Buna ziua! As dori sa stiu daca procura isi pierde valabilitatea daca mandatarul si-a schimbat numele in urma unui divort. Cei de la Pasapoarte se pare nu imi accepta procura pt ca este facuta pe numele din timpul casatoriei chiar daca am aratat si pronuntarea divortului unde scrie clar ca revin la numele anterior casatoriei, chiar daca CNP-ul este acelasi, in sfarsit.... Daca imi puteti indica si unde anume scrie in noul cod civil despre asa ceva. Va multumesc
Procura nu isi pierde valabilitatea daca nu e revocata. Pare un abuz ce fac ce-i de la pasapoarte. 'Amenintati-i' cu o plangere penala pt abuz in serviciu. Daca nu, sa va arate unde scrie ce sustin dansii.
Pentru ca in codul civil, cu siguranta nu scrie.
Sunt de aceeasi parere, atata timp cat CNP-ul - unicul element de identificare care nu se poate modifica niciodata - este acelasi si aveti cu ce dovedi schimbarea de nume mie imi pare hipercorectitudine (ca sa nu zic altfel).
Daca nu va grabiti puneti intrebarea la adresa dgp.relatiipublice@mai.gov.ro
In max. 30 de zile ar trebui sa va raspunda.
Procura generala
Sebastian00
Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate.
Mi-a ... (vezi toată discuția)