avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Bastian11

Activitate Bastian11

Detin un SRL care a achizitionat 30% din partile sociale din cadrul altui SRL. Aceasta cheltuiala (pretul partilor sociale) este deductibila?
Buna ziua! Detin un teren cu acces la un drum public. Ma confrunt cu urmatoarea problema: nu pot intra pe teren cu autovehiculul pentru ca acum cativa ani s-au efectuat lucrari de modernizare trotuar si s-au pus borduri. Dat fiind ca trotuarul este proprietate publica, ce solutie am ca sa fie indepartate bordurile si sa se faca cale de acces auto. Multumesc!
Puteti refuza completarea declaratiei fara nicio consecinta asupra raportului dvs. de munca. Art.41 (1) din Constituția României „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupației, precum și a locului de muncă este liberă.”

Angajatorul dvs. ar trebui sa se mai consulte cu un jurist.
Atat timp cat sunteti informata clar si in prealabil asupra acestor taxe suplimentare, nu e nimic nelegal. Furnizorul de servicii poate percepe taxe pentru serviciile suplimentare (achitarea la primirea produselor implica un serviciu suplimentar efectuat de firma de curierat).
Mulțumesc!
În ce termen poate fi dezbătută o moștenire? Tatăl meu a murit acum 15 ani și sunt singurul moștenitor.
S-a abrogat dispozitia legala care prevedea scutirea copiilor sub 3 ani de la plata intretinerii. Asadar, in prezent plateste intretinere si pentru copiii sub 3 ani.
Răspuns la discuția Intrebare contract de munca
Nu poate fara acordul dvs. Aveti dreptul la acelasi post si la acelasi salariu.
Răspuns la discuția Cerere demisie
Nu conteaza de cand lucrati la noul angajator. Termenul de preaviz trebuie respectat. Exceptie ar face cazul in care sunteti in perioada de proba, situatie pe care o puteti verifica in contractul de munca, iar daca o regasiti, veti avea dreptul la denuntare fara preaviz.
La varsta ta nu este cel mai indicat lucru de facut.

Iti inteleg dorinta, dar mai asteapta minim 2 sau 3 ani si vezi cum evolueaza lucrurile si cum vei gandi atunci. Acum esti intr-o perioada delicata si n-ar fi bine pentru nimeni sa iei decizii care nu se preteaza cu maturitatea pe care o ai acum.