avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate ladriana

Activitate ladriana

Buna ziua,
Am cumpărat in 1991 o proprietate intr-un sat aproape de oras. Am dărâmat casa veche si am construit una noua in 1995, păstrând doar un perete din spatele casei. In unele locuri distanța fata de limita proprietații este sub 30 cm. Doua geamuri dau spre curtea vecinului. Vecinul de atunci a fost si cel care a ajutat in proportie mare la construcția casei. Ulterior a dat terenul fiiului lui, care si-a construit pe acel teren gol, o casa mai jos de casa noastra, deci casa noastra se învecinează cu curtea lui. Acum vreau sa vand proprietatea. Casa are toate avizele, cadastru . Cadastru e fost facut chiar de actualul vecin (fiul vecinului initial) Nu stiu cum era legea atunci, sau cum este acum. Poate fi vreo problema pentru eventualii cumpărători distanta casei fata de limita proprietații. Daca da, care sunt pentru ca, vreau sa fiu corecta fata eventualii cumpărători.
Multumesc.
Multumesc mult.
Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan agricol e nevoie de avizul de înstrăinare de la primărie (dupa ce se parcurg toți pașii prevăzută de lege).
1. Cat timp e valabil avizul?
2. Avizul se poate cere si înainte de a avea un cumpărător?
3. Daca niciunul dintre preemptorii prevazuti in lege nu isi manifesta dorința de a cumpara, terenul se poate vinde persoanei care cumpara casa si terenul intravilan si care este un orășean (adică nu locuieste in a el sat)?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Sa avem cu toții zile liniștite si plăcute.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Avand in vedere toate hotărârile, legile ... care au aparut din octombrie 2020 pana acum, au mai ramas valabile prevederile Hotărârii 48?
Totul are o dinamica atât de rapida incat este dificil de urmarit ce mai este valabil si ce nu.
Stiti cumva la ce instituție pot suna sa obțin informația actualizata la zi legate de tema in discuție?
Va rog sa ma ajutați ca sa aflu daca cineva care vine din Elvetia si sta mai putin de 72 ore in Bucuresti intra sau nu in carantina. Am citit cel mai recent articol al dvs (din 11.01.21) in care apare lista țărilor pentru care e obligatorie carantina. La sfârșitul articolului apare referirea la Hotărârii CNSU nr. 47/2020. In hotărârile din 2021 ale CNSU sau ale guvernului nu am găsit referire la faptul ca mai este valabila sau nu hotărârea CNSU nr. 47/2020, adică daca o persoana care sta mai putin de 72 ore intra sau nu in carantina.
Răspuns la discuția Dispariție valuta din locuinta
Multumesc.
Voi aștepta rezultatul cercetărilor
Răspuns la discuția Dispariție valuta din locuinta
Multumesc.
Am vorbit cu vecina si ea spune ca nu a luat nimic si ca nimeni nu a avut acces la chei din afara case. Am depus plângere la poliție. Au venit sa ia si eventuale amprente. Se va face dosar penal. Acum vreau sa stiu daca la noi in țara exista acea posibilitate de a vedea daca cineva cheltuiește peste posibilitățile pe care le are,, adică ceva gen detectivul care urmărește suspectul, si daca acest lucru e legal. Asa cum este in cazul de fata, fara urme si vecina care susține ca la chei nu a avut acces nimeni din afara casei,, ma întrebam daca o verificare de acest gen ar ajuta.
Buna ziua,
Pentru ca lipseam o perioada din locuința, am lăsat cheia pentru a uda florile la o vecina (am mai facut acest lucru si alta data).
Am revenit acasa luni si aseara am vrut sa vad daca mai am leva (pentru Bulgaria). Am constat ca lipsea borseta in care tineam valuta
Inca nu am luat legătura cu vecina.
Cum sa procedez?
Care este calea legală de urmat?
Multumesc
Adriana
Buna seara,
Am următoarea situație.
Un contract de închiriere apartament la o persoana juridică, pentru sediu social, care mai are inca un an pana la termen, are prevazut ca in caz de întârzieri repetare a plății chiriei sa poată fi reziliat printr-o notificare scrisă.
Chiriașul are întârzieri repetare, chiar si de 3 luni, a plății chiriei si a întreținerii (6luni)
Pentru ca nu poate fi găsit la sediu, notificarea, chiar daca o trimit cu confirmare de primire, nu pot obține semnătura prin care sa dovedesc ca a fost înștiințat.
Cum se procedează concret si totodata legal in acest caz?
Multumesc