avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitrascu Petrica

Activitate Dumitrascu Petrica

Răspuns la discuția Bilant 06.2015
Se pare ca cel care a creat formularul inteligent ii uraste atat de mult pe economisti incat "le da de lucru inutil" !
1. Institutiile/autoritatile publice sunt obligate sa furnizeze orice informatie "care priveste activitatile sau rezulta din activitatile" lor;
2. Refuzul se motiveaza in scris;
3. Daca nu sunteti multumit trebuie sa urmati urmatorii pasi:
3.1. Reclamatie la conducatorul unitatii;
3.2. Daca tot sunteti nemultumit de modul de rezolvare a reclamatiei aveti posibilitatea depunerii unei plangeri la Tribunalul de pe raza de competenta a unitatii publice. Actiunea este scutita de taxa de timbru!
javascript:void(0);
Totusi ar trebui sa imi furnizati, daca se poate, mai multe detalii despre tipul de informatii solicitate, deoarece nu toate informatiile gestionate de institutiile publice sunt de interes public!
Răspuns la discuția somaj
Ce-i cu el! Ajutorul de somaj se obtine in anumite conditii de vechime si numai daca vi s-a desfiintat postul! Daca va dati demisia adio somaj!
Răspuns la discuția Drepturile angajatului !
Orice angajat poate pleca in concediu dupa ce in prealabil i-a fost aprobata cerere de concediu! Vi s-a aprobat o astfel de cerere? Stiu ca se fac planificari anuale dar acestea nu au nicio finalitate juridica! Mai mult, in cazuri bine justificate chiar si cu o cerere de concediu aprobata, patronatul poate cere rechemarea din concediu, bineinteles cu acordul dvs si cu ceva remuneratie suplimentara! Daca programarea perioadei de CO o aveati si v-ati facut cu mult timp inainte planuri de vacanta sunt sigur ca un avocat bun va ajuta! Problema ar fi ce faceti dupa! Daca doriti sa plecati de la ei si aveti si dovada planificarii concediilor de odihna sigur veti castiga in instanta! Daca sunteti cel mai bun in meseria dvs. cred ca vor fi de acford sa plecati in concediu! Daca nu, asta este!
Răspuns la discuția Demisie, somaj
Daca va dati demisia nu veti obtine ajutor de somaj si daca ramaneti in aceeasi localitate! Mai bine ii sugerati patronului sa va demita!
Cum pot efectua compensarea unor facturi mai vechi de 30 de zile cu valori mari fara a utiliza serviciile IMI ?
Răspuns la discuția Termen refuz plata factura
Salut madalinapan! Stii ceva dar nu ne spui tot! Raspunsul la intrebarea ta difera in functie de entitatea economica la care lucrezi! Presupun ca este o instiutie de stat, odata ce ai pomenit de termenul de 5 zile! Potrivit legii "Perioada maximă pentru acordarea sau, după caz, pentru refuzul vizei de control financiar preventiv propriu este de 3 zile lucrătoare de la prezentarea proiectului unei operaţiuni, însoţit de toate documentele justificative. În cazuri excepţionale controlorul financiar preventiv propriu are dreptul să prelungească perioada cu maximum 5 zile lucrătoare, pe baza unui referat de justificare pe care are obligaţia să îl transmită de îndată spre informare ordonatorului de credite."

Refuzul vizei de control financiar preventiv este una iar refuzul la plata a unei facturi este consecinta primei! Deci refuzul la plata a unei facturi se poate face oricand in interiorul scadentei si motivat!

Totusi, nu vreau sa fiu curios, dar de regula firmele nu "arunca" facturi la institutiile publice fara documente justificative insusite de beneficiar!

Daca am inteles gresit si lucrezi intro firma privata ioti spun ca factura poate fi refuzata la plata intr-un termen de +30 de zile!
In nici un caz contract de sponsorizare! Va trebui sa incheiati un contract de cesiune drepturi autor in care sa inserati ca toate taxele revin cesionarului (adica lor)! Daca doriti un model de contract scrieti-mi!

P.S. Contractele de sponsorizare/mecenat sunt acceptate dar ptr cauze strict reglementate de Legea sponsorizarii!
Răspuns la discuția Firma in CIP poate emite bo?
In niciun caz! Tocmai de aceea este in CIP! Este infractiune!
Daca proprietarul este persoana fizica si tu chirias persoana juridica contractul trebuie inregistrat "musai" la ANAF!