avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate markoM

Activitate markoM

Buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca exista vreun conflict de interese in urmatoarea situatie:intr-o primarie primarul este cumnat cu secretarul,(sotiile acestora fiind surori).Daca s-ar putea un raspuns cu trimitere concreta la prevederi legale atat din legea penala cat si din legile civile,daca este cazul.Multumesc.
Buna ziua.As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:eu detin un PFA cu profil agricol,in cadrul acestui PFA lucrez o suprafata de 20 hectare de teren,din care 2 hectare proprietate personala a mea si a sotiei( a mea si a sotiei ca si persoane fizice),celelalte 18 hectare sunt utilizate de catre PFA sub forma de arenda de la diferite persoane.
As vrea sa infiintez pe numele sotiei o alta forma de organizare,pfa,ii,if sau altceva iar eu sa-i transfer de pe PFA-ul meu dreptul de utilizare asupra tuturor terenurilor pe care le am pe acest PFA .Vrem sa facem acest lucru in vederea accesarii unui proiect pe submasura6.1.
Va rog sa ma ajutati, spunandu-mi care ar fi procedura legala de a transfera aceste terenuri la o alta forma de organizare pe numele sotiei,avand in vedere faptul ca pentru accesarea unui proiect pe submasura 6.1,se poate demonstra utilizarea terenurilor prin:acte de proprietate si/sau arenda si/sau inchiriere si/sau concesiune.
Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea vota, avand in vedere ca am domiciliul in alta localitate.
Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare:in data de 09.09.2013 am avut o sentinta definitiva de condamnare la 6 luni de inchisoare cu suspendare,pentru infractiuni prevazute de art.254 al.1 C.p.rap.al art.6 din Legea nr.78/2000. In baza art.81.Cod penal, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe o durata de 2 ani si 6 luni, care constitue termen de incercare pentru inculpat stabilit in conditiile art.82 Cod penal.As vrea sa stiu cand intervine reabilitarea si pot solicita cazier pentru angajare, in care sa nu mai apara vreo mentiune cu privire la acea condamnare? Va rog sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.