avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate Ctin2015

Activitate Ctin2015

buna ziua ,

ce documente sunt necesare pentru a intra intr.o societate ( srl) ca si actionar ? multumesc mult
buna seara,
doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru angajarea unui minor ( 18 ani fara 3 luni) aflat in plasament

multumesc
multumesc foarte mult pentru explicatii !!!
sa inteleg ca insulta si calomnia sunt in codul civil sau deloc??? daca da, atunci nu are sens sa ne miram de ceea ce auzim prin Parlament !!!
multumesc ,
asta si intrebam !!!
calomnie ...injurii ce nu pot fi redate aici , plus amenintari . ce ar trebui sa mai fie ca sa intruneasca elementele constitutive? sa se puna in aplicare amenintarile si sicanarile? nu prea inteleg .
buna ziua ,
avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce adreseaza injurii si amenintari pe facebook . se pot face plangeri penale impotriva acestora si care sunt masurile ce se pot lua
multumesc mult
buna ziua ,

suntem Asociatia Romwoodhouse ( asociatia constructorilor de case pe str de lemn din Romania ) si dupa destui ani de dialog surd cu autoritatile , dorim sa actionam in instanta Ministerul de Finante , Anaful ( Anaf antifrauda ) si ITM , deoarece prin lipsa lor de actiune, evaziunea fiscala a ajuns la cote alarmante iar munca la negru este ceva normal si firmele corecte sunt in pericol sa se inchida! nu este usor dar suntem pregatiti pentru un razboi total !
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic cu privire la valorile ....”masluite” de proiectant ! Sunt in aceasta zona de lucru de peste 20 de ani si stiu ce spun !! Inca nu am vazut pe cineva de la Fisc care sa recalculeze casa cuiva ! Din nefericire traim intr.o tara unde evaziunea fiscala este pretutindeni si nu mai vad cum poate deocamdata fi tinuta sub control !! Deci , este foarte corect ce spun ! Cand doriti va pot pune la dispozitie n exemple ( ma refer la n proiecte cu valori .....de cel putin 2-3 ori mai mici decat in realitate ) Nu stiu ce serviciu de urbanism recalculeaza ! Nici un proiect din tot ce mi.a trecut prin mana nu avea asa ceva ! Si vorbesc de cateva sute !! Multumesc
Buna seara
si multumesc foarte mult pentru raspuns !
Probabil ca nu am fost eu suficient de explicit , asta si datorita faptului ca nu m.am confruntat niciodata cu asemenea probleme !
Intre timp am renuntat la ideea unui imprumut fictiv dar imputernicitul nu renuntat la suma ceruta!
Avand in vedere ca are puteri depline din partea proprietarului , probabil ca daca eu asi incerca sa.l ocolesc pe imputernicit , contractul de vanzare - cumparare nu s.ar mai semna !
Problema in aparenta pare simpla : sunt extrem de mult cazuri cand vanzatorii si cumparatorii , declara o suma mult mai mica la notar si se fac plati la negru pe langa !!!! Nu am prea observat sa se sesizeze cineva si sa ia atitudine ! Acest lucru pleaca mai intai din momentul in care se face constructia si prin proiect , proprietarul sfatuit de proiectant - declara o suma mult inferioara lucrarilor ce vor urma ! Din nefericire , evaziunea fiscala in Romania a atins cote nebanuite si va mai creste ! In ceea ce ma priveste , probabil ca voi proceda asa cum procedeaza tot romanul care merge la notar dar nu pentru a face eu economie ci ca sa il multumesc pe imputernicit ! Va multumesc
Buna ziua ,

Societatea mea, detine un spatiu inchiriat intr.un ansamblu de spatii de productie unde sunt aproximativ 30 societati comerciale ! Contractul este incheiat pe un an si la inceputul fiecarui an se vine cu act aditional. Aici suntem de 8 ani !
In vara trecuta, proprietatea a fost vanduta si noul proprietar a redactat noile contract in daca de 21 octombrie dar le.am primit abia in 10 ianuarie! Noile contracte prevedeau o majorare a chiriei cu peste 70% fara sa cunoastem motivul ( piata nu s.a miscat si nici investitii nu au facut ) ! Toti chiriasii sunt revoltati si nu dorim sa semnam noul contract care trebuia sa fie anuntat in 21 octombrie , sa avem timp de negociere sau sa renuntam la final de an cand contractul vechi expira de drept !
Luni 15 ianuarie vom avea o prima intalnire cu noul proprietar si avand in vedere ca sunt spatii unde chiria a crescut pana la 100% , sigur vor fi discutii aprinse ! Daca initiem o actiune in instanta , ce sanse avem?
Stiam ca exista o lege ce interzice evacuarea chiriasilor in iarna ( pana in 01 martie) sau se face referire doar la persoane fizice?
multumesc mult
Este adevarat ce spuneti dvs si asta ma duce cu gandul la multe vanzari ce sunt declarate in fata notarului cu sume pe minus fata de pretul real , pentru a se plati taxe mai mici ! Este cam acelasi lucru numai ca aici mandatarul , vrea partea lui !! Ideea cu un contract de imprumut a venit in momentul in care mandatarul a dorit sa.i platesc diferenta inainte de a semna actele la notar si eu am refuzat!! Sigur ca ma gandeam sa merg direct la sursa dar....mandatarul este mana dreapta a Proprietarului ( vanzatorul este un ONG unde mandatarul cam aranjeaza totul de la infiintare ) . Deci...cauza pierduta !!
Multumesc mult