avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate marianalin

Activitate marianalin

Discuție Angajare
Dacă am semnat un contract de muncă și data de început este a doua zi după semnare și am fost chemat pentru angajare la alt loc de muncă pentru a depune actele necesare angajării ( salariul mai bun),care este procedura cu înregistrarea în Revisal ?sunt afectat cumva ?,eu nu ma prezint la locul de muncă așa cum era prevăzut în contract 04.06.2020,și doresc angajarea la cel ce am depus actele azi 03.06.2020 pentru angajare ,trebuie sa anunț pe cel de-al doilea angajator despre primul contract ?
Mulțumesc.
Discuție Deplasare
În conformitate cu legile date în ceea ce privește deplasarea:
- pot să merg în altă localitate aflată la aproximativ 20 km pentru a îngriji și a efectua activități agricole în incita proprietății personale( grădină pentru legume și fructe pentru consum propriu ).
Discuție angajare
Mă pot angaja ca sofer pe autoutilitara 3,5 to. pe teritoriul Germaniei să ies din țară pe perioada starii de urgentă, si in ce condiții ?
Răspuns la discuția Contract muncă
Bună ziua,nu există sau nici nu au venit cu vreo decizie sau lege pentru oamenii care erau cu contract de muncă în perioada aceasta ?(perioada probă 90 zile)
-cum ajuta statul român și această categorie de salariați ?
- cui trebuie să mă adresez ?
Am fost angajat în 17.02.2020,am lucrat până la data de 31.03.2020 cu contract de munca pe perioada neterminată,azi 31.03.2020 am primit o notificare in care se precizează încetare contract de munca( nr.___din data de--- ): începând cu data de 01.04.2020,potrivit art.31(3) Codul Muncii.
În situația prezentă (stare de urgență pe teritoriul Romaniei,datorită Covid19) este legală decizia din Contractul de Muncă ?
și dacă nu ce trebuie să urmez,menționez că notificarea am semnat o datorită art.31(3)din Codul Muncii.
Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Grupe muncă
Noua lege a pensiilor 2019
Legea nr.127/2019 privind sistemul unitar de pensii.Ce modificări aduce.

(2) Constituie perioada asimilate și perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate în grupa I și a II -a precum și perioada suplimentară acordată pentru stagiul de cotizare realizat in condiții speciale și condiții deosebite de muncă după data de 1 aprilie 2001 și până la data intrării în vigoare a prezentei legi.
Am grupa a II-a până la 1 aprilie 2001, încă sunt in câmpul muncii la același angajator la care am beneficiat de grupa a II-a până în 2001 născut 1968,pot beneficia de grupa a II-a ( condiții deosebite) după data de 1 aprilie 2001 ?
Mulțumesc frumos.
Discuție Grupe muncă
Bună ziua,este adevărat că grupele de muncă se dau din nou din 2001 încoace ?
Și dacă da de când intră legea in vigoare și când putem beneficia de grupe( grupă specială I;grupă condiții deosebite II )
Mulțumesc
Răspuns la discuția Codul muncii
Da,este stipulat în ccm expres,,cu 3 ani înainte de ieșirea la pensie la limită de vârstă angajatorului nu te poate da afară"
În cei 3 ani de protecție intru la 01.10.2019 (este data de naștere personală),și ieșirea la pensie 01.10.2022 ies de drept la pensie.
Răspuns la discuția Codul muncii
Bună ziua,la 01.10.2019 intru in protecție (adică mai am 3 ani până la pensie și sunt protejat,nu mă pot da afară de la servici), dacă intru in concediu medical până la 03.10.2019 pot beneficia de protecție ?, căci disponibilizările încep mai curând,și cei care sunt in protecție primesc niste oferte bănești, dacă acceptă pleacă prin demisie, dacă nu rămân în continuare la serviciu tocmai pentru faptul că sunt protejați de lege,și eu abia de la 01.10.2019 intru in cei 3 ani de protecție.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Codul muncii
Și în cazul în care nu semnez demisia ce se poate întâmpla ?