avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate ggasokaa

Activitate ggasokaa

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: saptamana aceasta am primit o citatie de la Tribunalul Militar Iasi (mentionez până in luna septembrie a.c. am fost angajat cadru militar) precum că sunt chemat in instanta in calitate de inculpat într-un dosar de fond (nr. …./…./2022/a1) cu obiectul: măsuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminară.
Am verificat pe internet numărul dosarului sa văd cine m-a chemat in instanta, despre ce este vorba; la parte vătămată imi apare numele unui operator de telefonie mobilă de pe piaţă, iar la obiect când a fost înregistrat dosarul (nr. …./…./2022/a) apare fals informatic (art. 325 NCP).
În finalul citatiei, mi se comunică „vă punem în vedere sa formulati concluzii cu privire la exceptia de necompetenta a instantei, dupa calitatea inculpatului, in raport de imprejurare ca unitatea militara a comunicat” ca la sfarsitul lunii septembrie am fost trecut in rezerva.
Intrucat nu sunt din Iasi si pentru a sti mai exact la ce anume se refera citatia, am facut o solicitare pentru a accesa dosarul in format electronic. Momentan, au trecut 2 zile si nu am nici un raspuns legat de accesul la dosar.

Ce este de facut in acest caz, in conditiile in care luna viitoare trebuie sa ma prezint la Iasi? Pot contacta in acest stadiu al dosarului, operatorul de telefonie mobila pentru a afla despre ce este vorba? Nu inteleg de ce penal daca este vorba de un operator de telefonie mobilă? La ce poate face referire măsuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminară? In ce sens, cine si cand trebuie formulate concluziile cu privire la exceptia de necompetenta a instantei? In acest stadiu, procesul poate fi suspendat/anulat daca se ajunge la o amiabilă?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Salarizare 2015 - spor vechime
Multumesc.
În aceste conditii, avand in vedere ca angajatorul trebuia sa ia in considerare si perioadele lucrate anterior, ar fi trebuit sa fiu incadrata cu 975 lei + 15% vechime pentru gradatia 3?
M-am angajat in februarie 2015 in sistemul bugetar (personal contractual) cu un salariu de 975 de lei brut/lună. Începând cu 1 iulie 2015 salariu s-a modificat devenind 1.050 de lei pe lună. Desi aveam vechime in muncă de 10 ani (sistem privat) nu am primit spor de vechime la salariul de 975 lei respectiv 1050 lei/brut.
Intrebare: sporul de vechime in 2015 se regaseste in salariul minim brut de 975 / 1050 lei ?
Mentionez ca in institutia la care m-am angajat in 2015 exista deja o persoana cu aceeasi functie avand salariu de 975 lei.
Răspuns la discuția Concediu de odihna obligat
Multumesc pentru raspuns.
Te poate obliga angajatorul sa iei concediu de odihna restant din 2020 pe motiv ca asa i s-a recomandat de la ITM, desi nu există nici o adresa de la ITM în acest sens.
Nu găsesc întrebarea formulată, respectiv raspunsul...daca am primit. :(
Imi apare la motiv moderare: topic dublat...si nu stiu de ce. Multumesc
Am aplicat la acest program si mi s-a preaprobat o suma de banca. Aplicatia si evident creditul preaprobat e pe numele meu. Intrebare: pe ante-contractul de vanzare si contractul de vanzare apoi, la cumparator il pot trece si pe viitorul sot (nu suntem inca casatoriti), desi creditul preaprobat este pe numele meu? Poate fi o problema la banca acest aspect? Vreau sa stiu din timp pentru momentul incheierii contractului. Multumesc
Buna seara
Legea nr. 156/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici este valabilă si pentru personalul contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice (mentionez că sunt bibliotecar) .... sau numai pentru cei care au titulatura de functionar public ?
Daca nu se aplica aceasta lege pentru personalul contractual exista vreo altă lege?
Multumesc
Discuție dosar ANL 2018
Buna ziua,
As dori sa depun dosarul pentru o locuinta ANL. Am intrat pe pagina lor, iar acolo scrie ca programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL și destinate închirierii, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Eu in prezent am 35 de ani si 7 luni impliniti. Am sunat la ANL Bucuresti, si am intrebat daca mai pot depune dosarul, iar ei au spus ca da. Cei de la Primarie din oras mi-au spus la telefon ca NU... dosarul se depune pana la 35 ani.

Ma puteti lamuri? Dosarul implica niste legalizari documente si as dosri sa stiu daca sa le legalizez sau nu.

Multumesc anticipat.
Am luat un credit la un IFN pe care l-am pus pe 4 ani. Din momentul in care l-am luat si pana luna aprilie a.c. (aproape 1 an de credit) am fost constant cu platile. Din motive financiare, timp de 5 luni nu am reusit sa mai platesc, prin urmare au aparut penalitatile. Am primit recent o notificare privind declararea scadentei anticipate a creditului, cu alte cuvinte a fost dat la o firma de colectare. In notificarea respectiva, imi apare un tabel care la final are o suma enorma, din care mai bine de jumatate din suma o reprezinta un "comision de administrare viitor" aproape 9000 lei.
Imi puteti spune daca este legal sa existe asa ceva? Ce as putea face?