii . Nu vi se pare abuziva ? intreb si eu .
Da, este o clauza abuziva. Incercati sa sesizati OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina in timpul cursului practic la scoala de soferi emi_emi emi_emi Buna, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie : Am inceput recent cursurile practice la o scoala de soferi si am avut un accident in ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de către cursant Dexter555 Dexter555 Bună ziua! Anul acesta am început studiile la o postliceala, și a-și vrea sa renunț la școală. Am o nelămurire în ceea ce privește suma pe care o ... (vezi toată discuția)
Legalitate taxa scolara pe timpul vacantei de vara Dandedan Dandedan Buna seara! As dori sa va intreb cat este de legala perceperea unei taxe in urmatoarele conditii: am copilul la o scoala privata din Bucuresti care pe ... (vezi toată discuția)