avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVA in cazul platii cu instrumente de plata ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVA in cazul platii cu instrumente de plata (bilete la ordin, cecuri)

In cazul in care se face plata unui furnizor care este inregistrat la Split TVA cu bilet la ordin sau cec avem obligatia emiterii a doua instrumente de debit cu defalcarea separata a TVA-ului ? Initial in OG 23/2017 era prevazut la art.14 alin 2 ) obligativitatea platii TVA in contul TVA si in cazul instrumentelor de plata, aliniat abrogat prin pct. 14 din legea 275/2017. Prin urmare ce obligatii ne revin in cazul in care se face plata cu bilete la ordin sau cecuri?

Alte discuții în legătură

Split tva George P George P Reprezint o firma care s-a inscris in sistemul Split TVA, benevol, pe vechea ordonanta. Doresc sa stiu daca acum cand s-a modificat ordonanata si a devenit ... (vezi toată discuția)
Split tva roxanagheorghe1976 roxanagheorghe1976 Buna ziua, Incepand cu data de 1 martie societatea noastra a intrat pe TVA split. Putem achita din contul de tva , tva-ul de pe o factura de furnizor din 2017 ... (vezi toată discuția)
Instrumente de plata model vechi Cent Cent Initial se vehicula ca instrumentele de plata vechi nu pot fi folosite de la o anumita data. Am inteles ca acestea de fapt raman valabile doar ca se deconteaza ... (vezi toată discuția)