avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan1709

Activitate bogdan1709

Este vorba de un teren agricol intravilan. Inițial au fost 4 moștenitori, 3 dintre ei au vandut către al patrulea prin chitanta de mana. Între cei 3 au decedat, având la rândul lor moștenitori. Cred ca nu s-a dezbătut moștenirea la niciunul, altfel s-ar fi discutat și despre terenul în cauza. Cât de mari ar fi șansele să fie impropietarit prin uzucapiune? Care ar fi șansele ca chitanța de mana sa fie de ajuns pentru a capăta drepturi depline asupra terenului?
Bună ziua,
Socrul meu a cumpărat cu chitanță de mana în urma cu mai bine de 20 de ani partea de teren a celorlați moștenitori, teren rămas de la bunicul lui. În tot acești ani a plătit impozit la primărie. Cum poate proceda ca să poată intabulat terenul pe numele lui și sa poată face actele legale?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se numește security clearance.

tatarussilvia a scris:

Bună ziua, soțul meu avea din 27 decembrie un nou job, intre timp seful lui a angajat si alte persoane care sa ii fie oarecum superiori, ieri i s-a adus la cunostinta ca au verificat la politie (ma indoiesc ca este legal) si ca apare o plangere pe numele lui, de acum 7-8 ani cand era presedinte de bloc si 2 idioti l-au dat in judecata, fara castig de cauza, cazierul este ok, dar au zis ca datorita acelei plangeri, nu vor sa mai continue colaborarea, este legal sa faca asta, este legal sa verifici la politie "prin pile"? Putem face ceva? Nu mi se pare normal si firesc ca daca nu poti gasi alt motiv sa nu mai continui colaborarea sa incepi cu asa ceva , personal as vrea sa depuna o plangere, este posibil asa ceva? Chiar daca nu o sa mai stea angajat la acest patron, dar macar sa vada ca nu este normal sa faci astfel de lucruri, alte divergente nu au avut, din contra a avut performante profesionale si a indeplinit tot ceea ce a promis ca face. Mulțumesc pentru timpul acordat si pentru eventualele raspunsuri.

Buna ziua,
In 2015 an lucrat intr-o tara dn UE unde am platit impozit pe venit conform graficului de rambursare stabilit de autoritatea din tara respectiva. In 2016 s-a facut recalcularea, eu neprimind nici o instiintare pana azi cand am primit de la ANAF un pli cf. caruia am de restituit statului respectiv o suma de bani. Nu se specifica in ce fel si in cat timp trebuie s-o restitui. Cui sa ma adresez in acest caz?
Buna ziua,
Va scriu din postura unui eventual comparator al unui imobil.
Imobilul este in prorietatea a doua surori, obtinut prin mostenire (partaj facut, acte in regula). Sora1 a dat-o in judecata pe Sora2 pentru iesire din indiviziune. In urma procesului s-a decis vanzarea la executor in urma dorintei surorii2. Judecatorul a dat un nou termen in octombrie tocmai pentru ca imobilul sa fie vandut.
Au avut loc 3 licitatii in care nu s-a adjudecat din diferite motive. La ultima la care am participat nu s-a adjudecat pentru ca nu s-au prezentat min 2 licitatori, desi ambele debitoare (cele 2 surori) au fost de accord cu suma oferita, dar executoarea nu a adjudecat pentru ca suma oferita a fost sub pretul de pornire.
Acum cele 2 surori ar vrea sa vanda la notar ca sa evite alt onorariu+taxe catre executor. Daca instant a dispus vanzarea la executor pentru a le impaca pe cele 2 surori, iar dupa 3 incercari nereusite ele ar dori sa mearga la notar, se poate acest lucru?
pai daca o instant a decis vanzarea prin executor, asta nu inseamna ca actele sunt in regula? Executorul nu verifica situatia juridical inainte de a scoate o proprietate la vanzare?
Răspuns la discuția Date extras CF teren de sub bloc
acelasi lucru am patit si eu. Pur si simplu te duci la oficiul de cadastru si in 2-3 zile e gata
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: 2 surori nu s-au inteles cum sa imparta o mostenire, casa+teren, au mers in instant si instant a hotarat ca imobilul sa fie vandut prin lictatie de catre un executor si sa se imparta banii..
Eu, ca potential cumparatator va intreb care sunt procedurile care trebuie urmate sa particip la licitatie? Care sunt riscurile? Din ce stiu ambele surori sunt de accord cu decizia instantei, au avut loc deja 2 licitatii dar nu s-a adjudecat. Ce se intampla daca se va adjudeca si una din ele nu va fi de accord? Este posibil sa nu fiu pus in proprietate in acest caz? Care este procedura de pus in proprietate si cat dureaza in cazul adjudecarii?
Discuție rovigneta
Buna ziua,

Astazi in jurul orei 12, apoi in jurul orei 16 am trecut pe langa camerele ce citesc daca ai sau nu rovigneta, prima data la dus, a doua oara la intors.
Din pacate, nu aveam, nu din rea vointa ci pt ca pur si simplu am uitat. La ora 17, cum am ajuns acasa, dupa ce mi-am dat seama ca imi expirase rogvineta, am achizitionat una electronic, de pe un site ce se ocupa cu comercializarea lor. Sunt pasibil de amenda? Daca da, o sa primesc 2 procese verbale, trecand de 2 ori?
Este posibil ca si saptamana trecuta sa fi fost expirata, nu gasesc dovada platii facuta anul trecut, nu sunt sigur. Cate amenzi o sa primesc in acest caz?
Discuție inlocuire gard
De curand am achizitionat o casa, care la sosea are un gard vechi din sipci de lemn, fara fundatie.
Doresc sa schimb acest gard cu unul care necesita fundatie.
Am citit ca exista o lege care cere autorizatie pentru ridicarea unui gard, dar nu gasesc ce se intampla daca vreau sa inlocuiesc un gard existent.
E nevoie de autorizatie?