avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate dogele

Activitate dogele

Răspuns la discuția Cine plateste?
@latka Asa sa fie cum spuneti, totusi, cine plateste?
Răspuns la discuția Cine plateste?
@ynocentta Nu ati nimerit-o. Va referiti vag si imprecis la art 22^1 din og 27/01/2022. ,,(1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră și în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentrației de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore."
Ce am intrebat eu e cu totul altceva.
E vorba de art 6 din Norma metotologica 12/12/2013 reglementata prin ordinul nr. 1.512 din 12 decembrie 2013 al MS.
,,(1) Prestaţia medico-legală reprezentată de determinarea alcoolemiei sau a prezenţei drogurilor în organismul unei persoane se realizează contra cost. (2) Costul prestaţiei medico-legale menţionate la alin. (1), incluzând şi preţul trusei standard, se achită potrivit legii.
Despre ce lege e vorba?
Am fost oprit de politia rutiera si mi s-a cerut sa ma las testat pt consum de alcool. Am refuzat si am cerut sa fiu condus deindata pt a-mi fi recoltate probe biologice. Politistul a zis ok, dar achitati 300 de lei. Eu i-am spus ca nu-i treaba mea sa platesc, e ca la pocher, vrei sa vezi cartea, platesti. La final mi s-au restituit actele si mi-am vazut de drum. Intrebare: in situatia in care refuz ,,testarea'' pe ulita si cer sa fiu dus pt recoltarea de probe biologice, in sarcina cui e achitarea analizelor? Un temei legal ar fi super. Multumesc!
Răspuns la discuția Probleme cu cei de la rutiera!
Inca ceva: art.39 (2). La cati dintre amicii dvoastra le stiti cnp-ul? Nu-l stiu nici pe al fratilor! Ma refer la terminatia din patru cifre. Politia s-a nascut militie si asa va muri!
Răspuns la discuția Probleme cu cei de la rutiera!
Multumesc! Am uitat de ordonanta 1/2022! Cu ocazia recitirii ei mi-am reamintit ca traiesc in Romania suspiciunii rezonabile, a indiciilor temeinice, etc : în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive
Buna ziua! De vreo doua luni e o nebunie la mine in oras. E plin de echipaje de politie care te opresc in trafic si te ,,testeaza". A fost zi in care am fost oprit de trei ori. N-am probleme nici cu alcoolul (nu consum deloc) si nici cu ,,substantele interzise" (nici d-astea nu consum), am cu altceva: cu etilotestele (nu etilometre!) si cu trusa drug test, mai exact cu precizia lor. Intrebare: ce mi se poate intampla daca refuz sa suflu/scuip si solicit recoltarea de probe biologice? Platesc eu aceste analize? Mi se retine permisul pana vin rezultatele de la IML? Multumesc!
Răspuns la discuția Capcană înșelătorie original
Mea culpa! Uitasem ca adevarul supara!
Răspuns la discuția Capcană înșelătorie original
@tgeorgescu Incercati sa cititi de cate ori e nevoie pana intelegeti corect ce am postat. Dupa ce v-ati lamurit raspundeti cu calm, fara tonul iritat si artagos si fara a va erija in diriginte. E greu, n-o sa va iasa din prima, dar merita sa incercati!
Răspuns la discuția Capcană înșelătorie original
Ideea cu ,,colaborarea" este o tampenie! Odata ce pun gheara pe tine nu mai scapi! Si te afunzi tot mai rau, cum ziceai, devii ,,curva" militistilor/procurorilor si care or mai fi pe acolo (sunt destui!). Mie-mi pari dezghetat, scrii binisor (bagi in buzunar 90% dintre parlamentari!), accepta-ti faptele, PLATESTE si invata ceva din patania asta. Ai (bine era daca-l aveai de la inceput) nevoie de asistenta unui avocat, dar nu din cei numiti din oficiu, un avocat ales. Ai facut si greseli in relatia cu organul. Doar doua: 1.te-ai increzut in vorbele lui si 2. prin ceea ce ai declarat ti-ai bagat capul in lat, nu degeaba vezi prin filme cum i se spune ca orice va declara va fi folosit impotriva lui, observi nuanta, nu-i spune ca va fi folosit in ,,ajutorul" lui. Tine-ne la zi cu mersul lucrurilor! P.S. Poate o doamna sau un domn avocat care intra pe aici isi fac pomana cu tine si te reprezinta pro bono (gratis)...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@attila Nu ne-ai spus ce e mai important: ai purtat sau nu acele discutii ,,neprincipiale" ? Poti sa ne minti, dar ce te faci daca persoana care te-a parat a facut niste print screen-uri?! Vezi pe net proba veritatii Si mai este ceva: ori sotia ta este o persoana foarte credula si foarte usor influentabila, ori tu esti o persoana cu ,,antecedente" si atunci ea, patita fiind, pe cine/ce sa creada? Te doare cel mai tare ca cineva ti-a ,,facut-o" si te-a dat in vileag la sotie!