avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate alexim_mihai

Activitate alexim_mihai

Sunt 3 frati care au o mostenire dar nu este facut partajul. Sunt mai multe terenuri agricole.. unul din frati este tatal meu,o sora si inca un frate decedat care are 3 copii. Cum putem vinde anumite terenuri fara a face partajul? Cei 3 copii(verii mei sunt in SUA si nu au facut succesiune si nici nu vor sa vina acasa pentru atat...).
De exemplu sunt 4 parcele iar una din ele as vrea sa o vind si sa impartim in mod egal banii. Care ar fi etapele? Ce costuri si ce trebuie facut daca unul din frati isi vinde dreptul de mostenire? Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun...Multumesc!
Se poate face contract de donatie daca terenul este implicat in programul Casa Verde? Tatal meu detine proprietatea x si urmeza curand implimentarea Casa Verde. Eu vreau sa construiesc o casa pe acel teren. Cum sa fac ca sa imi pot scoate autorizatiile necesare si intabularea noii case pe acel teren unde se vor afla si panourile fotovoltaice?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru sfaturi!

Emilika40 a scris:

În locul dvs. nu aș face nimic. Greu de crezut că se va duce la poliție cu așa ceva și greu de crezut și că v-ați putea alege cu dosar penal pentru așa ceva. Oricum poliția nu vă poate obliga să îl plătiți.

Înțeleg și supărarea omului, dar nu văd vina dvs. Era pubelă, nu suport pentru obiecte.

Rog sfat pentru eveniment penibil! Am fost la spalatorie auto. Mi-am rezolvat treaba si am dus la cosul de gunoi o hartie. Cum eram in graba si pubela neagra nu am vazut ca cineva si-a pus telefonul pe capacul pubelei si cotroboia ceva in geanta. Apoi vine dupa mine sa ma ameninte ca i-am spart telefonul si ca merge la politie daca nu il platesc . Intrebarea mea e: cu ce sunt eu vinovat ca si-a pus telefonul de 400euro pe pubela? Ce sa fac in acest caz?
Daca o ruda vine la ora 1 noaptea sa ma ia de la aeroport, cum va declara acest lucru? Eu ma incadrez la exceptie fiindca atunci e sosirea zborului. Dupa „lege„ eu trebuie sa dorm in aeroport peste noapte si sa nu ma duc acasa. De la aeroport si pana acasa am peste 100km , deci alt mijloc nu am.
Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ma astept la mai putini invitati iar data pe care mi-o propune restaurantul nu este cea agreata de mine, deci am decis sa caut alt restaurant care are disponibila o data agreata de mine. Acum primul restaurant refuza sa imi restituie avansul deoarece considera ca il mint si ma duc la alt restaurant( referitor la data, de ex 23 august)). Contractul prevede forta majora, cale amiabile si judecata. Forta majore este, cale amiabila nu se poate , deci ori accept data oferita de restaurant ori pierd avansul? In instanta pentru 2000 de lei nu stiu daca rezolv si se merita.
Buna ziua! Ce trebuie facut in urmatoarea situatie? Din noiembrie 2017 mi-am depus demisia in Romania si am inceput lucrul in Germania de la 1 decembrie 2017, am incheiat contract de minijob (scutit de impozit), cu asigurarile obligatorii. Trebuie sa depun vreo declaratie la ANAF in RO? Cu asigurarea de sanatate din Ro cum procedez? M-am verificat in baza de date cu CNP-ul si inca figurez asigurat la CNAS. Acum nu vreau sa ma trezesc cu venituri impozabile in Ro sau cu restante la CNAS .
Buna ziua! Poate cineva sa ma indrume unde pot primi un raspuns la urmatoarea situatie. Lucrez in Germania 8 luni pe an si vin acasa de doua ori pe an . Am un autorurism inmatriculat pe mine in Germania. Vreau sa-l trec pe Romania dar sa-l folosesc in continuare in Germania cat si Romania. Din cate am inteles nu as avea voie sa foloses in Germania masina inmatriculata pe Ro cat timp eu petrec majoritatea timpului acolo. Ma gandeam sa o inmatriculez pe parinti dar nu stiu daca nu apare alta problema.
Asta ar presupune sa mut fosa... Dar in privinta cotetului care este recomandarea? La ce distanta pot costrui fata de vecin?
Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o fantana in casa si se plange sa nu i se polueze apa de la fosa mea. In plus reamenajeaza casa si vrea sa-si faca bucataria in apropierea fosei. Acum va rog sa-mi spuneti care stiti mai bine care ar fi distantele minime intre gardul vecin si constructii.Fosa mea chiar poate fi o cauza care poate fi judecata in instanta (asta intentioneaza el). De precizat ar fi ca, constructia casei vecinului este la 1,7m de gard_masurat din perete) iar fosa mea tot la 1,7m. Constructia lui are geamuri mari cu vedere la mine ( aproximativ 1x1m geamul).
Fantana lui este pe teren mai sus ca fosa mea la distanta de aproximativ 6-8 m.
Acea fantana nu a fost niciodata folosita ca apa potabila, a fost construita langa o groapa cu var, iar tatal sau lua apa de la mine. Cum poate demonstra ca poluarea provine de la mine? Mai am in costructie un cotet in apropiere de fosa si celelalte din lipsa spatiului. Casa lui nu a fost locuita multi ani, acum o reamenajeaza cum vrea ca are spatiu foarte mare dar mie nu-mi permite spatiul sa fac prea multe modificari.