avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate asomesan

Activitate asomesan

Buna ziua,
Va rugam sa ne ajutati cu urmatoarea intrebare: echipamentele achizitionate prin Proiect de Fonduri nerambursabile pot face obiectul scutirii de impozit a profitului reinvestit? Multumesc
Conform OUG 114, societatile care au codul CAEN prevazut la ar.66 , dar care realizeaza CA mai mica de 80% din activitatea de constructii ( adica 70% ) este obligat la acordarea unui salariu minim de 3000 lei? Si pentru totii angajatii ? ( O firma care are ca si cod CAEN 1623 , dar are ca si obiect de activitate productie de usi de interior si comert este obligata sa majoreze salariile la toti angajatii la minimul de 3000 lei ? Indiferent daca e femeie de servici sau manipulant marfa sau persoana direct implicata in procesul de productie ?
In cazul in care se face plata unui furnizor care este inregistrat la Split TVA cu bilet la ordin sau cec avem obligatia emiterii a doua instrumente de debit cu defalcarea separata a TVA-ului ? Initial in OG 23/2017 era prevazut la art.14 alin 2 ) obligativitatea platii TVA in contul TVA si in cazul instrumentelor de plata, aliniat abrogat prin pct. 14 din legea 275/2017. Prin urmare ce obligatii ne revin in cazul in care se face plata cu bilete la ordin sau cecuri?
Răspuns la discuția Compensații după eliberarea BP2
Mulțumesc mult pentru informații! Motivul pentru care a fost acordata pensia de boala nu a fost boala profesionala, întrucât la întocmirea finala a dosarului de pensionare nu aveam încă BP2 ( a durat mai mult de 6 luni pana a venit acest formular de la întocmirea dosarului pentru a stabilii dacă boala pe care o am este sau nu declarata boala profesională). Acest BP 2 a venit abia acum, la 3 luni de la primirea deciziei de pensionare de invaliditate de gradul III. Nelămurirea mea este ce fac, acum, cu acest BP2? Ma scuzați...cred ca nu am fost destul de explicită în întrebările de mai sus!
Răspuns la discuția Compensații după eliberarea BP2
Dar cum sa depun dosar de pensionare pentru ca eu beneficiez deja de pensie pe caz de boala? Sa duc acest document in complectarea dosarului? Legat de compensatiile care se pot primi nu puteti sa imi spuneti nimic ? Multumesc !
Beneficiez de pensie de invaliditate gr III din data de 10 octombrie 2017. Astăzi am primit și BP2 prin care s-a declarat boala profesionala, începând cu data de 29 noiembrie 2017. Ce ar trebui sa fac acum? Se pot solicita compensații sau se poate depune acest formular la dosarul de pensionare, pentru a ma reincadra în alta grupa de invaliditate, acum ca a fost emis și BP2? Mulțumesc!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la calculul perioadei de concediu de odihna in urmatorul caz: din luna aprilie a acestui an am fost in concediu pentru incapacitate temporara de munca pana in luna octombrie cand am primit decizia pentru pensia de invaliditate de gradul III. Pentru aceasta perioada se calculeaza si concediu de odihna ?
Ideea este ca e necesar sa fie obținute venituri 12 luni consecutive, nu? Eu așa am înțeles din răspunsul dumneavoastră! Mulțumesc
Buna seara,
As avea nevoie de o lamurire cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere copil: in ultimii 2 ani anterior nasterii copilului, am beneficiat de o alta indemnizatie de crestere copil, dar am avut si o intrerupere de aproximativ 2 luni pana la intrarea in somaj. In acest moment beneficiez de somaj pentru inca aproximativ 1 luna. In aceste conditii avand in vedere ca nu am continuitate 12 luni, pot sa imi depun dosarul pentru indemnizatie de crestere copil dupa expirarea perioadei in care beneficiez de somaj? Multumesc
Buna seara,
Va rugam sa ne lamuriti cu privire la urmatoarea situatie:
Noi detinem un teren in suprafata de 1000 mp care este impartita astfel la registrul agricol:
- 74 mp curti constructii;
-236 mp suprafata construita ;
-700 mp teren arabil;
Am fost astazi la Servicviul de Impozite si taxe si am solicitat clarificari privind modalitatea de plata a impozitului pe teren: din informatiile primite reiese ca la cei 300 mp (curti constructii + teren aferent supraf construite) se adauga si 400 mp din cei declarati la alta categorie de folosinta (respectiv teren arabil), si in conscluzie trebuie achitat impozitul pe o suprafata de 700 mp la categoria curti constructii. Nu stim daca abordarea este corecta, intrucat din studierea Codului Fiscal noi nu am inteles ca s-ar cumula cele 2 suprafete, ci ca suprafata de 400 mp s-ar calcula o singura data prin insumarea suprafetelor terenurilor , conform art. 465 alin (21) : „În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m2 prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare”.
Multumesc mult!