avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia Blaja

Activitate Iulia Blaja

Răspuns la discuția poprire venituri salariat
1. Da, angajatorul trebuie sa vireze suma mentionata in adresa de infiintare a popririi, chiar daca sunt doi sau mai multi debitori. Fiecare debitor raspunde pt intreaga datorie.
2. La suma mentionata in cererea de executare silita se adauga cheltuielile de executare si dobanzile penalizatoare. Angajatorul trebuie sa se conformeze dispozitiilor executorului judecatoresc.
Debitorul insa poate formula contestatie la executare prin care poate obtine inclusiv anularea executarii, conditia este sa mai fie in termenul de 15 zile pt a o depune la judecatorie.
Dupa vinderea la licitatie a casei dvs., executarea continua ceea ce inseamna ca diferenta de platit va putea fi recuperata de banca prin poprirea salariului sau valorificarea altor bunuri pe care le aveti in proprietate.
contestatia va fi depusa la judecatoria din raza domiciliului dvs actual; ca motive de anulare a executarii puteti mentiona prescriptia dreptului la executare silita al creditorului si pronuntarea incheiereii de incuviintare a executarii de catre de o instanta necompetenta teritorial.
Răspuns la discuția Apel hotărâre
Hotararea va deveni definitiva dupa judecarea apelului. Prin urmare, va trebui sa asteptati pana atunci.
Comunicarile referitoare la executarea silita care va fi pornita le veti primi la adresa de domiciliu. Nu are nicio relevanta faptul ca dvs. nu locuiti fizic acolo. Prin executare se valorifica bunurile debitorului si veniturile acestuia, daca exista.
Răspuns la discuția executare silita
Puteti solicita anularea executarii silite ca urmare a perimarii executarii silite prin formularea unei contestatii la executare. Prin aceeasi actiune solicitati si radierea notarii somatiei imobiliare din cartea funciara.
Răspuns la discuția Popriri
Prescriptia nu opereaza din oficiu. Trebuie sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile calendaristice de la data inceperii executarii in care solicitati anularea executarii ca urmare a prescriptiei dreptului la executare silita.
Răspuns la discuția Executare silita succesiva
Dreptul la executare silita se prescrie in termen de 3 ani de la data scadentei sumei de achitat.
Răspuns la discuția Înființare firmă
Inmatricularea unei firme presupune taxe la registrul comertului in valoare de 30 lei, deci nu exista niciun impediment din acest punct de vedere.
Asociatul ramas in firma intocmeste o decizie privind continuarea activitatii cu mostenitorii. De asemenea, se intocmeste un act constitutiv actualizat in care sunt mentionati noii asociati si cotele de participare la capitalul social. Aceste acte se inregistreaza apoi la registrul comertului.