avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Toiag

Activitate Toiag

Partid din trei membri-pentru Congres, poate avea o singură Comisie de validare și de numărare a voturilor, în loc de două, una de validare și alta de numărare?
Comisia este aleasă de Congres, prin vot secret?
Este propusă de Biroul Politic Central, sau de participanții la Congres, cu drept de vot?
Este aleasă, prin vot secret de Biroul Politic Central, fără a mai fi votată în Congres?
1.Structura națională formată din: Adunare Generală (Congresul), Biroul Politic Central , Comisia Centrală de Etică și Arbitraj.
2.Structura Județeană formată din: Adunarea generală, Biroul Politic al Filialei județului…, Biroul Politic al orașului ( orașele care nu sunt reședință de județ)…, Biroul Politic al organizației comunale, Biroul Politic al organizației cartierului…, Biroul Politic al filialei… din Diaspora, Comisia de Etică și Arbitraj.
La un partid din trei membri fondatori, filialele se pot înființa tot cu trei membri? Trei membri pot constitui o filială?
1. Partidul Cerul Albastru
2. Cerul Albastru
Revistă pentru cultura şi limba românilor
ÎNTREBĂRI:
Poate exista o publicaţie cu acest titlu (Nu este o revistă de partid)?
Preşedintele Partidului Cerul Albastru poate fi proprietarul (redactorul) acestei reviste?
Un partid care nu a participat la alegerile locale, poate participa la alegerile parlamentare?
Românii din Republica Moldova şi din Ucraiana, cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, pot candida pentru Parlamentul României.

Întrebarea noastră este dacă pot candida pentru Parlamentul României şi românii din R. Moldova, cu cetăţenie română , cu domiciliul în R. Moldova?

Dar românii din R. Moldova, cu cetăţenie română, cu domiciliul în R. Moldova, plecaţi la muncă în străinătate, pot şi ei să candideze pentru Parlamentul României?
Dar românii din Ucraina (sudul şi nordul Basarabiei, Ţinutul Herţa şi nordul Bucovinei), cu cetăţenie română, cu domiciliul în Ucraina, pot candida pentru Parlamentul României?
C u mulţumiri,
TOIAG
UN PARTID NOU ÎNFIINŢAT (Curtea de Apel a respins apelul pe data de 22 aprile, deci cu această data partidul este legal constituit), DAR CARE NU A MAI AVU TIMP SĂ PARTICIPE LA ALEGERILE LOCALE, POATE PARTICIPA LA ALEGERILE PARLAMENTARE?
Pentru primar şi consilieri candidaţii trebuie să aibă domiciliul în localitatea în care candidează şi trăiesc în România?

Dacă sunt la lucru în străinătate, dar au domiciliul în localitatea din România, pot candida la alegerile locale, dacă fac parte din filiala din respectiva localitate? Punem această întrebare la solicitarea unor români din străinătate, răspunsul va ajunge la dumnealor.
Cât priveşte canditatura pentru Parlamentul României poate fi depusă de oricare cetăţean român, oriunde s-ar afla în lume, dacă are domiciliul în România şi face parte dintr-o filială a Partidului din România?
Cetăţenii români dinafara României, care nu au domiciliul în România, pot candida pentru Parlamentul României? În ce condiţii?

TOIAG

Românii din Diaspora pot candida pentru Parlamentul României, în cadrul unor filiale înfiinţate în străinătate, filiale ale unui partid din Româmia?
TOIAG