avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate christianstk

Activitate christianstk

Gresit. Aveti nevoie doar de actele masinii IN ORIGINAL, in caz de un control la vama. Si, desigur, masina sa nu fie data in urmarire pentru furt, confiscare, obiectul unei anchete penale etc.
Valabil totusi doar pe teritoriul UE. Un prieten plecat spre Republica Moldova a fost intors de la granita, masina fiind pe numele tatalui sau si avand acelasi nume de familie.

www.avocatnet.ro/articol_461...
Răspuns la discuția Pasageri de ocazie


In urma cu niste ani, firma m-a trimis la Brasov (din Bucuresti) pentru un proiect care a durat peste 1 an. Ma intorceam in fiecare weekend acasa cu masina personala, pentru care firma imi deconta carburantul. Aproape la fiecare drum opream sa iau si sa las in drumul meu pasageri la ocazie, fara sa iau vreodata cei 3-5-10 lei pe care mi-i ofereau (femei, persoane in varsta, copii, adolescente. Ca masura proprie de siguranta, nu am oprit niciodata pentru barbati ``in putere``)
Sunt convins ca un politist care ar fi observat acest fapt nu ar fi fost deloc convins ca o faceam benevol, mai ales ca si masina personala era departe de a fi vreun bolid, dar, va rog, citati-mi acel fragment de lege in baza careia pot fi pedepsit pentru fapte bune, si nu pentru presupuneri, din moment ce invocati nerespectarea legii.

Răspuns la discuția Vecinii care deranjează
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate SOS1000, va rog nu mai dezinformati. Este specificat inclusive pe site-ul numarului de urgenta ca se poate apela in caz de deranjarea linistii publice. Potolirea unui astfel de vecin eu personal o consider o urgenta, si nu cred ca sunt singurul. Sa nu uitam ca privarea de somn este considerata tortura de catre conventia de la Geneva.
Răspuns la discuția Parcare interzisa
500 de metri inseamna 5 minute de mers pe jos. Personal, parchez la 1.2km de casa, cand chiar nu gasesc mai aproape. Ii fac in 10 minute. Intr-adevar, eu sunt inca tanar, in nici un caz nu am aceeasi pretentie de la toata lumea, dar incercati sa priviti obiectiv, pentru inceput.
Analizati si punctul de vedere al primariei...cum circula pietonii pe respectiva alee? Sunt expusi vreunui pericol real? Exista varianta alternativa pe celalalt trotuar pentru mers pe jos? In caz de raspuns negativ, adunati cat mai multe semnaturi si depuneti o cerere la primarie pentru anularea hotararii. Dar fiti sincer cu dvs intai. Succes!
Si as mai adauga si eu - nu mai uitati de asigurare, in cazul ca e vorba de uitare si nu de bani, caz in care mai bine nu comentez.
Răspuns la discuția Amenda contestata, ce sa fac?
Ma bag si eu aiurea in discutie...unde ati luat aceasta amenda? In ce tara/zona? Ce fel de masina aveti?
Pentru ca rovinieta nu se mai lipeste in parbriz de niste ani buni. Nici nu se mai primeste vreun autocolant de la benzinarie. Camerele video citesc placutele masinii si cauta rovinieta in sistem.
Răspuns la discuția Câine care latră noaptea
Cel mai probabil Politia va va redirectiona catre Garda de Mediu, aceasta fiind institutia care se ocupa cu astfel de cazuri. Puteti depune o plangere online, se vor face cercetari, dar trebuie sa o completati cu datele personale complete de contact, inclusiv adresa dumneavoastra. Cele anonime sunt clasate.
Va recomand sa atasati la mailul pe care li-l trimiteti o inregistrare facuta noaptea ca proba impotriva vecinului. Din experienta va spun ca la prima vizita va primi un avertisment de care Garda va va instiinta si pe dumneavoastra prin e-mail. Daca situatia nu se schimba, reveniti cu acelasi numar de inregistrare si atunci va fi amendat.
Personal am fost pus in situatia cand eram deranjat de latratul cainelui aflat la 3 (!) etaje sub apartamentul meu. Am discutat cu proprietarul si a incetat sa-l mai lase singur acasa.
Zgomotele precum latratul cainilor si bass-ul din subwoofer sunt cele care se pot propaga cel mai departe intr-o bloc de locuinte.
Ca raspuns la intrebarea dumneavoastra, la prima vizita a echipajului veti primi probabil doar un avertisment, daca insa agentii doresc intr-adevar sa rezolve situatia, vor chestiona si alt vecini si va vor amenda daca acestia semneaza procesul verbal.
Va recomand o zgarda anti latrat, porneste de la 30 de lei si nu traumatizeaza patrupedul. Faptul ca un singur vecin se plange nu inseamna ca altii nu sunt deranjati, ci poate doar ca nu vor sa se complice cu un scandal la vedere.
Va salut!

Stimati colegi forumisti, problema ce o ridic aici se adreseaza acelora dintre dvs care stiu sa interpreteze o foaie de calcul a costurilor de caldura in apartamentele contorizate cu repartitoare de costuri caldura.

FEG (factorul de evaluare global) este calculat de firma specializata (in cazul meu, ISTA) in functie de calorifer (dimensiune, material, nr elementi, putere calorica etc). Acest factor se inmulteste cu numarul de unitati consumate afisate de repartitor si influenteaza drastic costul.

Pt garsoniera mea am urmatorii FEG: baie 0.2; bucatarie 0.375; sufragerie 1.2 (!) Astfel incat ~2/3 din caldura pe care o platesc este cea inregistrata in sufragerie.

Vecinul meu de dedesubt are pe foaia de calcul aceeasi factori, mai putin in sufragerie, 1.5 (!)

Amandoi am cumparat anul trecut, am desfiintat radiatoarele de fonta, inlocuindu-le cu altele din otel, pe care am remontat repartitoarele vechi existente.

In timpul iernii ce a trecut, desi cel putin jumatate de zi au stat oprite, am avut printre cele mai mari costuri la caldura din bloc si ne-am dat seama de curand ca aceasta s-ar putea datora faptului ca suntem inca inregistrati cu FEG-uri pentru radiatoare de fonta.

Am facut niste cercetari in urma carora am ajuns la situatia paradoxala pe care chiar nu o inteleg:
Un alt vecin din bloc, pe care il cunosc de multi ani, are in balcon un radiator de otel de 800x600, cu un FEG de 0.375, iar pe partea cealalta, in sufragerie unul de fonta de aceleasi dimensiuni, cu un FEG de 0.925. Il tine, bineinteles deschis pe cel de pe balcon, si costul e de aproape 3 ori mai mic decat daca l-ar tine deschis pe cel de fonta din interior.

Afland aceste aspecte am presupus in mod logic ca FEG al meu si al vecinului de dedesubt (1.2, respectiv 1.5) sunt atat de mari deoarece sunt considerati pentru calorifere de fonta, si am luat tzeapa iarna asta, dar nu-i o problema, vom solicita incadrarea la otel, ca sa beneficiem de un FEG mai mic.

DAR! in urma unor cercetari pe alte forumuri, toata lumea spune ca un radiator de otel va avea un FEG mult mai mare, de peste 2 chiar, datorita puterii calorice mult mai mari decat al unuia de fonta.

Ceea ce ne-a dat peste cap...oare daca facem aceasta cerere o sa cadem din lac in putz si vom plati chiar mai mult iarna viitoare?? Dar cum se explica FEG-ul atat de redus al vecinului cu caloriferul de otel din balcon?? A fost o greseala la el?
La ce sa ma astept pt un Purmo 1000x600x22 de 2257W? Sa ma multumesc cu FEG-ul inregistrat de 1.2 ca sa nu ma pomenesc cu altul mai mare?

Mentionez ca amandoi suntem la etaje intermediare (7, respectiv 8. Din 10). Blocul este reabilitat, daca are vreo relevanta.

Imi cer scuze daca v-am bulversat, sper ca m-am facut cat de cat inteles si sper ca macar cineva sa-mi poate da un raspuns relevant.
Se da situatia urmatoare:

Persoana "X" a avut un tata "T". Mama lui "T" (bunica lui "X") este in viata. Sa-i zicem "B".

X e singurul mostenitor al lui T. T a fost singurul copil al lui B.

B, desi in viata, este intr-o stare foarte proasta, nu mai este de multi ani in deplinatatea facultatilor mintale. De B are grija "V", o persoana terta, fara legaturi de rudenie cu cei de mai sus, de care si B a avut grija cand V era un copil abandonat.

Cand V a gasit-o pe B singura in spital, nu a putut-o scoate s-o ia in grija decat pe semnatura lui X, care este singurul mostenitor pe linie succesorala al lui B.

De precizat ca X nu si-a cunoscut niciodata tatal si bunica, pana aproape de 40 de ani. Si desi bunica lui e practic o straina, s-a deplasat in alt oras si a platit imputerniciri pentru ca V sa poata reprezenta legal interesul lui B.

X vrea sa vanda catre V toate drepturile succesorale, nu numai ca V sa poata avea grija legal de B, ci si dreptul la apartamentul si locurile de veci detinute de B. Poate avea loc aceasta vanzare de drepturi cat "B" este inca in viata?

Persoana X sunt eu. T a fost tatal meu, B este bunica mea, pe care nu ii vazusem intreaga viata. Doamna V si cu B locuiesc intr-un oras mort, apartamentul respectiv are datorii care se ridica la cel putin jumatate din valoarea sa de piata.
Adica vreau sa fie clar ca nu urmaresc sa ma imbogatesc, ci doar sa las in grija lui V toate aspectele legale dupa aceasta vanzare si sa nu ma mai deplasez in alt oras pt aceste lucruri, pt ca nu imi permit si consider ca am facut destule sacrificii in acest sens fara sa cer nimic in schimb.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi!