avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate vishu

Activitate vishu

Răspuns la discuția Executare silita


Dapix a scris:

Nu are nici o relevanță că imobilul că nu-i ipotecat, debitorul răspunde pentru datorie cu toate bunurile sale mobile și imobile.

Dar v-am explicat mai sus procedura, că dacă executorul are din ce să vă poprească lunar 33% din venit, pentru o creanță sub 10.000 lei, nu se trece la executarea imobiliară.


Am inteles. In cazul unui credit mai mare se poate ajunge la o intelegere de plata cu executorul?
Poate executa imobilul daca este singura locuinta?
Eu imi doresc sa platesc insa momentan am o perioada grea.
Răspuns la discuția Executare silita


Dapix a scris:

Dar ce s-a întâmplat, nu mai lucrați, nu mai realizați venit lunar`?

Pentru creanțele sub 10.000 lei nu se trece procedural și la executarea silita imobiliara, daca executorul are din ce să vă rețină o rată lunara de 33% din venitul net.

Dar pentru cine nu are nici un fel de venit, și nu are din ce sa-i rețină o rată lunară, se trece în această situație și la executarea silită imobiliară.


Am avut o perioada de 6 luni in care nu am lucrat, perioada in care am reusit sa achit cu greu ratele. Insa acum m am angajat , pe un salariu mai mic fata de cel ce l aveam. S au adunat niste datorii si momentan sunt in imposibilitate de plata. Am doua luni restante. Venit incasez acum, insa momentan imi este putin greu sa ma redresez. Intrebam in cazul in care nu ma pot redresa, imi vor face poprire pe venit, sau se vor duce catre imobil? Mentionez ca nu este ipotecat
Răspuns la discuția Executare silita


magiccom a scris:

Incercati o mediere cu ajutoul CSALB, poate obtineti coditii de creditare in avantajul dvs.

Am incercat, banca tot nu a vrut..
Buna ziua,
Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele fiind platite pana acum dar din anumite incapacitati nu se mai pot achita ) se poate ajunge la o intelegere cu executorul sa se faca plata esalonat? Sau se indreapta direct catre imobil? Creditul este de nevoi personale, fara ipoteca. Cand a fost contractat salariul putea acoperi rata, insa anumite circumstante au facut cumva imposibila achitarea.
Se poate invoca faptul ca este o locuinţa de familie pe spaţiul minim de locuit ( practic este singura locuinta ).
Nu stiu exact procedurile, daca creanta se da catre firme specializate ( gen kruk ) sau direct catre BEJ (este in functie de suma?)
Eu imi doresc sa platesc , dar la o rata mai mica, pana se stinge creditul, insa banca nu doreste sa stea la discutii.
Multumesc
Buna ziua,
Ce sanse de castig ar avea atacarea in instanta a unui credit acordat peste pragul de 40% stabilit de BNR? Diferenta era de aproximativ 500 de lei.
Buna ziua.
Intreb pentru urmatoare speta. Client fidel al bancii, cu multi ani in spate de plata a ratelor la timp, fara nici o intarziere. S- a incercat o relocare, dandu-mi demisia de la locul de munca( prin intelegere comuna) insa relocarea a picat si asa am ajuns fara loc de munca si in imposibilitatea de plata a ratelor. Am facut cerere de reesalonare insa mi a fost refuzata pe motiv ca incetarea raportului de munca a fost de comun acord cu societatea. Cu chiu cu vai am platit ratele insa acum urmeaza sa ma angajez pe un salariu probabil la jumatate fata de ceea ce aveam. Voi face bineinteles inca o cerere de restructurare pe fondul micsorarii venitului.
Acum intrebare mea este: daca si aceasta imi va fi refuzata, voi fi executat chiar daca am fost de buna credinta si am incercat sa cad la un acord cu banca astfel incat sa nu existe probleme?
Este un credit de nevoi personale.
Si inca o intrebare. In caz de executare se va face poprire pe salariu? Sau se pot indrepta si spre locuinta?
Multumesc
Răspuns la discuția Amenda masca
procesul verbal este strict pentru masca, in el nu e specificata fapta pentru consum de alcool, dar la mentiuni scrie ca am fost sesizat ca voi fi amendat pentru alcool, dar nu este trecuta fapta in procesul verbal.
si nici macar nu a fost vorba de consum de alcool, nu stiu de unde au scos asta.
Discuție Amenda masca
Buna ziua,
Vin si eu cu o dilema.
Recent am primit o amenda pentru masca, fiind in spatiu liber, la bloc, impreuna cu alti vecini. Politia a venit, ne a luat datele (totul s a intamplat pe data de 15 august) si ne a trimis spre locuinte. Ieri (16 septembrie) am primit procesul verbal ( fara recomandata de la posta, direct in cutia postala ) impreuna cu hartia ce contine date despre martor si agentul ce a livrat o . Pe procesul verbal mi a fost gresit numele (mihail in loc de mihai) , la contravenient unde trebuia sa semnez a fost trecut faptul ca nu am fost de fata. Pe hartia unde a semnat martorul , agentul a gresit iar numele, a gresit data la care a fost intocmit procesul verbal si nu a trecut nici o data cand a fost livrata.
Procesul verbal este intocmit pentru fapta sus mentionata ( respectiv masca) insa la alte mentiuni agentul a trecut faptul ca voi fi instiintat ca se vor lua masuri pentru cosum de alcool pe domeniul public (?!)
O pot contesta?
Mentionez ca aveam masca pe tot parcursul legitimarii, deci practic am luat o amenda pe nimic.
Buna ziua,
O persoana, x , a semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara. S- a vizionat apartamentul, insa persoana x nu l-a cumparat. Ulterior s-a vandut pontul de catre persoana x catre firma y ( la care este membru in consiliul de administratie) , firma care incepuse sa si caute un sediu. Propietarii insa au reziliat contractul cu agentia, iar vanzarea cumpararea dintre firma y si propietarii fizici s-a efectuat ulterior, la alt pret, alte conditii etc.

dupa un an , un reprezentant al agentiei vine si o ameninta pe persoana x ( inclusiv cu directorul institutiei unde x lucreaza). O ameninta inclusiv cu judecata.

Intrebarea mea este. Poate fi data in judecata persoana x? nu s a specificat nicaieri, pe nici un document ca ea este membra in consiliul de administratie. Agentia imobiliara stie acest lucru doar din "auzite" cum a specificat reprezentantul.

Multumesc pentru timpul acordat. si imi pare rau daca am postat unde nu trebuie.