avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate danielcioca1

Activitate danielcioca1

Buna ziua! As dori sa stiu daca procura isi pierde valabilitatea daca mandatarul si-a schimbat numele in urma unui divort. Cei de la Pasapoarte se pare nu imi accepta procura pt ca este facuta pe numele din timpul casatoriei chiar daca am aratat si pronuntarea divortului unde scrie clar ca revin la numele anterior casatoriei, chiar daca CNP-ul este acelasi, in sfarsit.... Daca imi puteti indica si unde anume scrie in noul cod civil despre asa ceva. Va multumesc
Răspuns la discuția Alocatie de Stat copii
freeelis a scris:

Sunt unele AJPIS-uri care solicita acel document din strainatate, iar altele accepta declaratia notariala.

Insa cel mai bine puteti intreba ANPIS - Agenția Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, email: anps@prestatiisociale.ro

Ma scuzati! Dar nu exista ceva reglementat? Adica am obs ca dvs ati postat si in partea cealalta actele necesare pt alocatie..de unde aveti aceste informatii? Nu exista o procedura sau ceva general la care toate agentiile sa se alinieze? Cum pot cere unii ceva si altii altceva?
Răspuns la discuția Alocatie de Stat copii
freeelis a scris:

Nu este un abuz din partea acelui functionar.

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc frumos! Dar este un abuz, deoarece functionarul o trimite in Italia sa-i aduca o dovada de la Institutia lor care se ocupa de alocatii. Nu-i spune ca trebuie o declaratie notariala.

Buna seara! Am o prietena care are un copil nascut in Italia in varsta de 5 ani. Pana la varsta de 3 ani a locuit acolo impreuna cu fostul sot. In aceasta perioada a beneficiat de alocatie de stat in Italia. Parintii copilului au divortat, iar copilul locuieste impreuna cu mama sa in romania.de 2 ani. Au incercat sa obtina alocatie de stat in Romania dar li s-a cerut o dovada ca nu mai ia aceasta pensie in Italia. Eu am cautat dar nu am gasit nimic specific despre aceasta problema. Vroiam cum se poate rezolva aceasta problema. Exista aceasta cerinta sau este un abuz al functionarului respectiv. O declaratie pe propria raspundere nu este de ajuns? Multumesc